29 oct. 2011

Coana Ioaniţoaia e pe baricade ! ...:)))

Sunt din aceeaşi generaţie. Au fost promovaţi în aceleaşi vremuri şi cam pe aceleaşi criterii. Au făcut afaceri împreună şi au trăit bine împreună, acoperindu-se unul pe celălalt. S-au şi certat şi au avut războaie de catifea, pentru că se aveau la mână unul pe altul. Nea Ovidiu şi Nea Mitică sunt 2 perverşi care îşi înfig cuţite în spate când interesul vreunuia dintre ei o cere, pentru ca a doua zi să se pupe fără greaţă pe gură.

În aceste zile de toamnă trăim unul dintre momentele în care Nea Ovi, versat rechin al presei sportive de o calitate, pentru unii dintre noi cel puţin, îndoielnică, sare la gâtul vechiului camarad împreună cu care, pe vremuri, slujea Partidul.

În ultimele luni cu precădere, şi suntem convinşi că asta are o strânsă legătură cu dispariţia circului boovean, patronatul e tot mai nemulţumit de performanţele economice ale gesepiştilor. Oficial, ei au fost afectaţi de criză, unul dintre cei care au plătit preţul managementului execrabil şi modului cămătăresc de a face presă a lui Ioaniţoia şi compania fiind chiar incomodul Alin Fornade.

Hienele din fruntea ziarului au împuşcat 2 iepuri, s-au prefăcut a lua măsuri de austeritate în propriul colectiv ca să se poată justifica şi l-au şi îndepărtat pe unul care nu se plia de nicio culoare pe stilul lor. Neoficial însă, în birouri, s-a constat (cam tardiv, nu?) că şi dispariţia fotbalului craiovean de pe harta sportului le-a provocat, într-o mare măsură, căderea economică. Craiova avea o masă de oameni care devorau informaţiile despre propria echipă, asigurând poate chiar o treime din vizitatorii siteurilor. Iar scăderea vertigioasă a traficului îi face să primească sume mult mai mici de la companiile care îşi fac reclame.

Exact ăsta e unul dintre principalele motive pentru care Craiova e dorită înapoi de către Ioaniţoia şi cămătarii săi, care, îmbrăcaţi în plovere în carouri sau cu cămăşi din mall şi cravate subţiri, la modă, se aşează în spatele laptopurilor ca să facă de emisiuni oteviste despre Borcea şi Jiji.

Iar ei vor Craiova înapoi neapărat şi, dacă se poate tot în vechea “formulă”, cu Mărin circarul suit pe “scenă” şi cu cât mai multe scandaluri aducătoare de audienţă şi automat de caşcaval pentru ei. De asta luptă coana Ioaniţoia cu atâta înverşunare şi aşa, din senin... nu pentru că ar suferi de dorul Ştiinţei.

Acum, după ce s-a purtat faţă de Craiova într-un mod absolut jegos ani şi ani, lipitoarea Nea Ovi vrea să devină peste noapte un fel de erou al Olteniei, care vezi-Doamne se luptă cu balaurii Dragomir şi Sandu. Adică exact cu ăia cu care a legat strânse prietenii de decenii. Cu ăia cu care se trage de şireturi din tinereţe, cu ăia cu care a colaborat atât de bine multă, multă vreme, cu ăia pe care i-a acoperit de zeci de ori când au comis abuzuri. Asta însă nu trebuie să ne mire la astfel de personaje. Cameleonii de acest tip azi sunt fraţi şi mâine îşi mănâncă unul altuia coliva.

Pe 26 octombrie, coana Ioaniţoia scria un nou articol în care îl ataca pe vechiul său prieten, miliţianul Dragomir (apropo, nici ospătarul nu e cu nimic diferit de descrierea de mai sus, vă mai amintiţi cum îi dădea limbi în cur lui Mitică şi cum se lăudau unul pe altul în declaraţii înaintea conflictului, de ziceai că ambii merită sanctificaţi?). Un articol în care perversul Ioaniţoia amesteca intenţionat lucrurile, orice numai să pară că este eroul pozitiv care luptă pentru binele Craiovei. Amestecă lucrurile pentru că “editorialul” său e un terci în care matroana gsp pune dezafilierea echipei familiei ospătarului pe seama escrocheriei lui Mărin, care a inventat o firmă-clonă pe care a şterpelit sume de bani ce ar fi trebuit să aparţină statului şi care i s-au dat exclusiv pentru a-şi plăti salariile. Nimic mai fals, această situaţie neavând nici o legătură cu dezafilierea!

