27 apr. 2011

Poveste din viitor

Septembrie 2011. După ani de zile de circ pe toate canalele mediatice, măscăriciul boovean trăieşte o depresie profundă. Nebăgat de nimeni în seamă de câteva luni, timp în care doar Cloşca Ivanovici a mai amintit de el într-o seară, pă digi, Mărin a trăit o emoţie incredibilă când într-o bună zi a văzut că pe ecranul ceololarului său de cocalar a apărut un număr de gesepeu, pe care în vremuri mai bune Ajică îl salvase în agendă “Sa-muilă”. Cu telefonul tremurându-i în mână şi maţele ghiorţăindu-i de foame, ospătarul a apăsat pe luminiţa verde şi a răspuns în stilu-i caracteristic, mimând eternul sictir şi dezinteres de magnat deranjat de presa prea insistentă...
“Dea…”
“Alo, domnu’ Minciunelu?”, se auzi vocea invitatului permanent cu care Gigi Becali realizează la gesepeu emisiunea Contraatac.

“Dea... Bună...”

“Ce mai faceţi domne?”

“Of…”, oftă scurt Mărin în telefon, aşa cum face de fiecare dată când vrea să-şi ia tonul grav. “Ce să fac domu’ Sa-muilă, prin oraşi…”

“Domnu’ Minciunelu, v-am deranjat pentru că am primit nişte informaţii spumoase cum că aţi ajuns rău de tot, căutaţi de mâncare prin gunoaie… Ce spuneţi despre povestea asta?”

“Bă Sa-muilă bă, nici tu nu eşti ce credeam io că eşti. Iar te pusă Piţurcă să pui întrebări deştea perverse… Deci această intoxicare şi dezinformare este o mârşăvenie pusă la cale de dujmanii mei, gaşca care vrea să me-a ei mie echipa ca să-mi distrugă viaţa, n-are rost să-i mai enumăr…”

“Păi domnu’ Minciunelu, ce să mai facă duşmanii cu echipa dumneavoastră, că zace prin ligile inferioare şi nici suporterii nu o mai recunosc a fi Universitatea Craiova…? Am înţeles că veţi retrograda şi anul ăsta… în curând ajungeţi în judeţeană…”

“Bă băiatule, eşti inadecvat! Dupe ce că nu mai m-ai sunat de vreo 2-3 luni, acu’ mă iei şi cu demagogii deştea… Nu mai te antepronunţa tu, fii corect! Deci copiii ăştea pot mult mai mult, da’ sînt blocaţ, v-aţ pus toţ pe ei cu presiunea mediatică şi-a intrat în vrie…”

“Domnu’ Minciunelu, dă Chiron ce mai ştiţi?”, încercă să schimbe subiectul Sa-muilă.

“Tu acuma vorbeşti la mişto, eşti neprofesionist la modu’ cum pui problema... Pă’ şi din cauza voastră am retrogradat bă echipa, cel puţin 50 la sută.”

“Nu domne, nu întreb la mişto. Cum… din cauza presei nu mai e Craiova-n prima ligă?”

“Pă’ da bă, ce acu’ te faci că nu ştii? Nu scriaţi voi p-acolo fel şi fel de nebunii şi vă legaţ de chestiuni de formă, nu de fond... Vă spun io, linşeaju’ mediatic e de vină cel puţin 50 la sută. Restu’ e de vină Piţurcă 80 la sută şi suporterii 40 la sută… Io m-am luptat cu toţ să salvez echipa, da’ sînt şi io om, ce puteam să mai fac?”

“Haideţi că e savuroasă chestia asta… Păi nu spuneaţi domne că intră Chiron în peşti şi…”

“Deci vreau să fac o precizare: Chiron ăsta nu e ce credeam io că e! Pă’ io me-am pus toate speranţele-n iel, i-am făcut toate voile, toate capriciile, toate nebuniile, şi-acu ete ce-m face iel mie... Cea mai mare greşeală a fost că am avut încredere-n iel, da’ acu’ ştiu ce am de făcut, am învăţat din greşeli.”

“Păi şi ce aveţi de făcut?”, întrebă intrigată Anda Banu.

“Deci am io un plan pe termen lung, în următorii 40 de ani vă asigur că vom reveni în liga 1 şi în maxim 50 le va fi la toţi foarte greu cu noi, vă spun eu. Politica noastră e cea mai sănătoasă, aşea puteam şi io să iau campionatu’ repede într-un an-doi, loam jucători deştea cu experienţă şi făceam performanţă rapidă, da’ io am altă politică. Vreau să cresc o echipă aşea cu copii deştea curaţ şi să culeg şi io roadele dupe ei...
Sînt mândru că avem cea mai tânără echipă din Europa, numai minori avem în tot lotu’, că fotbaliştii ăştea cum fac 18 ani o ia razna şi vor salarii, de nu mai mă-nţăleg cu ei. Aşea e cel mai bine, timpu’ îmi va da dreptate, veţi vedea...”

“Mda… mi-e teamă că nu mai trăim atât, dar o să-i rugăm pe copiii noştri să verifice dacă aţi avut dreptate… Domnu’ Minciunelu, dar nu vă gândiţi totuşi să renunţaţi, credeţi că suporterii mai au atâta răbdare… încă 50 de ani? Vă zic eu, se naşte o discuţie…”, insistă Sa-muilă.

“Bă băiatule, pă’ tu ce faci, îmbârligi lumea… Te rog io nu mai spune prostii la televizor, că aude suporterii şi… Ce dreaqu’... Pă’ cum să renunţ io tocmai acuma, dupe ce am investit peste 70 de milioane şi am pus foarte mult suflet şi nopţi nedormite şi am dat atâtea declaraţii ani de zile pe la toate posturile, de sînt şi io un brend? Acu’ sînt tăbăcit, ştiu ce am de făcut, chear dacă voi abia aşteptaţ să dau greşi ca să-mi loaţ voi mie echipa!”

Pierzându-şi răbdarea, Naum intervine şi el în discuţie:
“Domnu’ Minciunelu, să-mi fie cu iertare, pen’că nu vreau să vă supăraţi pe mine, dar nu aţi dat deja greş…?”

“Bă, tu eşti prea neavenit… Hai ceau!”, încheie conversaţia Ajică, scos din sărite de tupeul fostul entertainer de la ciclism.Craiova, dormi liniştită, Mărin are un nou plan pe termen lung şi ştie exact ce are de făcut…

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...