5 apr. 2011

Pierduţi la Polul Sud

Despre Alin Fornade nu mai e nevoie să spunem nimic. Vă lăsăm să citiţi ultimul său editorial…


ALIN FORNADE: Pierduţi la Polul Sud

La Craiova nu înnebunesc salcîmii. Înnebunesc oltenii

“Aceasta nu este Craiova noastră”. Bannerul suporterilor, afişat în Regie, e la fel de tăios ca un bisturiu. Nici măcar ochelarii de soare ai patronului nu pot mistifica evidenţa. Clasamentul e un alt argument pentru opoziţie. Echipa ce indica în anii ‘80 unde este Nordul fotbalului românesc s-a refugiat de cîţiva ani la Polul Sud. Tremură, îngheaţă, respiră greu. Dacă din promisiunile lui Adrian Mititelu s-ar construi o scară, ai putea să urci pînă pe Everest.

Aceasta nu mai e nici Craiova lui Mihai Costea. Unui fotbalist transferat în timpul competiţiei nu-i mai poţi cere să pună piciorul în contre, să se sacrifice. Intervine instinctul de conservare, grija pentru ziua de mîine. Purtătorul de cuvînt al fantomei alb-albastre, Aurel Ţicleanu, anunţa că în vară vor mai pleca patru juveţi. În aceste condiţii, cu sportivi neplătiţi cu lunile, cu fotbalişti ce aşteaptă ca pe o izbăvire eliberarea, “Ştiinţa” e o victimă sigură. Se repetă scenariul din 2005, cînd Dinel Staicu a vîndut încă din timpul campionatului lotul ce s-a caligrafiat pe cea mai ruşinoasă pagină din albumul de amintiri al Băniei. Universitatea nu mai e casa celor ce şi-au făcut deja bagajele şi asta se simte.

Craiova nu mai e nici formaţia lui Napoli. Italianul a girat cu prezenţa sa puciul organizat pentru îndepărtarea lui Piţurcă. A crezut din nou în poveştile patronului şi s-a ars. Nu-i plîngem de milă, a ştiut pe cine serveşte. În locul său va fi înscăunat pentru a n-a oară Reghecampf, specializat în naveta pe ruta Snagov-Craiova. Nu ştim ce a acumulat din anii petrecuţi în Germania. Un profesionist veritabil nu ar fi acceptat să joace alba-neagra cu contractele, să-şi abandoneze elevii în mijlocului lacului şi să se arunce îmbrăcat în Jiul învolburat.

A venit în sfîrşit primăvara. La Craiova n-au înnebunit salcîmii, aşa cum vestea Tudor Gheorghe, o iau razna oamenii. Se jură că Universitatea Craiova chiar a existat, că nu a fost doar o nălucă rătăcită prin cuferele bunicilor.


3 comentarii:

 1. respect aline,inca o data!
  meriti un mesaj ai fost alaturi de clubul asta cand toti muistii se trag de cur.bravo!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. NIMENI LA MECI!
  campania suporterilor continua!

  RăspundețiȘtergere
 3. NIMENI LA MECI STIINTA SUNTEM NOI

  RăspundețiȘtergere

TENTACULELE LUI MITITELU ÎN JUSTIȚIA CRAIOVEANĂ

Escrocul și-a infiltrat jurista personală ca judecătoare la Curtea de Apel Craiova și vrea să o folosească pentru a împiedica recunoașterea...