Apoi, Ioaniţoaia compară situaţia cu cea de acum un cincinal, când liga a virat în acelaşi mod banii cuveniţi celor de Alba Iulia. Lăsând la o parte că Mitică nu e vreun sfânt, ba chiar e un putregai al fotbalului (de care însă Mărin s-a folosit cât a putut şi pe care l-a ridicat în slăvi cât a avut interesul), comparaţia coanei Ioniţoaia nu stă în picioare tocmai pentru în cazul lui FC Booveni vorbim despre un srl în stare de insolvenţă/faliment, faţă de care statul a impus anumite restricţii, precum sechestrul pe bunuri, etc...

Mărin şi circul său au fost îndepărtaţi din Federaţia Română de Fotbal nu pentru ingineria folosită în relaţia cu Liga, ci din cauza citaţiilor de chemare în judecată primite de FRF, dar coana Ioaniţoaia se face că nu pricepe şi amestecă intenţionat lucrurile într-o scriere jenantă, în care aşterne fără pic de inspiraţie sau talent, eternele sale sintagme cu “mutatul mortului pe Academiei”, etc. Înşelăciunea cu sumele din drepturile TV e un subiect separat de dezafilierea măscăriciului, din simplul motiv că asta ţine de Fisc şi de Ligă (şi ar mai trebui să ţină şi de nişte procurori, care să-l ancheteze pe evazionistul Mărin pentru deturnarea respectivelor sume) şi nu are nici o legătură cu Federaţia, în timp ce decizia de care vorbeşte domnu’ Gheonoaia aparţine Federaţiei şi nu Ligii.

Iată ce ne spune bătrânul şacal în articolul său:
“Printre altele, i-au imputat lui Mititelu într-o recentă conferință de presă că în 2008 ar fi dirijat banii cuveniți Universității din drepturile de televizare către o societate neafiliată, pasămite fondată șmecherește, cu scopul de a frauda sumele respective.

Mititelu a explicat că societatea recunoscută oficial a cesionat drepturile TV celei nou înființate și că, prin asta, n-a ocolit legea. S-a apărat însă zadarnic întrucît FRF și LPF au respins afirmațiile sale ori, pur și simplu, le-au ignorat.

Din păcate, simțindu-se cu musca pe căciulă, forurile amintite au continuat să meargă pe un drum greșit în tentativa lor, altfel nereușită, de a muta mortul de pe Edgar Quinet pe Academiei!”

Nu ne străduim să înţelegem cum de nea Ovi a devenit brusc avocatul orfanului Mărin, după ce ani la rând îl ironiza şi-l trata pe ospătar ca pe un terchea-berchea, adică la adevărata valoare, simţind că e sărac şi nu e rost de nimic dinspre Niuiorc.

Dar suntem uluiţi de modul în care Ioaniţoaia îi pune palma-n cur circarului… E greu să nu te mire cu câtă înflăcărare otevistă îl apără pe Mărin piticul cu limbă de lemn de la Giurgiu şi cum acordă el credit total minciunilor boovene, în formulări incredibile de genul “societate neafiliată pasămite fondată șmecherește, cu scopul de a frauda sumele respective”, ca şi cum nu ar fi clar ca lumina zilei că Mărin a fraudat statul, care în contul datoriei blocase toate sumele de la terţi ce trebuiau să intre în conturile srl-ului boovean, diabolicul Minciunelu neavând aşadar dreptul legal de a cesiona ceva ce era practic sub sechestrul statului!

E simplă manipularea a lui Ioaniţoaia, dar nu mai insistăm pe asta pentru că, aşa cum am mai spus, oricum nu are nici o relevanţă în “dosarul dezafilierii”, înşelătoria lui Mărin fiind exclusiv de competenţa procurorilor şi eventual a Ligii, care-l poate acţiona pe boovean în instanţă pentru că a implicat-o în tentativa de a păcăli statul roman, folosindu-se de un fals: societatea pe care a cerut banii era o clonă şi nu cea pe care figurează Booveniul lui Ajică. Pe de altă parte însă, nea Ovi uită să spună că ospătarul îşi ţinea jucătorii ca pe sclavi, neplătiţi de multe luni de zile şi că aceştia deja îşi luaseră inima-n dinţi şi începuseră să depună memorii pentru a deveni liberi de contract...

