3 mar. 2012

PROTESTE după un an de linişte ciudată. Împotriva cui?

Până nu demult, o întrebare ne revenea mereu în minte şi răspunsul nu era deloc simplu de găsit: “UNDE E GALERIA CRAIOVEI… ???”


Nu ştim exact câte zile să comemorăm de când Ştiinţa nu mai există. Poate că din acea blestemată dimineaţă în care dezaxatul Mărin i-a închis uşa cantonamentului lui Victor Piţurcă şi a şters pe jos cu speranţele noastre. Dispariţia ei se prefigura încă de când dementul a mutat echipa la Severin, de atunci Ştiinţa noastră devenind practic FC Booveni, echipa familiei de cocalari şi curve a lui Mărin, jucăria cu care era atât de dornic să ne arate că poate face orice, inclusiv s-o mute prin alte oraşe, pentru bani portocalii.

E cert însă că au trecut multe luni şi în tot acest timp nu s-a întâmplat nimic din partea suporterilor craioveni, a galeriei organizate a Universităţii Craiova. Nimic demn de o galerie care se vrea respectată şi care are cu adevărat vreo putere.

Întrebări sunt mii, dar cine să le răspundă? Unde a fost oare celebrul Gabi “Blondu” Ţârcă şi ceilalţi de lângă el, unde a fost peluza de la tunel cu Sezione şi unde au fost cei de la tribuna a II-a care în multe meciuri constituiau o altă veritabilă galerie?

În tot acest timp, trista linişte alb-albastră a fost tulburată doar de mitingul organizat de Sezione şi apoi condus în mod ciudat de Blondu şi cei de la peluza sud, deşi cu câteva zile înainte îl boicotaseră declarându-se în dezacord cu el, fiind chiar împărţiţi fluturaşi în care oamenii erau îndemnaţi să nu participe (un fel de comedie tragică, pentru că în acelaşi timp alţi băieţi încercau să popularizeze acţiunea, împărţind şi ei îndemnuri). Dar totul a durat puţin şi s-a terminat înainte să înceapă. Cu excepţia acestui moment, câteva ore într-o zi, nici o reacţie din partea nimănui. Au dispărut cu toţii ca într-un triunghi al bermudelor.

Că Mărin a profitat cu vârf şi îndesat de această lipsă de reacţie a galeriei, poate deduce uşor şi un copil de clasele primare. Prin Craiova se spune că ospătarul se şi laudă că de fapt chiar el a dirijat din umbră acţiunea. Aşadar, se laudă că a cumpărat pe cineva din galerie şi că îl/îi are de partea sa. Probabil acelaşi care a realizat şi stenograma discuţiei la care Piţurcă fusese chemat. Cineva de la peluza sud, evident, pentru că la întâlnirea cu Piţurcă Sezione n-au participat. Sigur, la întâlnire au mai fost şi unii dintre fanii de la bucureşti, dar e greu totuşi de crezut că ei au tangenţe cu Mărin.

Acum însă, la început de primăvară, apele s-au agitat brusc şi am putea spune că un pic nefiresc, dacă ţinem cont de tăcerea prelungită şi de neiertat a galeriei la care am asistat până acum. Asasinul Mărin n-a fost deranjat nici de vreo muscă, niciun ultras nefiind dispus să-i reproşeze în vreun fel crima comisă. Şi e greu de crezut că o întreagă galerie a stat ascunsă, de frica lui Calu’ badigardu’.

Nu unul, ci două proteste au fost anunţate în ultimele zile. Unul e la bucureşti, chiar primul dintre ele. Oare de ce acolo? De ce să protestezi totuşi la bucureşti, când asasinul Ştiinţei e-n buricul Craiovei, cu-n deşti în cur şi unul pe telecomandă, schimbând posturile TV în căutarea vreunei discuţii despre Gigi Becali…?

E evident că mitingurile au fost plănuite ca să preceadă şi să pună presiune înaintea adunării generale a FRF. Ca enunţ lapidar, poate avea un dram de sens, dar parcă doar pentru naivi sau pentru ignoranţi. Logica e simplă: se protestează la bucureşti, pentru că acolo e FRF şi Sandu Mircea, adică dujmanii. Trebuie pusă presiune pentru ca ei să cedeze şi să reafilieze jucăria booveanului.

