24 feb. 2011

Pe culmile disperării...

Alin Fornade, un mare şi sincer suporter al Ştiinţei, scrie despre situaţia dramatică din Bănie. CRAIOVASPORT îşi reafirmă respectul şi admiraţia pentru caracterul şi talentul publicistului Fornade. Aline, eşti unul dintre noi!






ALIN FORNADE: Craiova pe culmile disperării

Suporterii nu vor mai încuraja echipa lui Mititelu. Vremea braşoavelor a trecut

Galeria Craiovei boicotează meciul cu Steaua. Nu e un banc cu olteni. Nu e un gest teribilist. E un semn al disperării. Doar scriptic pe “Ion Oblemenco” va intra Universitatea Craiova. De fapt, e o clonă, o glumă amară, o afacere de familie. Afacerea familiei Mititelu. Cum a comentat patronul “Ştiinţei” boicotul fanilor? “Prezenţa la meci nu este obligatorie, eu vreau să vină numai cei care trăiesc alb-albastru, nu avem nevoie de cei care vin numai la victorii”. Păi la cîte victorii a strîns Universitatea în era Mititelu, nu erau prea multe ocazii să se întîlnească. Vorbim de partide cîştigate în faţa “inamicilor”. Din 2006, oltenii au un bilanţ generos: un succes cu Dinamo, cîteva remize cu Steaua.

Te apucă rîsul cînd auzi declaraţiile belicoase ale oficialilor din Bănie. Ţicleanu, fost ambasador al lui Neţoiu, a devenit PR-ul lui Mititelu. Pînă la urmă e de înţeles. Toată lumea are un preţ, pînă şi fostul mijlocaş al “Craiovei Maxima”. Cum să-l iei în serios pe analistul-preşedinte cînd susţine că “apărarea va fi compartimentul forte în retur”? A uitat că au plecat Găman, Bărboianu şi Iliev? Adevărul nu intră în fişa postului?

O parte a publicului l-a cauţionat pe patron, aruncînd anatema pe Piţurcă. Mititelu are din nou pe cine să dea vina. Înainte acuza autorităţile locale, era vînat de gaşca lui Solomon şi Cămătaru, de Mircea Sandu, de arbitrii, de ghinion. S-a plîns că fostul selecţioner vrea să-i ia clubul, însă a pierdut o echipă întreagă în această iarnă, în frunte cu Wobay şi Iliev. Greu de înţeles managementul lui Mititelu, care nu l-a plătit pe fundaşul bulgar, ajuns taman în Ghencea.

Să zicem că Universitatea va primi licenţa pentru sezonul viitor. Ce urmează? Alt campionat în care “Ştiinţa” va lupta să evite în ultima etapă retrogradarea? Sau va sărbători un mediocru loc 7, cum şi-a propus acum patronul? Mititelu n-are nici o strategie, nici o sursă sigură de venituri. Pînă şi tevatura cu Fondul Proprietatea a fost un fîs. Îl aşteptăm să anunţe că la grupa copiilor sub 10 ani a apărut un puşti-minune şi că, peste încă un deceniu, cu noul vrăjitor în teren, Universitatea va fi o formaţie magică. Aceasta a fost strategia sa pînă acum, tactica promisiunilor negirate de rezultate.

Va trece şi meciul cu Steaua. Se va domoli şi entuziasmul suporterilor care-l mai susţin pe Mititelu. Universitatea Craiova merită mai mult, iar patronul nu poate să-i ofere. Mesajul suporterilor e crud şi limpede. Pînă cînd îi va ignora Mititelu?

18 comentarii:

  1. bravo aline super articol!

    RăspundețiȘtergere
  2. sper sa nu rtetrogradam dar vreau din tot sufletul sa plece mititelul si sa scapam de el cat mai curand.eu unul nu merg la meci.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fornade e ziarist mare si curat.Il citesc mereu cu multa placere.Nu stiam ca tine asa mult cu Craiova dar ma bucur sa aud asta.Felicitari pentru articol, mai apare si in presa centrala ceva adevarat despre situatia de la Craiova.

    RăspundețiȘtergere
  4. NIMENI LA MECI...NIMENI LA MECI...NIMENI LA MECI...NIMENI LA MECI

    RăspundețiȘtergere
  5. respect sezione pentru protest si tuturor celor care au coerenta si mentalitate de adevarati suporteri.booveanul spunea la tv ca peluza sud nu ar fi in protestul asta. daca e adevarat inseamna ca blondu si postasu iar si-au luat banu.mai sunt 2 zile si vedem...

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiinta suntem noi, nu un mititel analfabet!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daniel Irimia25 februarie, 2011

    RESPECT ALIN FORNADE!

    RăspundețiȘtergere
  8. putini ziaristi au "tupeul" sa scrie adevarul despre acesti interlopi... inclusiv ioanitoii si tolontanii se feresc sa spuna lucrurilor pe nume. de mizeriile de ivanovici si altii ca el nu mai vorbesc...
    fornade merita toate aprecierile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  9. SA VEDEM CUM O SA ARATE STADIONU FARA GALERIE ASA IN LINISTE SA SE RIDICE ALEA CATEVA MII DE OAMENI PIERDUTE PRINTRE NAMETI DOAR LA OCAZII. SI DUPA MECIUL CU SPURCATII CHIAR NU O SA MAI VINA NIMENI.

    RăspundețiȘtergere
  10. luati in calcul ce v-am spus acum cateva zile: se pare ca FC Booveanca nu va pierde, din cauza unui aranjament intre brutar si stapanul lui, Jiji.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce se intimpla ,fratilor,de ce nu vin cei tinerii,G POPESCU,G CRAIOVEANU,BOLONI, GILCA,si exemplele pot continua,sa salveze fotbalul romanesc,nu numai pe CRAIOVA,fiindca intreg fotbaalul este in pericol,atit timp cit ,avem ,amestecati in acest fenomen ,oameni de genul:DRAGOMIR,MITITELU,BECALIs.a.m.d.

    RăspundețiȘtergere
  12. TOATA LUMEA LA MECI25 februarie, 2011

    TOATA OLTENIA LA MECIIIIIIII SA RAMANA MASCA TOT BUCURESTU CA TOATE TV COMENTEAZA CA NO SA FIE MAI MULT DE 7 8 MII HAIDETIIIIIIIIIIIII DIN CAUZA LA NISTE DERBEDEI IAR BRABUGIU SA IS BAGE UNGHIA IN GAT .TOATA LUMEA LA MECI SA UMPLEM TEMPLUL NOSTRU SACRU "ION OBLEMENCO" SA ARATAM buCURestiului CINE E CRAIOVA .

    RăspundețiȘtergere
  13. TOATA LUMEA LA MECI25 februarie, 2011

    CE INSEAMNA SA FII OLTEAN..http://www.youtube.com/watch?v=xzwRPcmo6_g ......ASTEA SANTEM NOI NE NUMIM UNIVESTITATEA CRAIOVA SINBOLUL OLTENIEI ..............CRAIOVA FORTZA CRAIOVA

    RăspundețiȘtergere
  14. ati umplut sioteurile cu prostiile voastre cretinilor,pe cine credeti ca veti convinge?

    RăspundețiȘtergere
  15. multumim pentru articol FORNADE

    RăspundețiȘtergere
  16. Dragi suporteri, Alinuta vrea bani! Badigarzii imi fac greva, copiii imi mor de foame...
    Ajutooooooooooooor!
    Cumparati bilete sa ma scoateti din rahat!

    RăspundețiȘtergere
  17. Bravo Fornade ai mare dreptate.Tare articolul.

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...