27 iun. 2013

Justice for Mărin

Scos din minți atât de comunicatul mârșav al Ferefeului, care spunea cum ar veni că palmaresu’ Universității Craiova e al orașului și al suporterilor și nu al familiei domniei sale, cât şi de deciziile definitive ale curţilor supreme şi de planurile de viitor ale CiocârLiei care conduce Cetatea Banilor City, președintele Ajică a simțit că trebuie să facă lumină.

Cum Digisportu’, Sportpunctrou’ și Gesepeu’ sunt prea mici pentru anvergura personalității sale copleșitoare, distinsul orator Mărin, om de fotbal, de presă și de panificație, a intrat la CNN ca să lămurească întreaga planetă în legătură cu situația brendului aflat în insolvență.

Plin de emoţii şi de speranţele devenirii unui personaj mondial, preşedintele grupării FC Universitatea Micapi Ciokix Craiova nu avea stare în holul de la Niuiorc, acolo unde poţi să tai cu cuţitul tensiunea... şi fumul micilor de la Periniţa.   

După minute de aşteptare, finanţatorul a intrat într-un final pă televiziunea poporului. Lângă domnia sa e nimeni altul decât poliglotul nepot Hihel, asistat de badigardu Calu , pregătit să caute-n dicționar cuvinte (cancelaru’ Roșcaca lipseşte puţin - a simţit, printre ţâţele Prodancăi, un puternic miros de ciorbă dinspre Năvodari).


Mistăr Meriăn, can you please describe the situation of Universitatea Craiova footbal club?”

“Ce zâsă bă... Gigele, ce zâsă?”

Cică ce părere ai că dujmanii vor să-ți ia echipa..., îi traduse nepotu Hihel.

Ochei...
Bună!...la toţ cei din studiou şi la toţ cei care mă cunosc ca telespectatori. 
Deci domnișoară, deci vă rog să mă credeţi, io sînt un om foarte ocupat şi am făcut mari eforturi să îmi fac timp pentru acest interviu. Deci în legătură cu întrebarea, deci n-are cum să me-a iei mie echipa, suporterii sînt cu mine, aț văzut și pe Gabi Blondu, reprezentantu lor... Deci vă rog să mă credeț, totu’ e la copiii copiilor mei, nu mai puneț botu’ la tot ce spune dujmanii, fel și fel de nebunii... Deci vă spun... deci stema alb-albastră, așea cu leu făcut frumos, cu sabie așea... e la Adiță, că ăla e fanatic, cân’ a văzut-o nu mai a vrut să-i dea drumu’... iar palmaresu’ e la fie-mea vă spun eu, că ia ie mai așea, mai visătoare așea, mai romantică, cum ie studentele în general... să potrivește așea cu palmaresu... Traduce, Gigele!

Mem, mai ancăl sez ior verii biutiful!
Hai c-o luai pe-asta la sentiment, s-o atrag de partea noastră”, îi explică Hihel lui Mărin în șoaptă și apoi continuă pentru telespectatori: Zen hi uanț tu teliu zet ză siciueișân iz veri simpîl: ză club iz veri gud, ză laiăn sord iz ăf Adiță end ză palmares iz ăf Găbița, ză dotăr ăv mai ancăl... iu nău Găbița, iea?”

Ău, mistăr Meriăn, thank you for you compliments! But I want to ask you about the company bankruptcy...

Ce zâsă Gigele?”

Cică matale vorbești, când ești falimentar și nu mai ne dai şi nouă nici un ban de atâta timp... Cică e frumos așea din partea lu matale...?”

Bă a dreaq, asta e pe mână cu Pițurcă... Deci donșoară, nu mai te antepronunța cu demagogiile ăștea! Tu or ești proastă or faci pe proasta... Dacă nu te pricepi la fotbal, nu mai te băga! Pă ce dreaq ești neavenită așea? Ăștea sînt întrebări răuvoitoare... Deci io am băgat peste 50 de milioane-n fotbal... nu me-a dat nimeni o cană de apă! Am apărut la televizor pe toate programele, mă cunoaşte o lume-ntreagă... şi vii tu acu’ să mă denigrez cu regii deştea marca Sandu Mircea? Eşti de rea credinţă, cre’că eşti şi prietenă cu Olguţa tu...este?!? Hai ceau!

Traduce, Gigele! Şi zî-i ceva și cu demagogie…!

“Mem, năubadi ghiv mai ancăl oatăr, demagogix!”, îngăimă nepotu’ Hihel…
 


9 comentarii:

  1. marin spune ca asta e stadionu lui.....daca o sa joace echipa clubului universitatii si municipalitatii pe el probabil o sa dea si stadionu in judecata.........

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa dea suporterii care nu il sustin in judecata :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. mititelu+blondu=istorie, sa incepem munca fara ei

    RăspundețiȘtergere
  4. ca sa va citez .. railor, liv mary aloun :))) adiooos brutarule, in sfarsit am scapat de tine!

    RăspundețiȘtergere
  5. sper sa il filemze sa il dea in direct cand face infarct de nervi...moartea lui sa fie pe tv

    RăspundețiȘtergere
  6. ia ie mai așea, mai visătoare așea, mai romantică, cum ie studentele în general... :)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Superbe articole!! respect maxim!

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.youtube.com/watch?v=9D1Df2TmNDw

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...