16 aug. 2013

Ultimul tren al CRAIOVEI!

La 23 de ani de la revoluţie (sau ce-a fost aia) suntem, iată, în situaţia de a spune adio şirului de samsari care au profitat de imaginea celui mai iubit cu fidelitate club de fotbal din România. Două decenii de suferinţă şi de impostură ar trebui să ne fi ajuns până peste cap. Suntem deja în cel de al 13-lea ceas, avem ultima şansă de a ne curăţa de rău, de cancerul care ne-a pătruns până la os.

După ce i-am aşteptat pe GC Păunescu, Ilinca sau Neţoiu, în numele echipei noastre a vorbit, timp de mulţi ani (mai mulţi decât oricine altcineva... prea mulţi!) un călău chel, neîntrecut în arta manipulării. Hidosul individ a batjocorit simbolul nostru cu o cadenţă fără precedent, aşa cum nu a mai făcut-o nimeni altcineva şi nici nu o va mai face veun altul, pentru că altceva mai rău nu mai există. Ce poate fi  mai rău decât să îl retrogradezi, să îl muţi prin alte oraşe, să-l implici fără ruşine în lupta politică la fiecare campanie electorală sau să-i provoci pur şi simplu dispariţia din fotbal, proclamând apoi echipa ca fiind a copiilor copiilor tăi? Nu s-a sfiit să împroaşte cu noroi pe oricine a criticat dictatura sa dementă, de la Craiova Maxima până la ultimul suporter din tribună.

Hotărât să ne chinuie multă vreme de-aici înainte, acesta a făcut orice ca să manipuleze suporterii şi să controleze presa ignorantă. A mituit oameni din galerie, pe care i-a plătit să facă înregistrări cu Piţurcă, antrenorul care venise cu bani să salveze o situaţie disperată şi pe care îl aclama un stadion întreg, spre mânia ospătarului. Doar că acele interceptări” nu au făcut altceva decât să ne arate de ce e în stare brutarul şi câtă imoralitate şi mizerie se ascunde în spatele unor bannere de la peluză. Cei care îi solicitaseră lui Piţurcă întrevederea şi ÎI CEREAU SĂ FACĂ ORICE, ABSOLUT ORICE E POSIBIL PENTRU NE AJUTA SĂ SCĂPĂM DE BRUTAR, s-au aliat apoi fără jenă cu însuşi călăul simbolului alb-albastru.

Brusc nu i-a mai deranjat că ospătarul a batjocorit atâţia ani credinţa oltenilor, că a călcat în picioare spiritul Ştiinţei şi inclusiv pe ei, acuzându-i că i-a plătit şi că sunt corupţi iar acţunile lor de protest sunt motivate de oprirea finanţării.

Culmea penibilului, individul care a umilit şi a nenorocit fotbalul craiovean, procesomanul paranoic care a inventat sute de scandaluri doar pentru a-şi acoperi incapacitatea de a face ceva bun, a ajuns să-i aibă ca singuri aliaţi chiar pe oamenii cu reportofonul, aflaţi şi ei printre cei evacuaţi la meciul cu Urziceniul sau interzişi la meciul cu dinamo în urma unei solicitări scrise concepute de Mărin împreună cu fostul cancelar stelit Roşcaca şi a întâlnirii ospătarului cu Turcu şi cu capii jandarmeriei în dimineaţa meciului. Pe-atunci Mărin tocmai îl vânduse pe Andrei Ionescu la steaua şi se temea să nu fie vehement contestat chiar în bucureşti la un derby, în văzul presei centrale şi al întregii ţări.

În toţi aceşti ani singura strategie a fost o infinită serie de minciuni, toate activităţile firmelor sale fiind în realitate susţinute cu banii din drepturile TV pe care Liga lui Mitică îi vira în cont. În numele Ştiinţei şi ai unor bani investiţi pe care de fapt nu i-a investit niciodată din simplul motiv că nu i-a avut, gunoiul de la Booveni a încercat apoi să obţină banii publici şi să pună mâna (prin intermediul firmelor sale niciodată plătitoare de taxe şi toate pline de bube”) pe stadionul Ion Oblemenco sau pe cantonamentul de la Lunca Jiului, baze faţă de care nu şi-a achitat niciodată obligaţiile contractuale, vopsind câte ceva la suprafaţă dar în realitate lăsându-le în paragină şi afundate în datorii către furnizori. Nu am uitat cum ospătarul a purtat ani de zile o campanie feroce pentru a pune mâna şi pe terenul fostului stadion Tineretului.

