9 sept. 2008

PROMISIUNI LA MIŞTO

„Mişto” e vorba de bază a cuvântării de la Radio Oltenia, în care Ajică Minciunelu promite fanilor Universităţii luna de pe cer. În încercarea sa de a mai îmbuna masele, otrăvite după dezonoarea de la Dinamo, Minciunelu are ceva din Ceauşescu. Observând starea de revoltă mocnită din Bănie, el încearcă să dreagă busuiocul cu cea mai la îndemână armă, promisiunile. O tentativă de discurs festiv în care anunţă grandioasele realizări ce vor urma.

Patronul Craiovei e, pe cât de parşiv, pe atât de jalnic. Cameleonul cu ochelari de soare ne anunţă ceremonios că el ar fi dat primul noroc cu unul „Boş”, mare constructor de stadioane, nicidecum Mureşan sau Paszkany. Mai mult, ardelenii au şi băgat în preţ, ca să-şi laude investiţia. Una de zeci de milioane, dar tot degeaba, pentru că Ajică are el o variantă cu acoperişul mai mişto. Ca să moară oropsiţii ăia de la CFR de ciudă. A, dar vă roagă el, nu le spuneţi că a zis aşa ceva despre ei! Nu-l daţi în primire! Vin în retur la Craiova şi dă bine o poză alături de ei, bineînţeles cu olteanul privind flegmatic şi superior spre un punct imaginar din mulţimea de ziarişti.

„Preşedintele brand-ului” nu a investit în echipă, în ultimii aproape doi ani, nici măcar un euro. Toată campania de imagine s-a axat pe însămânţarea gazonului de pe „Oblemenco” şi pe construcţia a ceea ce ar fi trebuit să fie stadionul „Petre Deselnicu”. La inaugurare, din lipsă de fonduri, invitaţii n-au găsit decât un teren cu iarbă, nici vorbă de vreo tribună sau nocturnă. Dar, sfidându-ne cu tupeu bruma de inteligenţă, fostul ucenic al lui Dinel aberează cu un aer de magnat despre un mega-proiect care cuprinde o arenă de 25.000 de locuri, cu becurile-n tavan. Care e ca şi făcută, pentru că lucrările vor demara chiar la primăvară, desigur, cu condiţia ca nu care cumva să se răzgândească Ion Prioteasa şi să „ne pună beţe-n roate”.

În faţa celor mai naivi dintre noi, elucubraţiile lui Minciunelu încă mai au o şansă. Pentru ceilalţi, totul e doar o mocirlă urât mirositoare, albastru-verzuie, în care plutesc nişte ochelari de soare second hand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...