22 iul. 2011

Dor de “Ştiinţa” Craiova

Redăm mai jos gândurile unuia dintre cei mai mari şi mai sinceri suporteri ai Universităţii Craiova. Alin Fornade este şi va fi mereu un reper pentru cei care se regăsesc în spiritul Ştiinţei.


ALIN FORNADE: Dor de "Ştiinţa" Craiova

"Universitatea n-are cum să dispară definitiv. O aştept să joace din nou

Nu ştiu alţii cum sînt, dar eu nu cred că nu mai există Universitatea Craiova. Nu pot scrie un text neutru, trăgînd cu ochiul la paragrafele din regulamentul FRF. Nu-i pot consola din vîrful buzelor pe suporterii cărora li s-a amputat deodată, în miezul zilei, o parte din viaţă. “Ştiinţa” n-a fost doar o echipă de fotbal. A fost un reazem în zilele anoste din epoca în care sportul era singura bucurie îngăduită de regim. A fost prietenul alături de care traversai încă o săptămînă aşteptînd să-l auzi pe Domozină anunţînd golul cînd mingea era încă în terenul advers. “Fotbalul nu e o problemă de viaţă şi de moarte, e mult mai mult decît atît”, e una dintre expresiile celebre din lumea microbiştilor. Pentru Universitatea a rămas doar moartea şi regretul că merita o viaţă mai dulce.

Craiova a fost pumnul ridicat împotriva sistemului care împărţise campionatul în două mari feude. Ne-a alungat complexele cînd a învins la Leeds, ne-a făcut să fim mîndri că nu sîntem mai prejos decît Brehme şi Passarella. Cînd mingea era la Balaci, simţeai că eşti egalul zeilor. Nimic nu părea imposibil. A fost pînă la urmă un zbor neterminat, frînt de trădările perverse ale celor care-i juraseră credinţă. Pe nostalgii “Craiovei Maxima” îi veţi recunoaşte uşor. Se vor fotografia în vacanţă, în pieţele moleşite de soare, alături de leii sculptaţi în piatră, vor zîmbi amar cînd vor privi cerul albastru, acoperit, pînă mai ieri, de căciulile aruncate în aer la golurile cu Fiorentina sau Kaiserslautern.

Ce straniu sună acum alintul “Campioana unei mari iubiri”. Nici măcar în al 12-lea ceas nu i-a sărit nimeni în ajutor. Sper ca personajele care conduc judeţul Dolj şi oraşul Craiova să nu candideze pentru o funcţie în Parlament şi să nu ajungă, Doamne Fereşte!, în echipa guvernamentală. Nu m-aş simţi reprezentat de astfel de momîi, fără glas şi fără coloană vertebrală. Nici suporterii nu sînt cauţionaţi. Au cedat prea uşor. Cînd Genoa n-a primit dreptul de a evolua în Serie A, a fost revoluţie în oraş. Nu este un îndemn la violenţă, dar mă aşteptam să se strîngă undeva, lîngă stadion, măcar pentru a-şi jeli echipa pierdută. Mîine va fi tîrziu, deja e prea tîrziu. Sutele de mii de fani ai “Ştiinţei” pot sensibiliza un investitor să aducă apă vie în Bănie.

Lui Adrian Mititelu i-am făcut un favor cînd l-am comparat cu Dinel Staicu şi cu Gigi Neţoiu. Omul se agaţă cu dinţii de emblema “Ştiinţei”, refuzînd cu obstinaţie să accepte evidenţa. Un virus mortal a condus Craiova pe ultimul drum. Nu i-au lipsit doar banii şi priceperea, ci şi un control psihologic.

Fotbalul oltenesc are resurse bogate. Dar aici e vorba despre Universitatea Craiova, nu de un club oarecare din zona unde scria poveşti Iancu Jianu. Şi, dacă e nevoie de o minune ca Ştiinţa să renască, daţi-mi voie să cred în miracole."

