13 iun. 2016

O combinație care pute a infracțiune la nivel înalt: Procurorii DNA vor să trimită în contul lui Mititelu sute de milioane de euro!

Interesantă zi, cu Mititelu jubilând la Niuiorc împreună cu Blondu și Gogoașă (și nu e doar o afirmație la caterincă, și Țârcă și Gogo erau acolo cu câteva ore în urmă!), ultimii așteptând probabil disperați răsplata promisă pentru tot ce au făcut pentru familia booveanului, cu procurori care amintesc de anii 50 și cu judecători care dau sentințe după ureche.

Lăsând deoparte șocul citirii unei astfel de știri, o întrebare îți vine inevitabil în minte: oare ce avocați a avut Federația la această etapă a procesului???

Sunt foarte multe întrebări de bun simț pe care poate că și avocatul Federației ar trebui să le citească, pentru că forul fotbalistic român pare că a fost reprezentat în instanță de femeia de serviciu, nu de un expert în drept: 

- Dacă srl-ul lui Mititelu nu era Universitatea Craiova, atunci unde e prejudiciul sentimental provocat de o presupusă decizie eronată a FRF? Avem o hotărâre definitivă și executorie care spune clar că familia lui Mititelu a înregistrat cu rea credință pe la OSIM stemele Universității Craiova și care decretează că siglele și istoria Științei aparțin în exclusivitate Clubului Sportiv și nu familiei lui Mititelu. Prin urmare, dacă srl-ul lui Mititelu nu e Universitatea Craiova, din punct de vedere legal pică automat argumentul afectiv.

- Dacă în statutul FRF era prevăzută această sancțiune, de care este pasibil un membru care încalcă statutul și regulamentul adresându-se instanțelor civile înainte de a le epuiza pe cele sportive (ultima fiind TAS-ul), atunci unde este ilegalitatea?

- FRF e o asociație formată din membri afiliați, care au decis prin propria voință că vor să facă parte din această asociație, obligându-se automat să-i respecte statutul și regulamentele. Dacă un membru nu vrea să le mai respecte, el își asumă sancțiunile prevăzute de regulament și  votate de ceilalți membri sau de reprezentanții lor. 
FRF nu e statul român, iar un anumit membru, fie el chiar și colaborator de nădejde al DNA, nu e cetățean prin naștere al acestui stat... Nu e obligatoriu ca Federația Română de Fotbal să permită să facă parte din rândurile ei oricărui club privat, chiar dacă acesta înțelege să-i încalce regulamentele. 

- Pe ce se bazează suma imensă calculată drept despăgubire? Pentru a decide un astfel de prejudiciu material e nevoie de o expertiză, de niște dovezi reale ale presupusului prejudiciu, nu sunt de ajuns afirmațiile părții care îl cere.

Valoarea jucătorilor din lotul proaspăt retrogradat al lui Mititelu, la acel moment cu greu putea atinge un total de 5 milioane de euro, majoritatea fotbaliștilor având în acel moment deja depuse și pe rolul instanțelor sportive memorii pentru a deveni liberi de contract, pentru că nu aveau plătite salariile de 4-5 sau chiar 7 luni. Iar deznodământul era oricum ușor de intuit, în cazul în care nu ar fi fost declarați liberi în urma dezafilierii. Că Dina, Dănănae și ceilalți aveau clauze de 15 - 20 de milioane ne amuză pe toți, dar să calculezi ca despăgubiri aceste sume aberante trecute în contractele jucătorilor drept clauze de reziliere fictive e mai mult decât prostie, e intenție și deja vorbim de un posibil caz infracționalitate, nu de act de justitie.

Motivul pentru care Mititelu a pus jucătorilor acele clauze astronomice e știut de toată lumea: a făcut-o doar pentru a-i intimida, să-i țină astfel legați și să-i împiedice să plece la alte cluburi fiindcă erau neplătiți. 
Așa cum unii dintre jucători au mărturisit la acel moment, în contractele lor era chiar prevăzut faptul că dacă vor pleca trebuie să-și plătească din propriul buzunar aceste clauze de reziliere.

Dar aceste clauze erau pur fictive, iar asta se poate constata foarte simplu, verificând dacă respectivii sportivi erau asigurați la casele de asigurări pentru aceleași sume din clauzele contractuale. 
Respectivele clauze nu echivalează cu valoarea reală a jucătorilor, cu sumele plătibile efectiv, ci acele clauze au doar o valoare virtuală, ce nu se confundă cu valoarea financiară concretă. 
Oare dacă Mititelu îi punea clauză de 1 miliard de lire sterline lui Dina, judecătoarea ar fi dat o despăgubire de un miliard pentru boovean?

- Sume din drepturile TV este exclus să poată fi luate în calcul atunci când s-a calculat despăgubirea, fiindcă echipa lui Mititelu retrogradase în Liga a II-a și urma să nu mai primească niciun ban din drepturile TV.

Atunci de ce argumente a ținut cont judecătoarea când a decis un astfel de cuantum galactic al despăgubirii? Oare are această doamnă judecător capacitatea să înțeleagă valoarea unui jucător de fotbal?

Hotărârea în sine urlă de discrepanțe, de contradicții și de lipsa celei mai elementare logici. E evident că nu a existat o expertiză profesionistă făcută pe valoarea de piaţă a sportivilor, iar cazul a  ajuns pe masa unui judecător fără experienţă în drept sportiv.

- Ce profit înregistra srl-ul lui Mititelu în acel moment? Ce profit înregistrase în toți anii anteriori? 
Atunci cum poți spune că o activitate a fost prejudiciată material prin presupusa oprire ilegală a ei, când oricum acea activitate era pe pierdere?

- Cum e posibil să răspundă de această presupusă neregulă doar 2 persoane, când votul a fost dat de Comitetul Executiv și apoi decizia a fost validată de Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal, compusă din toți membrii afiliați, sute de oameni? 
O anchetă incredibilă a procurorilor, care au hotărât să-i trimită în judecată doar pe Sandu și Dragomir (ultimul nici nu a semnat procesul verbal al ședinței, deci votul său nici măcar nu a fost exprimat și luat în considerare!!!), dovedind că totul este doar un spectacol pentru presă și public, fiindcă doar cei 2 au priză la media, nu și Octavian Goga – vicepreședinte FRF, Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I, Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a, Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a, sau Paul Costaș - reprezentant al cluburilor de copii și juniori, toți membri ai Comitetului Executiv de la acel moment.

- Cum e oare posibil ca o instanță din România, în colaborare cu procurori ai acestei țări, să încerce pe față să îmbogățească un interlop infractor, un individ care are zeci de milioane de euro datorii la stat pentru că nu și-a plătit niciodată taxele și impozitele, așa cum noi toți o facem? 

Oare ce interese se ascund în spatele acestei combinații năucitoare, poate cea mai mare șmecherie care s-a încercat vreodată în România? 
Pentru că nu există vreun alt caz sau proces în care Justiția română să fi acordat un astfel de prejudiciu cuiva. 

E de necrezut cum un judecător vrea, fără niciun fel de argument logic, să transforme un personaj de teapa acestui evazionist, care are doar meritul de a fi un fidel colaborator al procurorilor, într-unul din cei mai bogați oameni din România (vorbim aici de bani cash)?
O știe toată lumea, Mititelu are o basculantă de dosare la DNA, dar fiindcă și-a turnat tovarășii de fapte este încă protejat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...