14 iul. 2010

Campionul tupeului

Inventivul preşedinte al severinenilor a încropit, ajutat de lacheii din preajmă, o listă cu pretenţii care mai de care mai tupeiste şi mai greu de pus în practică, adresate comunităţii. Minciunelu vrea doar drepturi, dar uită de obligaţii. Ajică cere practic de la craioveni să suporte din banii lor cheltuielile cu echipa de fotbal, despre care el spune că e a lui şi le-o va lăsa moştenire celor doi plozi (cocalarul Gigi Aditză şi pitzipoanca Găbitza), fără însă să menţioneze care ar fi îndatoririle sale.

Ce vrea parvenitul inventiv? Printre altele, contract pe termen nelimitat de 1 euro pe lună, garantarea că nu va mai plăti altă taxă sau impozit, suportarea de către Consiliul Local a tuturor utilităţilor şi a pazei, şi chiar asigurarea de către municipalitate, din banii craiovenilor, a curăţeniei şi întreţinerii arenei. Cu alte cuvinte, Ajică vrea să forţeze mâna tuturor şi să pună labele contra impresionantei sume de 12 euro pe an, adică gratis, pe viaţă, şi pe cel mai important complex sportiv al oraşului Craiova.

Altfel, ca să facă pe grijuliul, booveanul stabileşte şi alte termene limită în care să se schimbe scaunele, gardurile, sau să se monteze o nouă tabelă (deşi aia parcă se lăuda mai demult că o aduce el). La caterincă probabil, Mărin cere şi referendum pentru construirea unui nou stadion (nu ăla pe care ne promitea el că îl va inaugura în 2011, adică la anul)...

Ca o concesie pe care ar face-o sărăntocul de la Booveni, ar fi o aşa-zisă renunţare la “solicitarea de restituire a sumelor investite în stadionul Ion Oblemenco în valoare de 2,5 milioane Euro”. O “solicitare” plină de tupeu a unei sume scoase din burtă, niciodată dovedită cu acte şi facturi, ci slobozită exclusiv pe cale orală de inventivul care a coafat vestiarele şi câteva holuri şi care nu se putea ridica la mai mult de câteva sute de mii de dolari. O lucrare evident făcută cu un scop malefic, acela de a avea un fel de ascendent moral în faţa autorităţilor, proprietarii arenei, cărora nu le-a cerut nici un fel de aprobare/autorizaţie, accept sau nu le-a prezentat vreodată un deviz de lucrări.

Păi dacă oricum transferuri nu faci, ce bani mai bagi tu, boovene, dacă îţi vor plăti craiovenii toate dările, iar drepturile TV îţi vor asigura banii de salarii? Nu vrei cumva să-ţi dea Primăria bani şi de prime, că tot nu mai dai aşa ceva de câţiva ani? Da, ştiam deja de multă vreme, echipa nu te costă nici un cent! Oricare dintre noi, cei pe care tu îi chinui constant, am putea fi mari patroni în aceste condiţii! Ne trebuie doar nişte ochelari de soare ieftini...
Pentru autorităţile locale, care au primit un şah aşteptat de la iscusitul preşedinte de brend, probabil cea mai inteligentă mişcare pe care ar putea-o face acum -dacă îi putem bănui de asemena calităţi pe cei de acolo-, ar fi să întocmească, la randul lor, o listă cu cerinţe adresate finanţatorului-fantomă.

În schimbul pretenţiilor enunţate de Minciunelu, ar fi normal ca autoritatea locală să ceară clubului despre care Ajică spune de câte ori are ocazia că e o firmă privată care aparţine familiei lui, să se oblige să realizeze performanţă sportivă. Adică, mai exact, să participe în fiecare an în cupele europene şi cel puţin o dată la trei ani să câştige un trofeu, Cupa României sau titlul de campioană a României, iar în situaţia în care aceste condiţii nu sunt respectate, să achite din urmă sumele de bani plătite din buzunarele craiovenilor.

După cinci ani de minciuni pe bandă rulantă şi performanţe zero, perioadă în care booveanul a jignit oraşul Craiova (spunând că nu merită să aibă echipă) şi o parte a foştilor mari fotbalişti (cei care nu s-au compromis ca să-i dea lui legitimitate), bomboana de pe colivă fiind mutarea echipei din oraş pentru banii lui Gherghe de la Severin, Minciunelu s-a gândit că n-ar fi rău să devină, peste noapte, proprietarul pe viaţă al Stadionului “Ion Oblemenco”, ca să aibă FC Booveni unde să se lupte an de an pentru evitarea retrogradării.