Bun, dar şi dacă se-ntâmplă asta ce? Să spunem că e ca şi rezolvată: Sandu şi “camarila” lui cedează şi reînscriu firma lui Mărin în liga 2. Cu ce readuce asta la viaţă Ştiinţa noastră? Prefăcându-ne că suntem imbecili şi nu ne-am dat deja seama că jucăria lui Mărin nu are nimic în comun cu spiritul Ştiinţei, revenim cu întrebarea: ce s-ar schimba?

Ei bine, dragi cititori ai CRAIOVAPORT, nu s-ar schimba absolut NIMIC! Pentru că ospătarul boovean n-are bani nici să mănânce şi probabil că-şi vinde constant costumele şi parpalacele pe câteva milioane bucata ca să-şi plătească întreţinerea. Atunci cu ce buget să întreţină el o echipă de fotbal, chiar şi în ligile inferioare, unde teoretic e vorba de sume mult mai mici decât pe prima scenă? De unde bani dacă drepturile TV nu mai sunt?

Şi-atunci de ce să nu lupţi în pimul rând pentru ca acest vierme cu mască de sudor pe ochi să dispară? Abia apoi poţi şi e logic să te lupţi cu vreo eventuală oprelişte din partea FRF sau a oricăror inamici din exterior. Deşi cu siguranţă că dacă ospătarul ar dispărea din fotbal, ar lua cu el toate scandalurile în care a intrat de bună voie şi de fiecare dată urmărind un scop exact.

Aşa cum am mai spus, o lovitură pentru Mărin şi pentru proştii care încă mai ascultă ce debitează aurolacul chel ar fi ca al său circ falimentar să fie reafiliat de FRF. Ar fi poate cea mai mare aroganţă pe care "Sandu Mircea şi gaşca lui" i-ar face-o diabolicului vierme de la Booveni: să-i afilieze circul şi ospătarul să n-aibă bani să presteze pe post de măscărici (adică patron de FC Booveni).

Împotriva cui vrea deci să protesteze galeria? Şi oare nu e nimic ciudat ca după atâta timp de letargie ilogică şi suspectă, să vii şi să protestezi întâi de toate împotriva “dujmanilor” lui Mărin, ignorându-l sau trecându-l pe planul 2 pe dezaxatul care a distrus Universitatea Craiova?

Nu vrem să insinuăm că acţiunea care se pregăteşte e dirijată de ospătar, dar nu putem să nu ne punem aceste întrebări de bun-simţ. Întrebări la care se adaugă marea şi încă neelucidata enigmă a înregistratorului lui Piţurcă. E INADMISIBIL ca după atâta timp nimeni din galeria Universităţii să nu spună cu subiect şi predicat cine a fost trădătorul cumpărat de Minciunelu şi acel episod RUŞINOS să nu aibă un vinovat care să fie exclus pentru totdeauna din rândurile ultraşilor.

Atâta vreme cât galeria nu s-a dezis oficial de jegosul care a trădat şi a vândut nu pe Piţurcă (care culmea, a ieşit cu o imagine şi mai bună în urma incidentului), ci idealul alb-albastru de eliberare de sub jugul boovean, ne e imposibil să nu avem mereu rezerve faţă de orice viitoare acţiune.

Remarcăm apoi un alt lucru: în ultimele sale declaraţii, Minciunelu foloseşte obsedant expresia “Ştiinţa e numai una!”, semn că aceasta-i convine de minune (evident, el o foloseşte doar în sensul ad-literam, pentru că altfel Universitatea Craiova e într-adevăr numai una, dar e aceea din sufletele noastre, nu din sertarul lui Ajică).
Culmea, e exact scandarea propagată în mulţime de către unii lideri la mitingul de acum un an. Stranie coincidenţă să vezi cum individul împotriva căruia s-a organizat un protest preia exact sloganul mulţimii şi-l foloseşte în favoarea sa. Nu trebuie să fii vreun mare specialist în arta manipulării ca să-ţi dai seama că e ceva dubios. De ce să protestezi, indiferent pentru ce ai face-o, şi să foloseşti un slogan care să convină de minune ţintei protestului tău?

