8 oct. 2008

Pe urmele „huliganicilor”

Motivul şucărului recent al lui Minciunelu este, care altul, decât decizia în urma căreia potentul om de afaceri craiovean este nevoit să plătească o amendă la FRF. Şi, cum obrazul său cel gros îl protejează invariabil de orice atac, singura lovitură dureroasă pe care Adrian o poate primi e să-l obligi să dea bani. În mare pană de caşcaval, magnatul din Booveni s-a dezlănţuit la adresa şefilor fotbalului, faţă de care, până acum, nu mai contenea cu laudele:

„Ca să mai apuc şi io vreo zi fără suspendare greu de crezut, că a făcut ei acolo o militărie de regulament, că oricine comentează ceva imediat primeşte amendă şi suspendare. Deci io mă judec cu ei, că e anormal ce se întâmplă, regulamentu’ ăsta contravine dreptului internaţional şi nu pot să dea o lege ei care să contravină unui drept fundamental, deci să îmi bage pumnu’ în gură. Adică pe mine mă pune la dispoziţia unor indivizi care a ajuns la comisia aia pe nu ştiu ce criterii şi îmi dă ei mie amenzi, că aşa vor ei. Asta e o altă îngrădire a dreptului fundamental”.

Când vine vorba de el, Minciunelu nu mai e de acord cu politica pumnului în gură. El vrea acum respectarea drepturilor omului, adică exact ceea ce cereau şi suporterii Universităţii, care nu puteau înţelege cum pot fi sechestraţi la marginea Bucureştiului înaintea derbiului cu Dinamo şi cum li se poate interzice dreptul la liberă circulaţie.

Oare asta nu a fost tot o încălcare a unui drept fundamental, făcută, e adevărat, cu consimţământul total al propriului club, recte al duetului M & M. La dorinţa căruia, la meciul cu FC Braşov, aceiaşi suporteri alb-albaştri au fost bătuţi şi amendaţi pentru că au avut tupeul să spună ce cred despre Ajică, vărul patronului Ştiinţei. Asta n-o fi fost tot vreo încălcare a unui drept „şi mai fundamental”, acela la liberă exprimare? Nici la partida cu Timişoara, când galeriei oltene i-a fost interzis să intre pe stadion cu, atenţie, o coregrafie aniversară a Universităţii Craiova, care împlinea 60 de ani de existenţă, Minciunelu nu s-a mai „răsculat”. Ba chiar l-a delegat pe valetul Lucian să intervină exact pe lângă acei indivizi despre care vorbeşte acum, pentru ca frumoasa intenţie a fanilor să nu se materializeze.

„Şi criminalii dacă sînt prinşi tot au voie să facă apel. Aţi mai pomenit până acu’ aşa ceva? Sînt nişte oameni care stă toată ziua să facă regulamente şi se gândesc ce să mai bage ei prin articole, să mai modifice ceva. Nu au nici o competenţă, nici o responsabilitate şi nici o prestanţă. E un regulament care are articole de se bat cap în cap, deci vă spun io, e o batjocură. Lor le convine, pentru că când se judecă, te încadrează unde vrea ei”.

Dacă n-ai şti ale cui sunt cuvintele de mai sus, ai putea jura că tocmai ai citit vreun comunicat al galeriei Universităţii, deşi fanii Craiovei nu maltratează chiar aşa limba română. Aceasta e însă reacţia lui Ajică Minciunelu, acelaşi om care până ieri a profitat din plin de regulile „care se bat cap în cap” impuse de „indivizii fără competenţă şi prestanţă”, pe care acum îi ameninţă cu tribunalul de la Laussane. Oraş drag lui, pentru că acolo s-a dat decizia interdicţiei la tranferuri, care l-a „acoperit” la fix când rămas fără mălai.

Minciunelu a ajuns acum la vorbele „huliganilor”. Ce poate face? Să protesteze şi el, să-l ia pe valetu’ Lucian şi să se ducă în faţa Casei Fotbalului cu o pancartă, şi să strige cât îl ţin boşogii: „Regulamentu’ e o mizerie!”. Măcar de-ar veni jandarmii, să-l bage-n dubă şi să-i dea şi lui o interdicţie… să mai dea declaraţii! Ar fi o binecuvântare...
Doamne ajută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...