7 dec. 2010

JOS TIRANUL!

Mai e nevoie să repetăm, ca o bandă stricată de magnetofon, acelaşi lucru: “CRAIOVASPORT a avut din nou dreptate…” ?

Nu, nu ne mai încălzeşte cu nimic acest lucru. Noi ştiam că avem dreptate, ştiam că situaţia era tragică şi am continuat să spunem acest lucru, deşi uneori riscam să părem afectaţi de paranoia sau să credeţi că aveam ceva de împărţit cu Minciunelu.

Când spuneam că fotbaliştii au restanţe de multe luni, iar clubul e înglodat în datorii, umflatul, altfel un fidel cititor al acestui blog, ne numea “inadecvaţi”, “răuvoitori” sau “dujmani ai echipei”. Evident, referindu-se la “tot felu’ de saituri, de bloguri”, adică fără a ne nominaliza, crezând că dacă pronunţa CRAIOVASPORT ne făcea reclamă. Ce a omis ospătarul e că noi nu avem nici un scop comercial, iar condiţia de voce “underground” care a spus mereu adevărul, fără să caute în vreun fel publicitatea, ne-a adus un număr şi mai mare de prieteni.

Conferinţa de presă de astăzi a lui Victor Piţurcă, în care managerul a spus adevărul despre dezastrul în care se zbate clubul şi mai apoi confirmarea unui patron care nu a mai găsit forţa de a nega şi a duce mai departe o minciună ordinară pe care o prelungeşte de 5 ani, toate astea i-au şocat doar pe naivi sau pe ignoranţi.

Dar nu, nu sărăcia e cel mai mare “defect” al lui Mărin. Ajică a ruinat un simbol al fotbalului românesc din prostie şi megalomanie. S-a lăudat ani de zile că el e “salvatorul” acestui club şi încă o mai face şi astăzi, cu o neruşinare fără egal şi o senitătate vecină cu demenţa. Îşi tot clamează meritul de a fi resuscitat echipa după drama unei retrogradări (pe care tot el a conceput-o şi a înlesnit-o, ca să-i fie mai uşor să preia clubul de la amicul Dinel), dar recunoaşte cu nonşalanţă că nu mai are nici o rezolvare şi că de la anul Ştiinţa noastră va ajunge iar în liga secundă.

Pentru Mărin, “salvarea” Universităţii Craiova e tot una cu asocierea acestui nume legendar cu cel al său, booveanul incult şi fudul care se scarpină-n cur când mănâncă icre negre cu polonicul încă murdar de ciorbă de potroace. Până astăzi, ochelaristul a negat totul cu vehemenţă şi agresivitate şi i-a jignit pe toţi cei care îndrăzneau să pronunţe, cu multă delicateţe, chiar şi frânturi din realitatea tristă a Ştiinţei din “mandatul” său.

Acum, când cuţitul a ajuns la os, se comportă ca un asasin care a fost condamnat la moarte pentru o crimă şi, nemaiavând ce pierde, îşi recunoaşte fără regrete întregul şir de asasinate. El admite totul, de parcă ar fi ceva normal să subjugi în acest mod un club de mare tradiţie, de pe urma căruia să profiţi cu nesimţire tu şi familia ta, implicându-l până şi în mizeria din lupta politică, transformându-l, pe modelul brevetat de mentorul Dinel, în vehicul electoral, adică punându-l în slujba unor interese financiare personale. Mărin a tratat Universitatea ca pe un butic la care face el bişniţă, şi pe care la nevoie îl poate transforma în toaletă publică sau panou de afişaj al posterelor diverşilor candidaţi.

Deşi situaţia Universităţii e una atât de gravă încât suporterii au amuţit la auzul uriaşelor datorii ale clubului alb-albastru, nu acesta e cel mai mare păcat al booveanului. Îl putem acuza de defecte mult mai mari decât acela de a fi sărac pe “vremelnicul” patron al sentimentelor noastre, aşa cum îl numea chiar Mărin în fiţuica sa acum 8-9 ani pe Neţoiu, pe când îşi folosea ziarul ca mijloc de propagandă, ca să pună presiune pe “comandant” şi să aibă şi el acces la notorietatea conferită de această echipă atât de iubită.

Ca să spunem adevărul până la capăt, trebuie să adăugăm şi că Minciunelu a putut să-şi pună în practică mascarada timp de 5 ani şi pentru că a profitat de naivitatea multora dintre suporteri. Aceştia au percutat la orice minciună slobozită pe nerăsuflate de parvenitul cu ochelari de plastic. Au înghiţit orice mizerie, încât pentru Mărin a devenit un sport, o distracţie, să inventeze aiureli pe care să le livreze cu o cadenţă năucitoare credulilor dispuşi să le accepte.