Toate acestea încă sunt întrebări fără răspunsuri, dar în lumina unor vechi acuze între suporterii de la cele 2 peluze imaginea galeriei oltene e grav viciată.Vom reveni (inclusiv despre proiectul lui Stroe)


32 de comentarii:

 1. de ce nu mai exista si nu va mai exista prea curand stiinta?03 martie, 2012

  galeria nu mai exista,adica e formata din blondu care i s-a vandut ca o prostituata lu mititelu + alti 50 de copii penibili,chiron e un bulangiu si nu vrea sa mai intre in pesti,solomon ne ia la misto vazand cat de proasta e populatia craiovei,televiziunile o au deja pe steaua si ciobanul ala le asigura audienta,suporterii mai cunoscuti ai craiovei nu misca un deget....
  si booveanul e destul de pervers ca sa profite de toate astea. asta e adevarul gol golut.

  RăspundețiȘtergere
 2. ba voi ati luat o razna?> cum sa spuna blondu cine a inregistrat daca a fost chiar el???????

  RăspundețiȘtergere
 3. liderii de galerie=sclavii lui miti. cel putin sudul!

  RăspundețiȘtergere
 4. intrebari ar fi multe raspunsurile sunt putine desi aceste raspunsuri nu sunt greu de intuit. cred ca despre galeria Craiovei se poate discuta fara probleme la timpul trecut din pacate. sunt curios sa va citesc parerile in ceea ce priveste proiectul lui Stroe pentru ca si acolo sunt multe intrebari ce pot fi ridicate. nu vreau sa va laud dar Craiova Sport e unul din siteurile pe care le citesc cu placere. bafta!

  RăspundețiȘtergere
 5. VA RASPUND EU LA TOATE INTREBARILE (ORICUM SE STIE):
  BLONDU E OMU LU MITITELU ;
  BLONDU LA INREGISTRAT PE PITURCA ;
  BLONDU E CEL CARE ORGANIZEAZA MITINGURILE .

  RăspundețiȘtergere
 6. sa inteleg ca voi nu sunteti de acord cu protestul ?

  RăspundețiȘtergere
 7. in poza asta...... pe blondu il recunoasteti .... ala in alb cu capu gol e postasu si ala in rohu e gavriluta. astia 2 sint aghiotantii lu blondu si mai are si altii.da uitati/va la copilu ala in negru ce patruns e de importanta momentului,cred ca are foarte multa personalitate.................. asta e galeria craiovei de azi niste putoi abia trecuti de pubertate care sunt si ei mindrii prin cartier ca stau in compania unor mari interlopi ca blondu si postasu....
  corecta afirmatia ca nu mai exista galerie la craiova.

  RăspundețiȘtergere
 8. blondu+mititelu=love04 martie, 2012

  pentru cine nu s-a prins inca blondu a fost calul troian trimis de mititelu ca sa distruga galeria in asa hal in cat sa nu mai poata protesta eficient impotriva lui si sa nu mai fie o voce credibila urmata de restul suporterilor, primul pas a fost inlaturarea baietilor de la sezione de la conducerea PS (pentru ca acestia nu puteau fi controlati de mititelu) culmea dupa niste ani foarte buni ai PS, ce a reusit sa faca blodu pentru mititelu si impotriva suporterilor? foarte multe, printre care:
  - sub conducerea lui au mai ramas decat 2 brigazi si acestea conduse de oamenii lui(acum cativa ani aparuse un comunicat semnat de toate brigazile in care se deziceau de actiunile blondu/postasu, dupa care acestia au preluat controlul complet asupra brigazilor din ps)
  - a creat o ruptura intre peluza si restul stadionului
  - lupta pe fata pentru interesele mititeliene: inregistrarea lui piturca, episodul gaman/barbaoianu, lupta impotriva unei noi echipe libere, miting impotriva frf, etc
  - a pastrat o permanenta stare de conflict intre PS si sezione, care sa faca imposibila o colaborare eficienta impotriva booveanului
  - si cel mai important prin actiunile PS inconstante, mereu la 2 capete, violenta gratuita si dispret fata de restul suporterilor a compromis credibilitatea galeriei, aducand-o in stare de incapacitate de actiune de azi

  in concluzie pana nu dispare tandemul blondu/mititelu nu o sa avem nici echipa nici galerie

  PS: lupta impotriva unui club normal de fotbal are si o conotatie personala pentru blondu, pentru ca genul lui de suporter nu are nimic de castigat dintr-o relatie normala suporteri-club, pentru el scandalul permanent este ratiunea de a fi, pentru ca are tot timpul de ales intre 2 tabere si are ceva de castigat din asta

