8 iul. 2013

Alin Fornade, despre Craiova noastră...

CRAIOVASPORT redă editorialul publicat în această după-amiază de Alin Fornade:

"Mititelu, la judecata poporului"

de Alin Fornade


„Cu «Știința» și după moarte!”. Nimic mai adevărat. Doi ani, suporterii Universității Craiova și-au mărturisit dragostea pentru echipa dispărută pe forumuri, în stradă, pe stadioane ce nu cunoscuseră suferința crâncenă. Au știut că o vor regăsi atât timp cât cerul a rămas albastru. „Campioana unei mari iubiri” s-a întors din morți, însă fotbalul românesc îi joacă o festă sinistră. Federația a acceptat două Universități pe grila de start a ligii secunde. Adrian Mititelu a anunțat că-și va înscrie formația în campionat, iar primarul Olguța Vasilescu și Consiliul Local sprijină proiectul instituției de învățământ ce a scris prefața poveștilor cu Oblemenco și Balaci.
  
Clișeul e că oltenii se tot ceartă. Acum am putea asista la un derby Craiova contra Craiova unde toți spectatorii să strige „Știința!”, „Știința!”. Să promoveze amândouă și să celebreze în Bănie la câteva străzi distanță. E ridicol, dar mai degrabă e nociv. Aici nu e doar culpa federației. Adrian Mititelu a reușit să mai piardă un aliat. După Balaci și Pițurcă a venit și rândul Olguței Vasilescu să se convingă că Mititelu nu e un partener credibil.

Publicul e aliatul cel mai important ce l-a părăsit pe finanțatorul guraliv. Petroșaniul poate fi ultima bornă din aventura fanfaronului. În prima etapă găzduită de Craiova, va primi răspunsul fanilor. „Minerii” îl vor privi cu îngăduință și curiozitate, însă un „Ion Oblemenco” gălăgios ca în imaginile de arhivă i-ar rosti cu voce tare sentința. Dacă de bănci și creditori mai poate scăpa, datoriile față de susținătorii alb-albaștrilor nu se prescriu.

Mititelu pretinde că reprezintă adevărata echipă Universitatea Craiova. Uită că spiritul „Științei” nu se transmite printr-un act notarial. Am mai scris-o. Universitatea Craiova nu e o fabrică sau o afacere de care să dispui după cum te duce capul. E o obligație de suflet, e moștenirea unor generații. Dacă îți supui copilul la rele tratamente, există instituții abilitate să te decadă din drepturile părintești. Dacă ești proprietarul unei clădiri monument istoric, nu poți să o dărâmi cu buldozerul și să pretinzi că faci ce vrei la tine acasă. Dacă ești patronul Craiovei, nu-i desconsidera istoria și orgoliul

De când a preluat clubul de la Dinel Staicu, au fost destule umilințe și nici o bucurie, nici măcar rară, cum spune imnul. Păi în timp ce Ștefănescu și Crișan colecționau calificări și trofee, leii lui Mititelu adunau jocuri dubioase. Condusă de tipul cu ochelari fumurii, Craiova a plătit tribut Stelei, a retrogradat, a primit licența la presiunile regretatului Adrian Păunescu, Mititelu a promis mai multe decât un politician și s-a certat mai rău decât o precupeață isterică. În loc să scoată armele împotriva rivalelor, a întors pe dos buzunarele, să nu avem dubii că e falit. I-a amăgit pe fani că se va pricopsi din valorificarea acțiunilor la Fondul Proprietatea, apoi că se retrage și le cedează echipa. I-a înșelat cu un tupeu nemaiîntâlnit nici măcar la Nețoiu. Și acum le cere sprijinul? Și azi vrea o mână de ajutor?

La primul meci pe „Ion Oblemenco” vom avea răspunsul, mai aveți un pic de răbdare. Proiectul prezentat de Olguța Vasilescu pare credibil, iar tutela Universității îi oferă legitimitate. Vom vedea dacă investitorii și politicienii își vor respecta angajamentele. Lipsit de sprijinul fanilor, Mititelu va deveni un Zambon oltean, ce va ceda până la urmă în fața evidenței. A refuzat să vândă echipa, nu e capabil să se schimbe. Nu mai merită nici o șansă. E păcat doar de jucători și de antrenorul Nicolo Napoli.

Da, Craiova e numai una, însă nu poate fi jucăria unui escroc sentimental.

3 comentarii:

  1. Fornade e acelasi...incantator articolul lui..RESPECT

    RăspundețiȘtergere
  2. bravo alin fornade!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Respect Alin Fornade! genial articolul!

    RăspundețiȘtergere

TENTACULELE LUI MITITELU ÎN JUSTIȚIA CRAIOVEANĂ

Escrocul și-a infiltrat jurista personală ca judecătoare la Curtea de Apel Craiova și vrea să o folosească pentru a împiedica recunoașterea...