18 apr. 2012

Craiova contra Craiova

Alin Fornade a scris din nou, cu inima, înainte de Paşte, despre drama Craiovei.

Ne permitem să-l corectăm într-un singur aspect (de înţeles pentru cineva care nu locuieşte în Bănie şi îşi ia totuşi informaţiile din presă): la mitingul de la Craiova n-au fost mai mult de 500 de persoane, cu miliţienii în civil şi cu pensionarii de pe margine cu tot. Pe numărate.




ALIN FORNADE: Craiova contra Craiova    

"Oltenaşi să fim uniţi, că noi i-am bătut pe Leeds". Sunt cuvinte şi victorii ce nu sunt acoperite de aluviunile vieţii. Craiova a fost o stare de spirit, un pumn ridicat în aer, un vas în furtună. A fost o vreme echipa naţională şi prilejul de a fi împreună. Nici un sacrificiu nu era prea mare pentru a prinde un loc pe "Central" când "Ştiinţa" lua peste picior calculele hârtiei şi prognozele posomorâte. Înaintea partidei cu Fiorentina din octombrie 1973, şase copii au dormit pe stadion, în chioşcurile Loto-Pronosport, şi au fost răsplătiţi de Ion Oblemenco cu un gol cât o calificare.
 
Suntem în alt secol şi Universitatea nu mai există. Nu-i auzim numele când se anunţă etapa, nu o zărim când citim clasamentul. Mircea Sandu îi comentează sentinţa cu glas rece şi indiferent, de parcă "Ştiinţa" şi Timişoara joacă în vreun campionat african şi nu sub patronajul instituţiei pe care o conduce. Nu-i cântaţi prohodul. Craiova nu a murit, s-a ascuns în sufletele celor care o iubesc. Unii dintre ei au ieşit vineri seară, în stradă, să o strige pe nume. În jur de 2.000 de craioveni şi-au dat întâlnire în piaţă. Înfiorător de puţini, în oraşul unde, în urmă cu 10 ani, 10.000 de fani au rămas în spatele porţilor arenei la un meci memorabil cu Steaua. Şi atunci suporterii au trăit iluzia că Universitatea îşi va recâştiga demnitatea.

Un lanţ al trădărilor a gâtuit zi de zi Craiova. Neţoiu şi Dinel au provocat revolte populare, au trezit orgoliul oltenilor. Ce nu au reuşit patronii nocivi şi regimul comunist a izbutit Mititelu. I-a divizat pe craioveni, i-a împărţit în tabere ireconciliabile. O parte a galeriei e bănuită că e dirijată de finanţatorul echipei. Ceilalţi refuză să-i fie complici. Un conflict intern din care are de pierdut echipa. O peluză rebelă şi inventivă, divizată de un as al manipulării.

Federaţia e responsabilă pentru decizia criminală de a-i lăsa orfani pe suporteri. O hotârâre pripită şi mult prea aspră. Mititelu e însă vinovat că i-a refuzat "Ştiinţei" ultima speranţă, că nu şi-a respectat cuvântul. Când unul dintre ai tăi te aruncă în bătaia puştii, e greu să eviţi glonţul.

Oraşul a asistat pasiv la drama Universităţii. Primarul s-a ascuns în spatele fântânilor şi, mai târziu, în spatele gratiilor. Fostele glorii au capitulat, nu s-au mobilizat decât la miuţe. Craiovenii au suferit prea mult timp ca să mai simtă durerea. Poate aşa se explică liniştea ce a cuprins Bănia. Aşteptăm ca Universitatea să revină în joc, să se repare nedreptatea. Până atunci, ar fi cazul ca oltenii să-şi regăsească spiritul de echipă şi să se descotorosească de trădători şi uzurpatori.
 


 
 
PS. Aceasta este o imagine de ansamblu a mitingului de la Craiova.

Un miting contestat de o aripă organizată a suporterilor şi care nu a convins decât o parte minusculă a fanilor Ştiinţei.

Credibilitatea galeriei şi a organizatorilor mitingului rămâne egală cu ZERO atâta timp cât liderii acesteia nu clarifică momentul umilitor al înregistrării lui Piţurcă urmat de vânzarea "materialului" către viermele Mărin, un manipulator cum n-a mai fost altul până acum în fotbalul nostru cel atât de murdar la nivelurile sale înalte...





16 comentarii:

  1. mitingul a fost penibil ca numar de participanti.fornade e cu bun simt cand zice ca o parte a galeriei e banuita ca e dirijata..... chiar e dirijata de mitielu prin curva blondu.

    RăspundețiȘtergere
  2. au fost 500?pe numarate?inseamna ca voi n-ati invatat sa numarati decat pana la 500!Au fost in jur de 2000-2500 numai dezinformati aiurea!

