10 mai 2011

Nea Ovidiu, eşti în eroare…

Şi tocmai când se părea că s-a trezit Ioaniţoaia din adormirea sa seculară, editorialistul gesepist ne dă în cap cu-n text în stilu-i caracteristic, alambicat şi ipocrit de-ţi vine să te ştergi la cur cu el. În timp ce constată neajunsurile dictaturii boovene şi tristeţea distrugerii unei “formaţii de tradiţie” (adică descoperă apa caldă), Gheonoiu o căinează pe Ţicleanca de zici că vrea şi el s-o ia de nevastă pe mireasă.
 
Cică Aiurel “a vrut să-i deschidă ochii patronului în unele chestiuni”… Ce-a făcut mă? Bă Ioaniţoaio bă, nici tu nu eşti ce credeam noi că eşti. Păi în ce să-i deschidă ochii Aiurel, când el însuşi e orb şi lumea l-a poreclit Chiose. Ca să nu mai spunem că la cât e de sclav, nu şi-ar permite în veci să articuleze în faţa lui Mărin şi altceva decât “da Şefu'!”.  Cu “Ş” mare…
 
Mai departe aflăm că mireasa ar fi declarat unor apropiaţi că “Mititelu şi-a închipuit că am venit aici pentru el, deşi eu am făcut-o exclusiv pentru băieţi şi pentru suporteri”. Cum o fi făcut-o “exclusiv pentru suporteri” nu ştim, când stadionul era gol şi toţi suporterii Ştiinţei îl ocărau că s-a întors să-l spele pe picioare pe boovean. Nu-i aşa că are mult tupeu nenea Aiurel ăsta? Mult de tot…
 
“Am mai scris că, în ciuda iubirii sale pentru echipă, Mititelu a împins-o pe Craiova încet…..”, continuă gazetarul. Vai de scrisul matale bre, nea Ovidiule...! Să te iubească pe matale familia lu' matale aşa cum o iubeşte Mărin pe Universitatea! Asta-ţi dorim noi, ăştia care dacă ar fi să ne exteriorizăm suferinţa albastră, ar trebui să purtăm în fiecare zi un doliu-n piept şi să plângem mai des decât îţi aprinzi matele ţigara.
 
Vă lăsăm în continuare să vă enervaţi şi singuri în compania editorialului scris de bulibaşa “Gaetei”.
 
 

Ultimul tren!
 http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/
Acum, cu 3 etape înainte de finalul stagiunii, cînd Craiova are nevoie de linişte mai mult ca oricînd pentru a se salva de la retrogradare, căruţa s-a rupt din nou în Bănie! De data asta, Mititelu n-a mai demis ori suspendat antrenorul, cum a procedat cu Piţurcă, Napoli şi Reghecampf, ci acesta a plecat din proprie iniţiativă. Ţicleanu n-a mai rezistat şi a bătut în retragere. Astfel, urmînd să fie condusă de perechea Lung-Biţă, Universitatea a egalat recordul nedorit al Stelei: a schimbat de 5 ori banca tehnică pe parcursul aceluiaşi campionat!

Discret, Ţicleanu a evitat să intre în amănunte privind motivele despărţirii. Persoane autorizate susţin însă că a încercat să-i deschidă ochii patronului în unele chestiuni, moment în care, nesuportînd să fie contrazis, Mititelu s-a supărat. Nu i-a mai răspuns la telefon, iar cînd antrenorul, presat de probleme ce nu sufereau amînare, l-a căutat la birou, nu l-a primit!!!! Atitudinea respectivă l-a determinat pe Ţicleanu să răbufnească şi să declare unor apropiaţi că “Mititelu şi-a închipuit că am venit aici pentru el, deşi eu am făcut-o exclusiv pentru băieţi şi pentru suporteri”, apoi şi-a strîns bagajele.

Am mai scris că, în ciuda iubirii sale pentru echipă, Mititelu a împins-o pe Craiova încet, dar sigur către buza prăpastiei, nu mai insist. În condiţiile repetatelor greşeli de management comise de finanţator şi ale lipsei de resurse a acestuia, realitatea a demonstrat că Ştiinţa înseamnă o căciulă prea mare pentru un tip certat cu întreaga lume, dacă nu cumva şi cu el însuşi! Am găsit deplasată, de-a dreptul aberantă, maniera în care LPF şi FRF au decis să-l amendeze pe Mititelu cu sute de mii de euro, de parcă s-ar fi adresat lui Rothschild ori lui Bill Gates. Dar la fel am interpretat, numai eu?, şi modul discreţionar, urechist şi hazardat, în care patronul a crezut că poate ghida prin furtună corabia alb-albastră.

Din păcate, Mititelu a reuşit ceea ce nici măcar duşmanii lui nu-şi imaginau că va reuşi: a îngropat o formaţie cu tradiţie şi a compromis un brand. Mai are puţin să-l şi distrugă! A invoca la infinit bunele sale intenţii n-ajunge deoarece, citat celebru, pînă şi drumul spre Iad e pavat cu bune intenţii.

Recunosc, mă număr printre cei care s-ar bucura sincer, în memoria inconfundabilei Craiova Maxima, ca Universitatea să continue în Liga 1. Misiunea ei se anunţă însă extrem de grea, a pierdut atîtea trenuri şi trebuie să-l prindă pe ultimul. “Ştiinţa va dispărea doar cînd vor muri toţi oltenii. Ce se întîmplă acum e doar un capitol de viaţă”, nota recent cineva pe blog-ul Gazetei. De acord, atît că vorbim despre un capitol neasemuit de trist.

Un comentariu:

  1. ioanitoaia a fost si ramane un ziarist modest.
    si confuziile astea nu sunt din prostie sunt intentionate pentru ca e si un ziarist fara curaj si fara verticalitate.se vede ca a facut scoala comunista de la stefan gheorghiu.

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...