9 dec. 2010

ALIN FORNADE: 112 Craiova

Nu e vorba de Piţurcă. Nu mai zîmbiţi că tipul acela căpos a ridicat steagul alb în Bănie. Nu e nici măcar vorba de Mititelu.

Nici gînd. E vorba de o moştenire genetică, notificată într-unul dintre imnurile Universităţii: “De bucurie rar avurăm parte”. E o miză mult mai importantă decît orgoliile personale. E în joc un brand prigonit în ultimii 20 de ani, o echipă abandonată la răspîntia intereselor meschine.

Nu e simplu. Nu te poţi scula de la masă şi să pleci. Domnule Piţurcă, atunci cînd fanii au umplut stadionul, răspunzînd apelurilor antrenorului, nu ştiaţi problemele financiare ale clubului? Suporterii v-au primit cu încredere, v-au girat cu entuziasmul lor în pofida rezultatelor modeste. Doar un laş renunţă acum, iar Piţurcă nu e un tip fricos. E momentul să-şi folosească relaţiile şi influenţa pentru a desţeleni relaţiile cu autorităţile locale, pentru a căuta sponsori sau investitori care să preia o parte din acţiunile Universităţii.

Ar fi cazul să devină vizibili. Suporterii “Ştiinţei” sînt divizaţi în bisericuţe, nu mai pot coabita în Peluza Sud. Ar fi timpul să strîngă rîndurile, să arate că le pasă. Nici cînd Universitatea a fost mutată la Severin n-au reacţionat. În timp ce 10.000 de timişoreni s-au strîns în Piaţa Operei pentru a-şi cere echipa înapoi, în timp ce fanii Universităţii Cluj au mărşăluit pentru a-şi apăra clubul, craiovenii s-au revoltat doar pe forumuri, s-au încins doar pe internet. Încă nu e prea tîrziu. Mîine poate fi. Organizaţi un miting pentru a sensibiliza politicienii olteni, faceţi o chetă pentru “Ştiinţa”, pichetaţi fîntînile arteziene. Orice gest contează. Din păcate, Adrian Păunescu nu mai e, nu mai are cine să vă apere, să hrănească leii cu verbe de foc.

Grea încercare pentru Adrian Mititelu. Cîrcotaşii au intuit că va eşua lamentabil, că nu e patronul potrivit pentru o echipă cu o istorie încărcată. Cînd a preluat clubul, în urmă cu cinci ani, a promis că Universitatea nu va mai evolua în liga secundă. Dacă nu-şi ţine cuvîntul, să plece, să lase locul unui finanţator cu mai multe resurse. N-a fost capabil să atragă sponsori importanţi, s-a războit permanent cu edilii, a ţinut “Ştiinţa” pe buza prăpastiei. Se pot vinde jucători, pot fi cedate acţiuni autorităţilor, fanilor, altor oameni de afaceri. E meciul decisiv pentru Mititelu. Dacă-l pierde, nici toată apa Jiului nu-i va spăla păcatele.

E luna cadourilor. Nu şi la Craiova. Sub brad se adună din nou griji şi emoţii. Primăvara e departe. Noroc că printre nori se vede cerul. Încă e albastru.

Alin Fornade (http://blogsport.gsp.ro/fornade/)

2 comentarii:

  1. RESPECT! ALIN E UN MARE SUPORTER AL UNIVERSITATZII.E DEPARTE SI NU ARE ACCES LA INFORMATZII DE CULISE DAR JUDECA PERFECT SITUATZIA.BRAVO ALINE!

    RăspundețiȘtergere
  2. corect ce spui Aline. dar esti prea bland cu acest impostor de suflete.

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...