1 sept. 2008

VICTIME COLATERALE

Minciunelu duce, în ultimii ani, un război neînţeles de nimeni cu câţiva din vechii capi ai galeriei craiovene. Greşeli au fost de ambele părti, dar de această dată primul a întrecut măsura. El a studiat cu atenţie comportamentul foştilor patroni şi a învăţat ce şi când să declare, cum să se poarte cu fiecare tip de suporter în parte, pe care să-l ameninţe şi pe care să-l facă să viseze cu vorbe dulci.

Şi dacă tot nu putea investi prea mulţi bani, Minciunelu ne-a spus cea mai frumoasă minciună din lume, prima păcăleală cu care pleacă la un drum al profitului şi îmbuibării orice nou samsar. Chiar propriii copii sunt cei pe care s-a jurat că nu va fi cu putinţă ca vreun oltean valoros să mai slujească, de-acum înainte, echipele Bucureştiului.

Prima greşeală a făcut-o cu Ionescu. La nici o săptămână, nu s-a putut abţine şi a mai comis una, şi mai mare: de teama unei reacţii, şi-a interzis propria galerie pe stadionul lui Dinamo. Dând nişte explicaţii absurde, el a devenit acum o ţintă a fanilor, care gândesc cam aşa: la fel cum Minciunelu m-a catalogat pe mine şi pe alţi trei-patru sute ca „huliganii lui Blondu şi Poştaşu”, pentru mine şi el va aparţine, de acum înainte, tagmei lui Neţoiu şi Dinel.

Dacă suporterii olteni reacţionează corect sau nu, e nedrept să judece cei ce nu se gândesc la Ştiinţa înainte să adoarmă. Ei şi-au lăsat acasă familiile şi au plecat la meci ca să-şi susţină necondiţionat echipa, cheltuindu-şi banii pentru care munciseră în timpul săptămânii. Mulţi au jurat sâmbătă seara că nu vor mai veni la meciurile Ştiinţei, dar probabil nu îşi vor putea respecta făgăduinţa. Alţii şi-au scuipat în barbă şi au promis că se vor răzbuna pe patronul parvenit, din cauza căruia au fost umiliţi la porţile Bucureştiului şi batuţi pe drumul de întoarcere.

Din păcate, obsedat de câteva personaje pe care şi el le-a ajutat să-şi dobândească notorietatea, Minciunelu nu vede nimic greşit în nişte victime colaterale, câteva sute de ghinionişti de care se poate dispensa oricând, pentru că aşa hotărăşte el, în timp ce înfige scobitoarea într-o măslină, în restaurantul lui Vasile Turcu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...