Deşi pentru orice suporter lucrurile ar trebui să fie mai clare ca apa unui râu de munte, nu trebuie omis că în afara oamenilor cu reportofonul care-şi fac veacul pe la Niuiorc există şi fani care găsesc că moralitatea lor trebuie să stea în Mărin şi firma sa. Nu merită acuzaţi până la urmă, e părerea lor şi, atât timp cât e sinceră şi nu fac parte din Brigada Diverse” care l-a înregistrat pe Piţurcă în scop comericalşi boovean, trebuie respectată. Chiar dacă nu poate fi înţeleasă.

Şi nu poate fi înţeleasă pentru că jongleriile lui Mărin cu srl-uri ne arată că nimic nu e credibil în toate aiurelile sale despre continuitate. A desfăcut clubul de mai multe ori în firme şi firmuliţe, lăsând să funcţioneze în paralel aceste srl-uri, pe care probabil că le va mai ramifica de n” ori pentru a fenta legile. Şi-atunci care dintre firme vor considera adepţii acestei teorii că reprezintă echipa lor de suflet? Pentru că booveanul le va prezenta, aşa cum a mai făcut-o, în funcţie de interesul de moment, srl-uri diverse cu nume diverse drept Universitatea Craiova.

Naivii trebuie să se întrebe de ce dacă Mărin avea o stemă cu leul înscrisă la Osim, a mai simţit nevoia să deseneze altfel coada leului şi să modifice titulatura pentru a înscrie 4-5 variante ale siglei Uiniversităţii Craiova? Prin acest gest făcut din disperare, impostorul nu a făcut altceva decât să ne arate că nu are de fapt nimic. Pentru că dacă Osim i-a înregistrat atâtea varietăţi ale aceleiaşi steme, atunci îi poate înregistra oricui şi mai ales clubului sportiv al UNIVERSITĂŢII DIN CRAIOVA stema pe care însăşi această entitate a lansat-o, în 1983.

Nu putem concepe că echipa noastră poate fi întruchipată de un srl şi nici încarnată de o singură persoană, cu atât mai mult cu cât aceasta e culmea grotescului. Universitatea Craiova trebuie să fie a suporterilor ei, a celor care suferă cu sinceritate pentru două culori. Ştiinţa e a noastră, a tuturor suporterilor îndrăgostiţi iremediabil de spiritul ei, ea nu poate aparţine vreodată definitiv unui individ sau unei familii. Da, poate şi trebuie să fi condusă, administrată de oameni valoroşi, dar acest simbol nu le va aparţine niciodată pentru că nici un afacerist nu poate fi stăpân pe sentimentele noastre. Nimeni nu ne poate dicta cum să iubim.

Olguţa trebuie să înţeleagă şi să ştie că oraşul trebuie să fie mai presus de orice. Craiova trebuie să fie şi să rămână pe veci a Craiovei, iar primarul Vasilescu şi toţi ceilalţi edili ce-i vor urma au OBLIGAŢIA să garanteze şi să vegheze (aşa cum veghează preşedinţii SUA la siguranţa şi integritatea ţării lor) ca acest simbol să nu mai fie pângărit de diverşi profitori. Impostorii ca Mărin nu trebuie să mai poată măcar gândi că ar putea exprima public intenţia de a muta echipa în alt oraş.

Olguţa şi Badea trebuie să lupte pentru a recupera ce-i al nostru. Sigla cu leul nu-i poate aparţine NICIODATĂ lui Mărin şi familiei acestuia, chiar dacă aceştia au înscris-o la Osim profitând de un haos al reglementărilor care e inevitabil prezent şi în această instituţie, ca în întreaga societate românească. Aşa cum ospătarul a înregistrat atâtea steme cu leul, diferite între ele, şi clubul UNIVERSITATEA din CRAIOVA (insituţia care a lansat şi promovat stema respectivă acum 40 de ani) poate înregistra sigla cu leul pentru că Universitatea din Craiova prin clubul său sportiv a lansat-o în 1983, şi nu Mărin şi familia sa, iar acesta nu are nici un drept să o folosească pentru că nu are nici un acord al autorului acestei sigle.