Booveanul şi-a făcut titluri de glorie din tot felul de prostii, aberând că avem onoarea de a fi cea mai tânără echipă din România sau din Europa, de parcă asta ar însemna ceva în fotbalul profesionist dacă performanţa a lipsit cu desăvârşire iar Ştiinţa a înotat, cu o singură excepţie, în mediocritatea din mijlocul sau subsolul clasamentului. La fel de bine, Mărin putea chema la lotul mare o grupă de la copii şi juniori, ca să bată recordul mondial al mediei de vârstă scăzute. Apoi a aruncat pe piaţă o altă abureală, aceea a “echipei formată din olteni”, pedalând pe o altă tâmpenie la care din nou fanii “au pus botul”, aceea a patriotismului local. O nerozie totală, de parcă Messi ar fi catalan sau Craiova Maxima ar mai fi existat doar cu olteni.

Din păcate, scuzele jenante ale lui Ajică au găsit mereu un public, e adevărat tot mai redus numeric, la care au prins. Nu a contat că ungurii de la Cluj au luat campionate şi cupe, arătând că dacă investeşti se poate, nici că a venit satul Urziceni şi a luat titlul, făcând apoi un sezon excelent pentru un club din est în grupele UCL. Acum, gălăţenii culeg roadele seriozităţii şi organizării profesioniste, în care antrenorul e lăsat să-şi facă treaba neperturbat, şi sunt pe cale să producă o nouă surpriză, în timp ce Vasluiul şi Timişoara stau la pândă.

După ce că a trăit 5 ani din drepturile TV, vânzările de fotbalişti (A. Ionescu, Bornescu…), încasările din bilete, vânzările de la magazinul oficial şi împrumuturile de la cămătari, Mărin nu a avut măcar decenţa de a promova o politică profesionistă la club. El nu a putut concepe că trebuie să aducă un antrenor capabil, pe care să-l lase să-şi facă treaba, fiind forţat doar de gravitatea situaţiei să accepte sosirea lui Victor Piţurcă.

Culmea este că dacă Mărin vinde “activele” de la ANRP, lucrurile ar putea începe să intre în sfârşit în normal. Şi, la cât de diabolic şi diversionist ne-a arătat booveanul că poate fi, e posibil chiar să întârzie intenţionat această mutare, pentru a-l forţa pe Victor Piţurcă (mai ales că Piţi i-a luat de mult faţa ca popularitate) să plece, resemnat, pentru ca apoi să dea drumul la operaţiune şi să-şi poată satisface liniştit eterna obsesie de a controla tiranic acest club şi de a decide totul, de la transferuri până la formula de start şi schimbări. Slugoi anonimi care să stea pe bancă şi să-i răspundă la telefon se vor găsi întotdeauna, asta în cazul în care nu se decide să coboare chiar el acolo şi să-şi ia oficial rolul de antrenor în primire.

De 5 ani, Minciunelu a transformat această echipă într-o dictatură personală, cu antrenori şi jucători care nu aveau voie să dezvăluie adevărul din interiorul clubului. Şi-a adus lacheii din Brigada Diverse pe post de propagandişti şi securişti, câinii de pază (e doar o metaforă, pentru că ei sunt stelişti) care să supravegheze “sistemul boovean” şi să asculte cu multă obedienţă poruncile tiranului. Ce răvăşit şi ce spăşit părea Mărin astăzi, când şi-a comandat o nouă intervenţie lacrimogenă la Sa-muilă, evident regizată. Nici că ai crede că e vorba despre acelaşi personaj manipulator şi îngâmfat, specialist în transmis minciuni live, la ore de maximă audienţă. E prea târziu Mărine, şi tu eşti un mincinos din ce în ce mai prost ca să mai plângem pe umărul tău şi să-ţi oferim cu compasiune o batistă…

Pleacă Mărine, dacă iubeşti cu adevărat acest club, aşa cum pretinzi cu orice ocazie, vinde şi eliberează-l de jugul sărăciei şi al amatorismului despotic în care l-ai chinuit fără milă!