    RăspundețiȘtergere
  3. galeria a decazut total

    RăspundețiȘtergere
  4. ba blondule sau care esti asta de a dat mesaju nr 2 pai ba la mitingul de anul trecut al lui Sezione cand imparteati voi manifeste sa nu vina lumea au fost 1000 de persoane si era o multime de 3 ori mai mare de oameni ...... nu mai dezinforma tu ca eu am fost acolo si mai mult 350-400 de insi nu au fost iar aia activi nu mai mult de 200.... P E N I B I L

    RăspundețiȘtergere
  5. Imaginea de sus e foarte clara si vorbeste de la sine.Cateva sute de suporteri au fost doar la miting.

    RăspundețiȘtergere
  6. imaginea e inaintea mitingului mu'ie blondu = mu'ie charly etc ..nu sunteti oameni . galerie pu'la din cauza voastra.

    RăspundețiȘtergere
  7. NU E INAINTEA MITINGULUI CI CHIAR IN TIMPUL ACESTUIA

    RăspundețiȘtergere
  8. decat sa comentam si sa stam pe net , mai bine am face ceva. luati fratilor orice fel de initiativa . craiova vrand nevrand ne uneste. nu vreau sa accept sa ne uram intre noi . majoritatea dintre noi venim pentru echipa in galerie si daca tot facem asta ar fi frumos sa avem o galerie . nu a fost bine ceea ce s-a intamplat intre baieti(prieteni buni de altfel ), dar care e vina noastra(a altei generatii si nu numai). aceeasi mizerie la baza ambelor peluze

    RăspundețiȘtergere
  9. ba paliule ,ba pustiu, ba dane baaa. sau care esti :) ce manifeste baaa. hai ca asta e ceva ce nu e . pace voua . mu'ie blondu mu'ie charlie mu'ie mititelu mu'ie netoiu mu'ie solomon mu'ie tradatori mu'ie garda mu'ie steaua etc . sunteti baieti mari descurcati-va . n-o dati pe alte planuri (in garda sau mai nou pe forum ) :) go

    RăspundețiȘtergere
  10. voi impotriva cui sunteti???olteni vs olteni?de PS97 au fost alaturi rivali de moarte dinamo steaua(sud)rapid(t2) petrolu etc singuri care au fost impotrvia Peluzei Sud au fost Peluza nord Steaua Peluza nord Rapid si Peluza Nord CRAIOVA(sezione)la comanda lu charli si...nu puteau sa fie uniti cu cei de la sud ca de am luat bani de la x si y,dar dovezi au?daca aude pe un bulangiu ca ia bani dar ala zice asa sa nu adoarma toti pun botu,cum se aude pe la astea din sud ca virgi ar fi fost contactat de catre MS,sunt doar niste auzite si nu le iau in seama din cauza lipsei de dovezi...iar la faza cu VP au fost la restaurantu lu Costesin...UNITATE-NAINTE DE TOATE.STIINTA MAI PRESUS DE ORGOLI JEGOASE....

    RăspundețiȘtergere
  11. De cand are Costesin restaurant la Bucuresti?
    Habar nu ai ce vorbesti copile,nu era vorba de intalnirea aia de la Craiova de acum un an jumate iarna cand se ruga lumea de Piturca sa ne scape de Muicel dupa ce ala tocmai il daduse afara ,e vorba de intalnirea cu inregistrarea de la Bucuresti.
    Taci ca nu ti-ai invatat bine lectia ,pentru azi ai nota 4, mai bine spune cine a fost cu reportofonu.... ca oricum asa ii ramane porecla lu Blondu = "Reportofon"

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce gretos e totul! Ce muist e Charlie! Ce pervers e Blondu! Ce prosti suntem toti!
    Da' daca ne certam si ne amenintam si cand nu avem echipa...
    CUM SA PUI POZA DE INAINTE DE INCEPEREA MITINGULUI CA SA-TI ARGUMENTEZI PUNCTUL DE VEDERE? SI TU SI AIA DIN PIATA SUSTINAND ACEEASI CAUZA.
    Suntem niste curve care se cearta pe un eunuc. Si voi, craiovasport, de multe ori ati facut afirmatii exclusiv din auzite, multe dintre ele agitand spiritele aiurea. Hai sa nu mai vorbim pe net si sa spunem lucrurilor pe nume si in fata!

    RăspundețiȘtergere
  13. a deranjat asa tare comentariul de ieri incat nu l-ati putut nici publica?

    RăspundețiȘtergere
  14. terminati cu minciunile ma ca nu au fost nici macar jumate din cati au fost la mitingul trecut organizat de aso
    asta spune multe

    RăspundețiȘtergere
  15. sunteti penali . :)

    RăspundețiȘtergere
  16. ultras spunea...
    decat sa comentam si sa stam pe net , mai bine am face ceva. luati fratilor orice fel de initiativa . craiova vrand nevrand ne uneste. nu vreau sa accept sa ne uram intre noi . majoritatea dintre noi venim pentru echipa in galerie si daca tot facem asta ar fi frumos sa avem o galerie . nu a fost bine ceea ce s-a intamplat intre baieti(prieteni buni de altfel ), dar care e vina noastra(a altei generatii si nu numai). aceeasi mizerie la baza ambelor peluze

    23 aprilie, 2012

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...