Sinistrul boovean ne va prezenta diverse srl-uri ale copiilor copiilor lui drept Ştiinţa şi va încerca să corupă oricâţi suporteri va fi nevoie pentru a discredita orice dăunează intereselor sale. Dac-ar fi avut bani şi curaj, ospătarul ar fi plătit pe cineva să-i tragă un glonţ în cap lui Gică Craioveanu, după declaraţiile acestuia din ultimele săptămâni. 
El va face ABSOLUT ORICE e posibil pentru a se agăţa de imaginea publică a deţinătorului Universităţii Craiova, dar acesta este, sperăm, finalul pentru impostorul care a batjocorit numele Ştiinţei atâţia ani. E cu siguranţă ultimul tren al Craiovei!

14 comentarii:

  1. Si care e alternativa ???????????? Cine vine in locul lui Mititelu ?????????? Cine e dispus sa bage bani ???????? MOS CRACIUN ??? ELODIA ???

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent sintetizat, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. 100% adevarat, din pacate! Unii inca il mai pupa in fund pe boovean, desi marea lor parte o fac involuntar!

    RăspundețiȘtergere
  4. bai nene nimeni nu il pupa in cur pe sarac.. dar cum spuni chiar tu involunta vrem sau NU aia e Craiova fratiilor...se pare ca pana la urma voi sunteti cei ce manipuleaza dar vad ca nu prea va iese .. Oltenii nu sunt prostii!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bai Anonimul cu Elodia, nu pricepi ca existau oricand mai mutle alternative? Doar a intrebat Olguta si au aparut 3 posibilitati din care sa aleaga. Deci, s-au gasit oameni care sa bage bani si se mai puteau gasi multi. Nu ai inteles din articol ca Mititelu nu a bagat bani, ci a facut numai datorii? Pai, majoritate antrenorilor din urma s-au adresat la TAS pentru ca au salariile neplatite, fiscul are impozitele nerecuperate, echipamentele sportive sunt neplatite din 2006, stadionul si cantonamentul au fost folosite gratis si au fost devastate, iar Mititelu nu a platit nici macar gazele si electricitatea de vreo 5 ani... Ce tot repeti aceleasi aberatii turnate de boovean?

    RăspundețiȘtergere
  6. un sincer bravo pentru articol.......va spun sincer ca si uitasem unele dintre bataile de joc la adresa noastra, mi le mai aduc asa aminte si imi vin si altele in minte acum.........

    RăspundețiȘtergere
  7. craiova spotr mnu te manipuleaza cu nimic ba iti sune niste fapte clare comise de boovean si iti spune o parere despre ele tu faci ce vrei daca esti prost sau mai rau vandut te chinui sa faci loby p[entru familia mititelu
    mititelu nu o sa plece in viata lui si nu o sa dea firma aia de zici tu ca e craova asa ca pe tine ori nu te intereseaza sa existe stiinta si nu ai suferit deloc anii astea 2-3 ori esti masochist.ori esti blondu si atuncea iei bani si e de inteles.

    RăspundețiȘtergere
  8. nimeni nu putea sa le zica mai frumos. felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt cativa rataciti care tin cu Clona Sluga. o sa vedeti la meciuri. si in tara o sa fiti huiduiti ca acceptati echipa surogat de la frf sandu mitica. fc u craiova ! fara mititelu !

    RăspundețiȘtergere
  10. Avem echipa, avem investitori seriori,avem stadion .avem vechea stema,AVEM UN INCEPUT CURAT SI PROMITATOR., avem juniori,avem o unitate intre toate sporturile ce tin de acelasi club... CE RAHAT TREBUIA SA SCRI UN ARTICOL DESPRE UN RAHAT DE STEAMA .
    Ce a fost a fost... SA PRIVIM INAINTE CU INCREDERE..SI ATAT

    RăspundețiȘtergere
  11. scrieti din ce in ce mai bine
    Muie tradatorilor din ps!

    RăspundețiȘtergere
  12. eu sunt dintre cei care l-au sustinut la inceput pe mititelu si am fost injurat si amenintat de blondu si postasu la urziceni ca nu il injuram pe mititelu, acum m-am convins ca mititelu trebuie sa plece in timp ce blondu a redevenit prieten cu mititelu, acum eu o sa il injur si amenint pe blondu ca nu il mai contesta pe boovean
    numai bine va doresc
    Forza Stiinta!(aia fara mititelu)

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte emotionant si adevărat! sunt convins ca după disparitia lui boovean va veni di marea unire dar pana atunci succes csuc!

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...