24 aug. 2010

Arta de a fi pupincurist… incompatibil

Copilu’ Aurel Chiose, fără ocupaţie (23 august 2010):
“Când primeam gol, începeau certuri între băieţi şi echipa nu mai putea reacţiona. Erau ceva probleme financiare şi mă bucur că a venit Piţi pentru a le rezolva. Se simţeau aceste probleme şi în teren. Acum vreo 10 zile am înăbuşit o mică revoltă. Nu se impunea schimbarea antrenorului. Am simţit că nu poziţia din clasament a fost motivul demiterii.”

Mireasa Aurel Chiose, când era coci (28 iunie 2010):
“Am rămas impresionat la ultimul antrenament de ieri, atunci când toţi jucătorii aveau o poftă de muncă nebună, deşi veneau după o săptămână grea. Deşi antrenamentul a fost extrem de dur, ei au dat totul, au fost admirabili şi i-am aplaudat pentru efort. Suntem pe drumul cel bun! Avem mulţi jucători valoroşi, e normal să fie ceruţi de alte cluburi.

Trebuie să accept şi sugestiile patronului, eu nu am venit aici pe o poziţie de opozant al domnului Mititelu. Vâslim în aceeaşi barcă, soluţiile le vom găsi întotdeauna împreună. Am rămas impresionat de ceea ce am văzut în ultimele zile, nu ne lipseşte nimic pentru a face performanţă. Absolut toţi jucătorii din lot sunt priviţi de patron la fel ca propriul său copil.”


Ca de obicei, după ce le iei bucile de la gură, pupincuriştii îşi schimbă radical opiniile şi admit brusc problemele. Ei recunosc cu nonşalanţă ceea ce acum 2 zile negau cu vehemenţă. Ce dacă până ieri aveam cel mai bun lot din Liga I, compus din cei mai cuminţi şi “admirabili” fotbalişti, iar clubul avea o conducere care asigura tot ce trebuie pentru performanţă? Azi, pentru că nu mai avem nici un anus de pupat, putem să “dezvăluim” că de fapt jucătorii se revoltau, neplătiţi de la începutul anului.

Poate credeţi că e uşor, dar a fi pupincurist la curtea lui Mărin e o artă, iar preşedintele a ales până acum o turmă de maeştri, pe care i-a numit oficial... antrenori. Ultimul, revenit în Bănie după ce a încercat să-l ajute şi pe comandantu’ Neţoiu, merită studiat:

Ipocrizia e caracteristica principală a acestuia. El este acela care îi ia scamele de pe bluză stăpânului, sau se grăbeşte spre Niuiorc după antrenament, la raport, ca să-i toarne lui Ajică pe cei care au făcut gălăgie la 5 contra 2, au comentat în dezacord cu tactica venită pe foaie sau prin SMS înainte de meciuri, au glumit pe seama meniului sărăcăcios, s-au oferit la caterincă să plătească ei lumina la cantonament sau au zis ceva de salariile restante când i-a pus Fernandel preparatoru’ să facă sprinturi...

Pupincuristul nostru se pune întotdeauna bine cu preşedintele, mimând grija pentru banii acestuia şi anunţând chiar că are deja un lot extrem de puternic la dispoziţie şi nu mai are nevoie de întăriri. Slugarnic, el aprobă întotdeauna ieşirile împăratului, inventând chiar justificări publice pentru balivernele slobozite de acesta.

Pe lângă ipocrizia care îl caracterizează, snobismul e aproape un “must”, indiferent dacă e duminică seara şi e la Ioaniţoaia ca să comenteze un aut, îmbrăcat la patru ace, sau e la budă după o porţie de fasole halită la cantina de la cantonament. Astfel, tipul acesta de personaj se chinuie să vorbească elevat şi face orice compromis ca să câştige simpatia presei şi a suporterilor. Şi chiar şi atunci când nu are nimic de spus, el nu refuză o intervenţie telefonică şi formulează metaforic câteva fraze pe care doar el le înţelege, filosofând despre fotbal fără să spună nimic concret şi teoretizând apoi nimicul. Şi, culmea, această nouă specie născută în studiourile lui Ivanovici sau Sa-muilă, “ziaristul-analist sportiv” (sună preţios, nu?), care vrea să arate că nu e prost, îl aprobă şi dezvoltă nimicul, prefăcându-se a nu observa ipocrizia.