18 comentarii:

  1. trist dar adevarat. alte comentarii sunt de prisos :( poate intr-un final s-au trezit si cei care dormeau si credeau toate aberatiile lu marinica. desi nu cred, e plina lumea de .. naivi

    RăspundețiȘtergere
  2. Pleaca brutare, pleaca brutare, du-te si lasa-ne!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nenorocitul de ospatar ne-a dus acolo unde ne-a dus si fratele lui Dinel in Divizia B...daca Dinel a scapat pe Mititelu nu-l iertam sa plece din Craiova ca nu scapa!

    RăspundețiȘtergere
  4. DE CE NE-AM TEMUT NU AM SCAPAT ACEST BASTARD ORDINAR NE-A INGROPAT SANTEM BATJOCURA TARII DUPA GIGEL SI DINEL A URMAT MITITEL CARE A FOST MAI RAU CA TOTI

    RăspundețiȘtergere
  5. afara de la Craiova jegosule!!!!!!!!pleaca!!! pleaca!!! pleaca!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. nu meriti aceaasta echipa e o caciula prea mare pentru tine.
    vinde echipa si fa ne un bine si noua si tie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vinde echipa !08 decembrie, 2010

    Daca nu ai bani nu te obliga nieni sa fi patron.Nu scrie nicaieri ca ajica mititelu trebuie sa fie patron la U Craiova.Vinde clubul altuia care are bani pentru ca cine are bani sa cumpere de la tine si sa achite datoriile are bani si sa tina echipa. Vinde si pleaca ne-ai patat istoria bisnitarule!

    RăspundețiȘtergere
  8. marine,... atata iti trebuie sa il gonesti pe piturca sau sa ne retrogradezi.sa vezi ce o retrogradam noi pe amantata aia curva

    RăspundețiȘtergere
  9. pe editie au inceput sa curga laudele la acest interlop slinos. e incredibil cat de prosti ne cred acesti sclavi ai micului.adica tota lumea in jura pe jegos prin toate partile nu e bar sau discutie in care muicelu sa nu isi ia portia de moje iar pe editie se adunara unii care il lauda asa din senin.
    unii propun sa deschidem conturi.......pfoaaaaa pai pentru ce mortii vostri sa donam ba noi bani in conturi, sa aiba idiotul asta din ce sa ii cumpere amantei de o seama cu fiesa poseta????????? sau sa aiba bani de prezervativ sa nu mai faca un mostenitor la tron???

    RăspundețiȘtergere
  10. mars de la craiova saracule nu ai bani sa mananci si sa iti platesti intretinerea si tii echipe de fotbal tu..ai trait 5 ani din drepturile tv si din banii suporterilor distrusule!

    RăspundețiȘtergere
  11. CRAIOVA LIBERA08 decembrie, 2010

    CRAIOVA LIBERA! trebuie sa pornim o revolutie care sa inceapa sub acest slogan. CRAIOVA MERITA SA FIE ELIBERATA DE ACEASTA JIGODIE!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. sper sa nu mai aud nimic de tine mititelule sper sa dispari la capatul pamantului sa nu mai auda nimeni de tine.imi e sila de tine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu are cum sa fie adevarata povestea cu retrogradarea.Stati linistit ca e doar un joc al lui ca sa ii forteze pe aia sa ii dea banii , daca pericliteaza cumva ramanerea in divizia 1 stie ca nu mai are scapare nici in gaura de sarpe.

    RăspundețiȘtergere
  14. BRUTARE AI GRIJE CA TE JOCI CU CURU GOL PE LANGA MACIUCILE SCULATE.PAI TU ITI IMAGINEZI CA MAI POTI SA RAMAI LA CLUB DACA IL BAGI IN B BA NENOROCITULE?AI DE PLA TA DE PENAL NU ITI DAI SEAMA CE SPUI BA RATATULE.

    RăspundețiȘtergere
  15. pai scapare nu mai avem dcaa e adevarata faza cu strainii ca fara iliev gargorov si wobay suntem ca si retrogradati.asa ca ori ca plateste banii ori ca nu ii plateste e tot la fel ca daca nu cadem cu licenta cadem pe teren.da io creca e gluma ca nu am vazut sa fi dat miti anunt ca vinde casa sa se mute.ca in craiova numai poate sa stea dupa aia.e un oras prea scump si el e cam sarac si inclusiv interlopii aia 20 costa nu muncesc moca.ce bani sa isi mai ia din b de pe sucuri ca nu mai vine nimeni la stadion.

    RăspundețiȘtergere
  16. VINDE ECHIPA NEMERNICULE!

    RăspundețiȘtergere
  17. moooye tie si curvei alinutza sper sa se inece cu ea in gat!

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...