1 sept. 2008

Dorinţele „preşedintelui”

„Preşedintele”, aşa cum îi place lui Minciunelu să i se spună în ultima vreme, a declarat la o emisiune de televiziune că este o problemă între Fotbal Club Universitatea Craiova şi galeria Universităţii. Aşa cum ne informează şi site-ul editie.ro, prezentând părerea patronului despre umilinţa pe care suporterii olteni au îndurat-o sâmbătă după-amiază, „Minciunelu vrea un lider adevărat de galerie”.

Ce spune Minciunelu că vrea, contează prea puţin în acest moment, după ceea ce s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute. Când Ajică zice că vrea un lider de galerie „adevărat”, el de fapt vrea să spună că are nevoie de un Zmarăndescu de Craiova, un om care să-i garanteze linişte totală indiferent de ceea ce va face el, fie că îl va vinde Stelei pe Costea sau va ameninţa că mută echipa în alt oraş pentru că vreo autoritate locală nu stă drepţi în faţa lui. De asta ar avea nevoie Minciunelu, de un personaj care să reprime orice protest al publicului şi să cenzureze definitiv vocea celor care iubesc Universitatea, pentru că „nu bagă ei bani, ca să aibă dreptul să spună ceva”.

Chiar dacă există oameni cu influenţă în rândul ei, galeria Craiovei nu are un lider unic şi probabil că nici nu va mai avea vreodata. Cu defecte sau poate chiar interese mai mici sau mai mari, cei mai importanţi membri ai grupărilor organizate de suporteri, aşa cum sunt ele, răsfirate pe întreg stadionul, nu pot fi obligaţi să stea în genunchi în faţa patronului echipei, oricine ar fi acesta.

Minciunelu vrea să instaureze o dictatură totală, şi cum şi presa scrie doar ce vrea el să apară, stadionul e singurul element care îi lipseşte pentru a completa acest puzzle. Dar cine e oare Ajică, să spună el ce lider de galerie e „adevărat”, şi care nu?

Poate că şi suporterii Universităţii Craiova vor un patron adevărat, un om care să investeasca bani serioşi, cu condiţia să-i aibă, care să îi respecte şi să le ducă echipa în topul Ligii I. Care să nu le mai promită titlul sau cupele europene, pentru a sfârşi câştigând lupta la retrogradare cu Ceahlăul sau Buzăul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...