P.S. Orice asemănare cu trista realitate nu e deloc întâmplătoare.

22 de comentarii:

  1. Ticleanu nu e breaz ca altii chiar daca e mai citit cat de cat a fost si el tot o marioneta bine ca s-a dus sa vina Piturca

    RăspundețiȘtergere
  2. Toti sclavii i-a nimerit muicelu vai de mama lor degeaba au fost fotbalisti mari

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce spuneti despre numirea lui Piturca nu va pica bine nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Victor Brazda24 august, 2010

    Vine Piti si le inkide gura tuturor carcotasilor luam titlul in maxim 2 ani Hai Craiova!

    RăspundețiȘtergere
  5. Il vazurati voi venit?
    Poate iar nu vine, la ce tur de forta a facut booveanul ieri pe la toate televiziunile.
    Intr-un sfert de ora a aparut la vreo 5 posturi sa se laude ca a vorbit cu piturca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Io nu am incredere pana nu ma duc la primul lui antrenament...mama ce ar fi daca l-am vedea ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  7. Craiovasport ciocu mic vine Piturca si face treaba nu mai e miti pe care il batjocoriti voi nu?

    RăspundețiȘtergere
  8. Astept reactii de la Craiovasport...taceti acuma!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. ba chiar daca ar fi atat de disperat piturca incat sa vina in saracia asta,tot nu se poate face nimic. sa va explic de ce:sa zicem ca mititelul ii da un teren ceva lui piti,ca bani nu are oricum.dar de unde face rost mititelul bani de transferuri?ca daca nu aduce fotbalisti nu are cum sa se bata cu altii care investesc.cu actualu lot mai sus de locu 6-7 nu are cum sa ajunga nici piturca.nu se poate juca in atac cu dina si stoianof si piturca junior.chiar daca piti II a dat 2 goluri e fotbalist slab,de echipe de retrogradare, nu de cupe europene sau titlu.

    RăspundețiȘtergere
  10. ce tare ar fi sa ii ia piturca echipa la table lu ospatarelu :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce ne mai radem,ce ne mai amuzamentam........asta al catelea episod e din telenovela?

    RăspundețiȘtergere
  12. PLEACA boovene!!!!!!!!24 august, 2010

    mititelule esti un un impostor!!!
    PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA! PLEACA!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ilie Dumitrescu, zis tzaganu24 august, 2010

    unde e vere petzurca ca io ma stersai la ochi si pana acu nu il vad?
    vedem pe urma cum l-a pacalit matinelu da macar sa il vedem pe petzi acia sa stim despre ce discutam. macar sa fim dracu siguri ca scapam de retrogradare ca in formula tehnica mititelu-tabarca cadem in B, alta soarta nu avem.

    RăspundețiȘtergere
  14. Rares Stoica24 august, 2010

    hahahaa cat m'am distrat!! asta e cel mai tare site pe care am intrat sunteti super tari!!!!!!
    aaveti dreptate 1000% in tot ce spuneti!!!
    BRAVO!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cica baga 7 milioane in echipa

    RăspundețiȘtergere
  16. craiovasport de ce nu mai ziceti nimic ca vine piturca?

    RăspundețiȘtergere
  17. NILA RECALCITRANTU25 august, 2010

    DE NOUL ANTRENOR PITI NU SPUNETI CE PARERE AVETI?

    RăspundețiȘtergere
  18. Si daca mititelu il aduce pe piturca si ia campionatu? glumeam :=)))

    RăspundețiȘtergere
  19. cred ca in seara asta vine totusi piti!!!!!!! bagati ceva de asta!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. P I T U R C A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. O sa va para rau de ce scrieti aici Mititelu e chiar capabil sa faca treaba o sa vedeti dupa ce vine Piti

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...