Povestea dezafilierii circului lui Minciunelu ar trebui să fie foarte simplă pentru procurorii Denea (avizi se pare şi ei de spectacol la ordin politic, doar-doar o mai uita lumea de foame): Adunarea Generală a interzis Booveniul lui Mărin pentru că la Casa Fotbalului au ajuns mai multe citaţii care anunţau chemarea în judecată a FRF, avându-l ca reclamant pe Mărin, fapt interzis de regulament. Dacă într-adevăr FRF nu a fost chemată în instanţă de ospătar, atunci FC Booveni poate reveni în B de la anul (spre disperarea lui Mărin, care numai asta nu-şi doreşte!), dar probabil pentru câteva etape, pentru că dezaxatul are datorii imense. Din păcate însă, naşu’ Sandu şi Mitică nu au cum să ajungă la bulău (deşi ar merita-o cu vârf şi îndesat, pentru câte au făcut de-a lungul vremii), ei fiind perfect acoperiţi de eroarea instanţei, care a citat greşit FRF-ul. Nimic mai mult, restul e doar spectacol ieftin în regia portocalie a Denea, cu Mărin colaborator de nădejde.

Frustrată că toată viaţa a stat în umbra marelui Ioan Chirilă, matroana de la Giurgiu visează şi ea să fie adulată de cititori. Drept dovadă, în gesepeu a şi apărut chiar un articol în care coana Ioaniţoaia e prezentată drept eroul care luptă pentru dreptate...

Aflăm de aici că “rezoluţia Deneaului s-a născut din cele 16 articole ale lui Ioaniţoaia” (dacă-i aşa, e vai de mama lor de procurori...), iar fraza “În materialele scrise după excluderea Universităţii, renumitul ziarist Ovidiu Ioaniţoaia a anticipat corect capetele de acuzare din dosarul în care sînt învinuiţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF” ne face să ne punem tot mai multe semne de întrebare, mai ales că nu e prima oară când cineva din redacţia gsp are “surse din sânul anchetei”, Tolontan fiind la rândul său acuzat că a primit astfel informaţii şi că e “propagandistul Denea”.
Ne abţinem momentan să tragem concluzii, exprimându-ne totuşi speranţa că încă n-am ajuns să trăim într-o ţară în care justiţia se face prin manipulările coanei Ioaniţoaia, cea unsă cu toate alifiile şi alunecoasă ca o peştoaică.

Articolul e încheiat în aceeaşi notă pupincuristă, cu “comentarii de la cititori” care îl aclamă în extaz pe “renumitul” Ioaniţoaia:
“Gypsanu: Trăiască DNA! DNA ale, ale, ale! Mulţumim nea Traiane, eşti ultima speranţă!”




PS. Pentru proştii care sunt tentaţi să-l considere erou pe ospătarul care ne-a asasinat echipa, retrogradând-o şi transformând-o în hârtia igienică a familiei sale de cocalari şi rapandule, finalul ideal al evenimentelor groteşti din aceste zile ar fi ca Mărin şi circul său să fie reafiliaţi de la anul.

Va fi o comedie maximă să urmărim cum îşi va finanţa srl-ul falitul Minciunelu, care n-are bani nici să treacă strada şi cum va susţine el financiar pe FC Booveni. Evident, până când va obţine vreo para chioară din partea Tribunalului (singurul eventual vinovat de “dezafiliere” prin eroarea comisă – asta dacă e cu adevărat aşa – şi deci singura entitate căreia Mărin îi poate cere despăgubiri):)))

5 comentarii:

  1. lupul-cel-rau31 octombrie, 2011

    Facem pariu ca, in momentul reafilierii, o sa ceara bani de la "prostii care sunt tentati sa-l considere erou", macar "pana primim banii de la Fond... sau FRF... sau Tribunal... sau..."? :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. aveti dreptate ar fi cea mai tare faza sa il reafilieze astia si el sa nu aiba bani nici de baremuri la divizia b, atunci sa vezi rasuri ca o sa vrea sa fie iar dezafiliat :))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. NICI EU N AM INTELES CUM S A HOTARAT ASA DINTR O DATA IOANITOAIA SA NE APERE PE NOI DE FAPT SA IL APERE PE MITI.UN MOTIV ARE CA DOAR NU PUN BOTUL LA VRAJELI DE GENUL CA E EL PROFESIONIST SAU CA DIN IUBIRE PENTRU CRAIOVA.O SA AFLAM CAT DE CURAND CARE SUNT JOCURILE.
    AR FI FANTASTIC SA II BAGE LA RACOARE SI SANDU SI MITICA SI MITITELU.DACA O SA SE INTAMPLE ASA IMI FAC STEAG CU DNA,DAR PANA ATUNCI SI EU SUSPECTEZ NISTE JOCURI ALE DNA CARE VOR SA FACA PUTIN SHOW.

    RăspundețiȘtergere
  4. toti 3 la puscarie ar fi o binecuvantare.
    degeaba scapam doar de aia 2 daca ramanem cu gunoiul marin pe cap......

    RăspundețiȘtergere
  5. RESPECT CRAIOVA SPORT!

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...