  RăspundețiȘtergere
 9. un baiat din sud05 martie, 2012

  fratilor,eu personal cred ca aberati mult si va petreceti destul de mult timp in fata calc.....pe oricare dintre voi va astept la miting cu orice pancarda si orice mesaj impotriva lu mititelu,si va asigur ca nimeni nu o sa va zica nimic,ca sa va convingeti o sa se scandeze si impotriva lui,foatre mult timp va asigur.sunt 2 cauze mari,reafilierea si plecarea brutarului care oricum nu mai are bani,asta o stie toata lumea.anonim tati baietii aia poate au dat si ultimu banut sa mearga in deplasare si nu au cerut sa u sa fi luat de la altcineva,nu e frumos sa vorbesti asa.poate ei au facut eforturi sa mearga la un meci,tu poate stateai pe canapea la caldura in fata televizorului.

  RăspundețiȘtergere
 10. Peluza Sud `9705 martie, 2012

  prieteni de la nord, nu iau partea nimanui, da` e incredibil cum puteti sa faceti un asa articol cand stiti bine in ce situatie suntem, voi continuati cu atacurile astea, de ce 2 mitinguri?
  pentru ca frf sa ne afilieze si la craiova sa scapam de mititel... fratilor daca nu mai vreti sa luptati cu noi , promovati proiectul cu o noua echipa si lasati-ne! daca peluza sud nu era prezenta la mitingu organizat de sezione mai mult de 100 nu erati si aveati un impact cu 70% mai scazut decat a fost.
  pe site-u asta comenteaza numai copii frustrati pe care cei de la sezione i-au luat pe langa ei, copii care nu stiu pe ce lume traiesc. sa vorbeasca corni sa vorbeasca felie nu putoii
  CIUDAT... NOI AVEM RAZBOIUL NOSTRU CU MITITELU SI FRF VOI AVETI RAZBOIUL VOSTRU CU SUDUL ? sper ca nu!

  RăspundețiȘtergere
 11. @un baiat din sud:de ce alta data in deplasare se luau oamenii lui blondu de cei care strigau anti-miti? daca o dam ca nu stim despre ce e vb chiar nu e ok.chiar vreti sa dam exemple cu nume si deplasare?.........

  RăspundețiȘtergere
 12. ion nebunu05 martie, 2012

  peluza sud e reprezentata de blondu.
  blondu a fost vazut de nenumarate ori in ultimii 2-3 ani iesind din biroul lui mititelu.cum lupta deci peluza sud cu mititelul?
  asta cu sa ne reafilieze e o gluma pentru ca si daca rafiliaza adunarea generala societatea lui mititelu asta tot nu are franc sa deschida taraba.asa ca primul pas e sa il inalaturam pe el prin orice mijloace si daca nu vrea sa plece si e clar ca nu vrea sa ii luam prin alta societate a orasului si a suporterilor sigla.
  alte discutii sunt asa ca sa ne aflam in treaba.mitingul asta o sa fie un fel de chestie a ultrasilor anti-dragomir si sandu,si corect nimic de zis,da nu mai dati ca e miting pentru craiova ca nu e.o sa traim si o sa vedem cum se va termina dar pun pariu de pe acum ca o sa ia tot o conotatie care sa fie in avantajul brutarului.
  eu o sa vin desi stiu ca ce spun e corect.

  RăspundețiȘtergere
 13. SI VOI CEI DE LA SUD CE PROIECT PROMOVATI?
  AVETI UN PROIECT SA DECHIDETI UN STUDIOU DE INREGISTRARI VIDEO-TV?
  RECUNOSC LA FAZA CU PITURCA ATI DEMONSTRAT CALITATI INCONTESTABILE.

  RăspundețiȘtergere
 14. fratilor de ce suntem 2 peluze cand ar trebui sa fim una singura cu un singur dusman comun aurolacul de mititelu...a fost odata peluza sud care facea coregrafii ca ale marilor echipe din vest...pacat...fututi familia in gura mititelule

  RăspundețiȘtergere
 15. va intreb eu pe voi:din ce trieste ma papagalilor blondu daca nu din banii patronilor clubului sau daca nu de la altii care au interese opuse? a muncit blondu vreodata undeva? ma faceti sa rad cu peluzele voastre va conduce chioru ala si nu miscati nici unu din voi in front.in loc sa avem o galerie cu coloana vertebrala si respectata de toti avem specimene ca blondu si postasu.

