8 oct. 2008

Epigonul lui Dinel

Uitând să ne explice de ce nu a prezentat Consiliului Judeţean proiectul noului stadion, preşedintele a „dezvăluit” duminica trecută, bineînţeles, tot la Radio Oltenia Craiova, că după ce „a făcut public planul său” privind reconstrucţia stadionului «Tineretului», mai multe firme i-ar fi prezentat proiecte. Redăm mai jos declaraţia sa, „coafată” (aşa încât subiectul să se acorde în gen, număr şi caz cu predicatul), de pe editie.ro:

„De când am lansat pe piaţă proiectul «Tineretului», trei-patru firme m-au contactat, au venit cu nişte proiecte care m-au înnebunit. A venit o firmă şi mai bună decât cea care a făcut stadionul la Cluj. Are 25 de stadioane făcute în Europa şi în special pentru cluburile medii, cum suntem noi consideraţi”, a spus Ajică.

El a explicat şi care ar fi forma legală prin care s-ar putea reconstrui stadionul: „E o decizie politic-administrativă. Teoretic, partidele politice au spus că sunt de acord. Lucrarea este în jur de 20 de milioane de euro. Universitatea Craiova să plătească şapte-opt-zece milioane de euro, să vină şi consiliul judeţean şi local cu 4-5 milioane fiecare. Dacă ei vor să devină acţionari la această bază, noi avem bugetul să construim. Se înfiinţează o societate comercială care primeşte terenul în concesiune pe 49 de ani şi care are ca obiect de activitate această bază. Orice persoană fizică sau juridică din oraş poate să fie acţionar, dorim să atragem şi firma Ford”.

Concluzia Craiovasport.ro:

„Înnebunit” de proiectele celor „trei-patru firme” (nici nu mai ştie exact câte) care ar fi venit peste el, preşedintele îi uimeşte pe credulii care încă îi mai înghit gogoşile. Gata, Ajică a şi renunţat la „ăla care a făcut şi la Cluj, de l-au luat ăia de la noi, «Adam Boş»”, pentru că după ce „a lansat pe piaţă vrăjeala, a venit o firmă şi mai bună”. Deci s-a ales praful de „firma lu’ Boş”, despre care acum o lună ne spunea că îi şi făcuse proiectul, cu „tribună unitară şi lumina împrăştiată difuz în acoperiş”, şi pentru care, mai mult decât atât, alergau şi două-trei bănci care ofereau finanţarea:

„Deci într-o lună prezint proiectu’, deci io zic campionatu’ 2010-2011 voi juca pe noua arena, mai mişto ca aia de la Cluj… să vă spun de ce: că io am făcut un acoperiş mai mişto decât Cluju’ şi nocturna la noi, în varianta mea, este aşea, împrăştiata difuz, în tot acoperişu’, nu cum e la ei, cu patru stâlpi. La mine ce e în plus, nu e liber în colţuri, tribuna e unitară peste tot, nu este... ştiţi acele lipsuri în colţuri cum e la Cluj. Am rezolvat şi problema finanţării în proporţie de 60-70 la sută, două-trei bănci şi-au dat deja acordul de princiupiu…”, spunea patronu' brendului la începutul lui septembrie.

După ce atunci ne-a asigurat că finanţarea e ca şi obţinută, pentru că băncile fug după el cu zecile de milioane, nea Adi a întors-o acum ca la Ploieşti, şi ar vrea o implicare a Consiliilor, Judeţean şi Local, care să vină cu 4-5 milioane fiecare, într-o societate din care ar mai face parte şi el, şi în care, cică ar mai putea să fie acţionar orice persoană fizică sau juridică din oraş, numai să sară cu banu’. Şi, dacă s-ar putea, mai ales ăia de la Ford, că a auzit Adi că sunt cu caşcavalu’ pe ei…

Demagogia dusă la extrem din discursul preşedintelui nu mai e însă de mult o surpriză pentru majoritatea fanilor Ştiinţei. Cei pe care Ajică plănuieşte să-i agaţe cu o stratagemă pe care a folosit-o, la vremea sa, şi mentorul Dinel. „Geniala” idee se bazează pe dragostea oltenilor pentru Universitatea Craiova, mai exact pe specularea sentimentelor oamenilor. Mai ţineţi minte când, acum vreo cinci ani, Dinel şi mâna sa dreaptă de atunci, Ajică, au lansat celebra campanie în urma căreia oricine cotiza în conturile fostului miliţian ar fi urmat să devină acţionar al echipei sale de suflet? O mare excrocherie! Câţi dintre miile de fraieri păcăliţi atunci de cei doi borfaşi s-au ales cu vreo acţiune la Universitatea Craiova? Vă spunem noi: nici unul!

Lanţul minciunilor, debitate de boovean cu aceeaşi naturaleţe cu care bea „o cană cu apă”, nu se va opri însă aici. Aberaţiile vor continua şi duminica viitoare, când e posibil să ne şi prezinte vreun filmuleţ cu grandioasa arenă, dar noi vom fi aici, ca să le demontăm, una câte una, spre disperarea urmaşului lui Dinel.

Un comentariu:

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...