8 iul. 2013

Mărin: „Suporterii din Craiova nu merită echipă de fotbal”

Mărin: „Suporterii din Craiova nu merită echipă de fotbal”
de Cosmin Staicu

Singurul patron al Ştiinţei care a mutat echipa din Bănie în istoria sa, Adrian Mititelu, era convins că suporterii din Bănie nu merită să aibă echipă de fotbal. În mai 2010, Mititelu declara, după un meci al echipei sale pe „Municipalul” din Severin: „Nici nu se pune problema să ne întoarcem pe «Ion Oblemenco», suporterii din Craiova nu merită să aibă echipă”

Gigi Neţoiu ameninţase şi el, în 2002, cu desprinderea Universităţii din oraşul care i-a dat naştere, însă a fost doar o diversiune a „Comandantului”, care în cele din urmă a înţeles să lase Ştiinţa acasă şi chiar să o predea, fie şi fără jucători. Mititelu a decretat clubul ca fiind al „copiilor, copiilor” săi şi a descins la Severin preţ de o jumătate de an.

Brandul pe care îl invocă acum a fost relocat, trecut pe diverse societăţi, intrat în insolvenţă, retrogradat, dezafiliat. Totul sub stăpânirea aceluiaşi patron. Suporterii sunt invitaţi acum să aleagă între jucăria cuiva, între un SRL arogat din toate punctele de vedere şi o echipă care să-i reprezinte, una cu care se pot identifica. Una care-şi are rădăcinile în Clubul Sportiv şi în instituţia de învăţământ înfiinţată în 1947 şi totodată una care este asociată cu municipalitatea, cu persoane care pot fi trase la răspundere prin vot.

Atunci când au „votat” pentru echipa lui Mititelu, venind cu zecile de mii la meciurile Ştiinţei în perioada Piţurcă, solii Băniei nu au fost băgaţi în seamă. Li s-a răpit speranţa, li s-a ignorat punctul de vedere. Au spus „pas” echipei devenită a unei familii prin campania „Nimeni la meci” şi nu li s-a dus dorul.

De data aceasta, craiovenii au ocazia să spună că Ştiinţa e a lor. Până la urmă, oraşul, spiritul său, suporterii, recunoaşterea fostelor glorii conferă identitate echipei care va reprezenta Craiova, nu un document sau altul care a intrat într-un moment nefericit pe mâna unui afacerist. Preţ de două decenii, soarta fotbalului a fost lăsată de autorităţi în interesul altora. Toţi finanţatorii au fost întâmpinaţi cu speranţă, li s-a acordat credit, dar majoritatea au dezamăgit, nefiind demni de istoria fotbalistică a Băniei.

Greşeli poate face oricine, dar umilirea repetată şi intenţiile meschine nu duc decât la îndepărtarea definitivă, la separarea drumurilor. Acum, când oraşul este gata să redea fotbalul celor cărora le aparţine, cel care le-a răpit bucuria şi le-a anulat apartenenţa la culori, îi cheamă alături într-o asociaţie artificială, care poate dispărea la fel de uşor ca societăţile pe care s-a perindat „brandul” şi totodată pretinde loc pe arena renegată acum 3 ani.

Universitatea Craiova este spiritul Băniei, apartenenţa la oraş este sacră, pecetea de autentificare este pusă în sufletul suporterilor, nu pe o filă dintr-un birou, fluturată ostentativ în funcţie de un interes personal. Craiovenii sunt ajutaţi acum să spună „Ştiinţa e a noastră!”




Răspunde la asta ospătare, tu sau lacheii pe care-i pui să dea mesaje primăriţei sau să înregistreze selecţioneri!!! Mai ţii minte când ţi-ai mutat şatra la Severin? Atunci nu merita Bănia echipă, nu? 
Ei bine, ospătare, uite că acum merită.
Marş de pe "Ion Oblemenco", şobolan odios!

10 comentarii:

  1. Acest articol il desfiinteaza pe mititelu... Punct.

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte adevarat sa citeasca si milogii care ii fac jocurile in frunte cu blondu

    RăspundețiȘtergere
  3. mititelule n am uitat cat rau ai facut nenorocitule

    RăspundețiȘtergere
  4. sa citeasca si olguta,ca milogii astia vor schimba imediat tabara dupa cum bate vantul pentru niste craitari in plus si sa te tii atunci cum il injura pe mititelu.

    RăspundețiȘtergere
  5. soarecilor de tastatura ,va luati toti de blondu ,sugeti va !

    RăspundețiȘtergere
  6. postasule tu esti ?

    RăspundețiȘtergere
  7. suge -te tu ba ratatule
    nu reprezinti pe nimeni nici tu nici blondu.reprezentati pe mititelu voi aurolaclor

    RăspundețiȘtergere
  8. Superbe articole, ma bucur enorm ca exista un astfel de blog care ne face sa ne mai amuzam din cand in cand, cel putin pentru mine este o adevarata placere sa citesc astfel de articole. Respect!

    RăspundețiȘtergere
  9. uite ca blondu a citit si el acest articol, mars la sefu` sobolan odios da i o limba in CUR si spune i ce zice lumea de el.

    RăspundețiȘtergere
  10. sunt curios cine ii citeste articolele blondului, pentru ca el e chior, postasu si goagoasa nu stiu sa citeasca, cred ca trocanu sau poate vlad roscaca, oricum o sugeti toti, NU MAI CALCATI PE NICI UN STADION IN ROMANIA!!! MUIE TRADATORILOR!!!

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...