6 comentarii:

  1. Cel mai important este, dupa parerea mea, k Gica popescu sa faca parte din acest NOU club...are scoala de footbal, are bani,are o mentalitate necesarea conducerii unui club de footbal,are PRESTANTA...
    ACUM cand este unul din momentele cele mai grele ale istoriei NOASTRE, se va vedea cine IUBESTE CU ADEVARAT ACEST CLUB...
    Subscriu la ideea acestui articol...

    RăspundețiȘtergere
  2. aline eu sint mindru de tine

    RăspundețiȘtergere
  3. mititelu sper sa dea un tramvai peste tine......

    RăspundețiȘtergere
  4. gica popescu nu se baga in mizeria asta, pentru asta, pentru ca are mentalitatea de care zici

    RăspundețiȘtergere
  5. BRAVO ALINE,NICI NU AM CUVINTE SA-TI MULTUMESC CA IN MOCIRLA ASTA DIN PRESA TU ESTI O RAZA DE LUMINA PENTRU NOI SUPORTERII.NICI ACUMA CAND mititelul ASTA A DISTRUS LEGENDA OLTEANA CEI DIN PRESA NU IL ACUZA RASPICAT PENTRU DEZASTRUL PE CARE L-A PROVOCAT SI L-A PLANIFICAT DE ATATIA ANI.EU ITI MULTUMESC PENTRU CA INCERCI SA NU NE LASI SA MURIM DESI NOI PARCA TINEM CU TOT DINADINSUL S-O FACEM,GALERIA N-ARE PUTEAREA SA SE LEPEDE DE BLONZI TRADATORI SI PENIBILI CARE IN LOC SA FACA CEVA ISI URMARESC CU FIECARE CLIPA INTERESUL LOR SI ORASUL NU ARE IN FRUNTEA LUI O PERSOIANA RESPONSABILA SI CAREIA SA II PESE VREUN PIC DE NOI..

    RăspundețiȘtergere
  6. sa-ti dea DUMNEZEU tot ce e mai rau boovene24 iulie, 2011

    Pro Sport: "Voinţa Sibiu a realizat prima mare surpriză a campionatului, remizând pe teren propriu, scor 1-1, cu Steaua. Sibienii au egalat cu doar două minute înainte de fluierul final al partidei.

    Acum un an Voinţa juca cu Sănătatea Cluj sau se bătea într-un derby "răsunător" cu FC Cisnădie şi căuta victorii pe la Ungheni şi Reghin. Gruparea ce evoluează pe stadionul unde Interul a cucerit Cupa Balcanică şi Sabău a înscris un gol istoric în 1989, în amicalul de lux al României cu Italia, se bate acum dela egal la egal cu cluburile din Liga 1.

    Deşi au terminat sezonul trecut pe locul 4, la 8 puncte de o poziţie care asigura promovarea, jucătorii sibieni au fost chemaţi din vacanţă de Pelici pentru barajul cu Săgeata Năvodari. "Dacă îmi spunea cineva anul trecut, în al treilea eşalon, că vara viitoare vom juca pentru promovare în prima ligă nu aş fi crezut. Aş fi ipocrit şi aş minţi să vă spun altceva", mărturisesea atunci mijlocaşul Radu Neguţ, eroul Voinţei în meciul cu Steaua.

    Voinţa n-a investit nici măcar un leu în transferuri şi a reuşit în doar trei ani să urce din Liga a IV-a până în primul eşalon!"





    ba imbecilule de mititelu asta inseamna profesionism astia cum dracu au promovat fara sa dea bani pe transferuri, ?? au avut oameni priceputi si i-au lasat sa isi faca treaba! tu penibilule dupa ce ca esti rupt in cur nu ai bani de nici un transfer te mai bagi sa faci si echipa si te mai si iei in gura cu toata lumea!!! acuma spui ca e echipa ta si nu o dai la nimeni mai bine o desfiintezi a???? futu-ti familia in gura de brutar infect ne-ai distrus istoria luati-as pe gabita in po0ola de milog!!! sa dea DUMNEZEU sa mori pisatule!!!!!
    cacatu ala de blondu in loc sa te blesteme pe tine il blesteama pe mircea sandu ... cat i-ai mai dat saptamana asta,30 de euro?

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...