  RăspundețiȘtergere
 16. Sa-l luati si pe viceroy la protest ca si el e cu mititelu.

  RăspundețiȘtergere
 17. vice, blondu, posty,gavriluta,cici=aceeasi mizerie. Ma intreb praetorienii si ultrasii ce naiba mai cauta langa fatarnici.le e frica?Sunt legati la ochi(a se citi prosti)? sunt corupti? Cand vor sa evite un raspuns vine d-alde Postasu' "eu am 20 de ani de peluza , 500 de deplasari si 100 de amenzi, 100 de scandaluri, cine esti tu sa vorbesti,soarece de tastatura?" Baietii cu mentalitate au plecat din sud la ultrasi liberi odata cu "alungatii de la Sezione".Sa nu uite lumea cum sudu isi cauta de scandal, spargeau masina lui Toto si il bateau pe Marian. Ramaneti cu blondu' pana va face ce i-a facut lui Schipu'. Fire ce dracu umblii cu aia?Trocane?!! ULTRAS!!!

  RăspundețiȘtergere
 18. unoarecare din PS9707 martie, 2012

  lasand dusmania,lasand prostia,lasand frustrarea,lasand orice,
  MUIE MITITELU MUIE FRF MUIE MIRCEA SANDU MUIE DRAGOMIR MUIE SOLOMON
  24 MARTIE 2012 orele 16 Bucuresti Piata Victoriei TOTI OLTENII ALATURI DE STIINTA.Peluza Sud 97

  RăspundețiȘtergere
 19. am spus de multe ori ca cea mai mare "realizare" a lu' mititelu, a fost ca noi, toti care iubim UNIVERSITATEA CRAIOVA, sa ajungem sa ne uram si sa ne injuram intre noi. cat am fost uniti nici comunismul, nici federatia sau cluburile securiste din bucuresti nu ne-au putut distruge. in schimb a reusit un coate goale care nu a facut altceva, decat sa-si promoveze propriile interese pe spinarea clubului .culmea este ca nemernicu asta mai pozeaza si in victima, dupa ce ne-a nenorocit!

  RăspundețiȘtergere
 20. Eu nu am inteles niciodata de ce SEZIONE TACE???Poate Corni,Felie,Paliu, care mai sunt pe acolo ,ii mai intereseaza sau nu aceasta echipa. Inafara faptului k se intalnesc in fiecare joi la BERARIE, eu nu mai stiu nimik de ei.BAIETI MAI EXISTATI????mai are rost sa vb de voi???Cred k foarte ,multa lume este dezamagita de VOI, pt k lumea stie k sunteti independenti,pt k reprezentati suporterii , dar voi TACETI.

  RăspundețiȘtergere
 21. Ce-ati facut ma voi? Cine sunteti ma voi ? Face-ti voi

  RăspundețiȘtergere
 22. muie mititelu muie blondu08 martie, 2012

  sezione tace ca nu are ce sa le faca lu blondu si gasca lui.sper sa reziste amenintarilor si imbirligaturilor si sa nu se duca la trucajul ala de protest.

  RăspundețiȘtergere
 23. sezione ultra nu se prezinta

  RăspundețiȘtergere
 24. sezione ultra nu se prezinta la protest din mai multe motive .dam un comunicat ca nu ne prezentam in curind pe sezione situl nostru

  RăspundețiȘtergere
 25. s.u. peluza nord nu se prezinta la miting

  RăspundețiȘtergere
 26. sezione nu merge la protest

  RăspundețiȘtergere
 27. sezione nu merge la miting

  RăspundețiȘtergere
 28. se vor duce si sezy ca e trendy , e cu "mentalitatea" si nu da bine sa lipsesti.....

  RăspundețiȘtergere
 29. Hai ma ce dracu ca va ia blondu la palme si va urca in autocar cu forta.Atunci v/as respecta cu adevarat dar nu mai cred ca o sa va delimitati in sfarsit de milogi.

  RăspundețiȘtergere
 30. seziune ultra ne suge pula

  RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...