Noua cacealma a “eroului” de la Booveni

Manipulator înnăscut, Ajică atinge odată cu noua piesă de teatru pe care o pune în aceste zile în scenă, noi culmi ale demagogiei. Minciunelu vrea ca normalitatea pe care se preface că ne-o dă cu pipeta şi doar atunci când simte că e cu apa la gură, să treacă drept o mare onoare pe care ne-o face. Iar noi, ca nişte suporteri adevăraţi ce suntem, să-i ridicăm statui doar pentru că ar repara o blasfemie pe care nu trebuia niciodată să o comită, chiar dacă oraşul Craiova a fost condus tot timpul de personaje insalubre.

Mirosind pericolul ca nimeni altul, Minciunelu mimează buna credinţă şi compasiunea pentru “fanii care suferă”, sperând că-i va păcăli încă o dată şi dintr-un personaj dispreţuit se va transforma într-un erou al Băniei.

Pentru că potul cel mare, Florin Costea, s-a accidentat şi nu mai poate fi scos pe tarabă, iar de la Ligă drepturile TV vin mult diminuate anul acesta, din cauza locului ruşinos din clasament, cârmaciul suprem e disperat de sărăcie, neavând bani nici pentru salariile jucătorilor. Perversul preşedinte ne vorbeşte de primăria vremelnică şi despre mâna pe care el i-o întinde, dar care pare mai mult o palmă întinsă, cerşind mila craiovenilor, pe ai căror bani ar vrea să facă pe patronu’. Ca să nu-şi asume vina în ochii mulţimii, Minciunelu omite sa spună că de fapt el ar trebui să le întindă “o mână de pace” suporterilor, pe care i-a jignit repetat şi în cel mai profund mod atunci când a luat Universitatea CRAIOVA din Craiova!

Noua cacealma, plănuită până în cele mai mici detalii, este acum în plină derulare. Minciunelu joacă rolul de Messia, cel care luptă şi se sacrifică pentru a-i mântui pe craioveni, despre care mai ieri spunea că nu merită să aibă echipă în oraş (citându-l cu multă acurateţe chiar pe “sprâncenatul” Neţoiu)… Ce generos! Mai rar un aşa preşedinte, care să facă astfel de pomeni suporterilor care ar trebui să-i pupe mâna şi să-i cadă în genunchi ca să-i mulţumească pentru mărinimia sa.

Ca să se pună la adăpost de vreo contestare a calităţii sale de deţinător al brandului Universitatea Craiova, Minciunelu a făcut o mişcare diabolică: a profitat de situaţia financiară (care nu e strălucită) a celor mai multe dintre fostele glorii ale clubului, apelând contra unor remunertaţii, de multe ori modice probabil, la protecţia acestora. Sprijinul mediatic de care vorbim a culminat cu atragerea lui Coneliu Andrei Stroe, fostul decan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, acolo unde, în virtutea noii relaţii cu venerabilul om de sport, este student. La o facultate cu profil sportiv, unde probabil pică mulţi tineri cu antrenament şi cu BAC-ul luat la timp şi chiar cu media mare, Ajică a reuşit să intre la vârsta de 42 de ani şi cu o condiţie fizică pe care nici un elefant n-ar invidia-o. Dacă v-aţi întrebat cum, aveţi acum răspunsul...

Dar asta nu e tot. Cea mai importantă parte a relaţiei cu Stroe este alta: controlarea instituţiei Universităţii din Craiova, singura despre care booveanul şi-a imaginat că ar putea să-i creeze probleme, contestându-i calitatea sa de deţinător de brand. Aşa că instiuţia de învăţământ este momentan sub control boovean, Mărin asigurându-se astfel că aceasta nu va întreprinde nici o acţiune iar el va putea face orice, inclusiv să mute echipa în alte oraşe unde găseşte clienţi pentru dama de companie în care a transformat echipa de a cărei popularitate profită cu mult tupeu.

Vom vedea ce desfăşurare a evenimentelor a pus la cale Minciunelu, care are deja strategia făcută şi caută doar un pretext să arunce din nou vina pe alţii, în cazul în care autorităţile din Bănie nu i se vor pune la picioare, în numele echipei care atunci când îi convine pretinde că e a familiei lui.

Blogu’ lu’ preşedintele: Am hotărât să întind o mână de pace

Bun găsit,

În ultimu’ timp m-au tot frecat la icre huliganii ăştia de suporteri că de ce am mutat echipa la Severin pentru bani şi ete cum au ei noroc cu mine, că sunt bun la suflet şi mă prefac că mă milostivesc de ei. Bine, asta e varianta oficială. Cea reală e că m-am panicat rău de tot, simt că începe să-mi fugă pământu’ de sub picioare şi inadecvaţii ăştia de la CRAIOVASPORT îmi dau zilnic câte un şut… ştiţi voi, unde-i e mai greu booveanului…

Teama mea cea mare e că tot mai mulţi dintre voi nu mai simţiţi că brendu’ meu e de fapt Universitatea CRAIOVA cea adevărată şi nu vă mai identificaţi cu moştenirea mea de familie. Şi dacă o să continuaţi aşa, mă distrugeţi. Ce-i mai las eu moştenire lu’ Gigi Aditză? Planu’ meu pe termen lung era ca peste vreo 15 ani să intre şi el în di-rect la gesepeu şi să explice chiar mai bine ca mine chestiunea cu lipsa performanţei şi cu dujmanii care vrea să ne distrugă familia…

Sunt un om orgolios. Dar să ştiţi că nu sunt deloc megaloman şi nu mint niciodată! Greu mă întorc din drumul meu, mai ales dacă sunt în drum spre Severin, unde e un primar foarte ascultător, care a lăsat pe Drobeta să se desfiinţeze şi îmi dă mie bani să ţin echipa şi să mă dau şi eu mare la televizor că am ochelari şi sunt patron.

Eu îi respect pe aceşti suporteri care suferă în continuare frustrări enorme, provocate de mine, pentru că eu şi performanţa suntem ca apa şi uleiul. Aşa că ca să-i umplu de respect pe suporteri, fac un pas îndărăt şi întind o mână de pace celor care conduc vremelnic oraşul Craiova. Îmi place mult cuvântu ăsta, “vremelnic”. În ultimii ani, de când am ajuns şi eu vedetă, am învăţat vreo 20 de cuvinte mişto, printre care şi ăsta.
Când le zic aşa vreau să subliniez că ei sunt… trecători, ca să zic aşa, spre deosebire de mine, care sunt etern. Să vă intre bine în cap, că v-am mai spus o dată, Universitatea Craiova sunt eu şi eu sunt Universitatea Craiova. Şi nu mă supăraţi, că pân’ la urmă toţi sunteţi vremelnici, şi suporterii, şi oraşu’, numai eu sunt etern şi sacru şi merit să fiu divinizat! Ce nu-nţelegeţi, e clară treaba până aici?

Să trecem mai departe. Am clocit eu o strategie împreună cu colaboratorii mei:
am dat ordin ca astăzi să apară pe prima pagină în fiţuica mea ditamai articolu’ despre cum a fost stadionu’ lăsat pradă uitării şi deznădejdii. Şi tocmai azi, pură coincidenţă (nu că aş face eu presiuni), o să îi pun pe profesioniştii Ghiţă şi Aurel, împreună cu domnul profesor Stroe, să contacteze primăria vremelnică. Apropo, lu’ nea Corneliu i-am dat şi o titulatură şucară, “preşedinte de onoare”. Vreau să-l ţin aproape de mine, că sunt student la facultatea de sport şi am nevoie de el să-mi facă rost de cursuri. Şi mai sunt şi alte motive, o să vi le explice altă dată ăştia de la CRAIOVASPORT.

Deci vreau să le bag pe glorii la înaintare, că de aia le plătesc. Mai concret, îi trimit pân’ la primărie să sondeze terenu’ şi să încerce să facă o licitaţie de la distanţă între primării. Care dă mai mult, acolo joc. În această perioadă de la terminarea Campionatului (cu C mare, că e şi el Campionat, nu orice terchea-berchea), am tot aşteptat un semnal de la autorităţile craiovene, însă acesta nu a fost dat nici până azi. Ce dreaqu, nu putea şi ele să vină să mă caute la mine la palat, la Niuiorc, că sunt şi eu barosan cu ochelari de soare. Eu i-am tot aşteptat să-l mai trimită o dată pe Badea să-mi mai facă o propunere, poate săreau cu caşcavalu’ şi pe prafu’ ăsta era boierie... Acuma o să mă prefac că sunt de bună credinţă, iau iniţiativa şi îi pun pe profesionişti să întindă mâna, poate obţin ceva. Dacă nu, măcar mă mai scot în faţa naivilor, să pot să zic că eu am încercat, da’ nu s-a putut.


P.S. Vedeţi că am compus postarea târziu şi plecase acasă specialistu’ care corecteză analfabetismele mele, aşa că nu fiţi bulangii, nu vă apucaţi acu’ să subliniaţi toate greşelile, ajunge aia cu Campionatu’! Mersi, dau o bere vremelnică! Hai, vă pupă preşedintele!

 
 
Traducerea şi adaptarea: CRAIOVASPORT

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...