22 mar. 2011

Ospătarul şi cancelarul au greşit iarăşi tactica...

Ilie Balaci (ce crede săptămâna asta):
“Florin Costea nu mai este ce era odată, a fost jucător. Îi este frică să forţeze, să joace pe stângul, este clar că nu şi-a revenit după accidentare. Probabil va fi complet recuperat de abia din luna mai. Cât despre Mihai Costea, este şi vina lui, dar şi a celor care l-au mutat tot timpul de pe dreapta pe stânga şi înapoi. Lopez e bun la lopată, la dat zăpada, părerea mea este că nu a jucat niciodată fotbal. Gângioveanu este teoretic de Manchester United, dar practic doar de Universitatea Craiova, Dănănae a făcut-o de oaie, iar lui Zoro i-a lipsit masca, poate de asta nu a jucat cum trebuia. Părerea mea este că, în afara de Dorel Stoica, toţi ar trebui să plece, sunt purtători ilegali ai tricourilor alb-albastre”.


Când Piţurcă nu l-a folosit prea mult în toamnă pe Florin Costea, toţi dătătorii cu părerea în frunte cu antrenorul neoficil al lui FC Booveni, Ajică Minciunelu, afirmau sus şi tare că antrenorul are ceva cu Cioara. Acum, când e mai mult decât evident că fotbalistul nu e refăcut şi că e totuşi greu să revii după o astfel de accidentare şi după o asemenea perioadă de absenţă, toţi sunt de părere că fotbalistul a forţat revenirea şi că nu a respectat perioada de refacere.

Când Piţurcă i-a arătat figurantului Mihai Costea că în vestiar antrenorul e şeful, pedepsindu-l pentru ieşirile sale care nu i-ar fi acceptate niciunde în fotbalul mare (la care cei doi frăţiori visează), specialiştii Mărin şi Roşcaca au sărit în sus acuzându-l pe fostul selecţioner de nepricepere sau chiar de rea intenţie. Acum, când Nilă e doar o umbră pe teren, cei doi tehnicieni de la Niuiorc nu mai suflă o vorbă, iar Mărin cică vrea “garanţii” de la alenator.

Pentru că a subminat întotdeauna puterea şi personalitatea antrenorilor (evident, cu excepţia lui Piţurcă), booveanul a distrus orice urmă de profesionism. Jucătorii cu care luptă an de an pentru evitarea retrogradării s-au învăţat să se gudure pe lângă Minciunelu, ştiind că astfel pot călca în picioare orice antrenor. Mai ales că aceştia sunt doar nişte paiaţe, trimise pe bancă de faţadă, ca să nu lase ziariştii rubrica necompletată în caseta tehnică. Tiranului boovean îi place să domine, aşa că a căutat mereu să-i aibă sub control, chiar şi momindu-i cu salarii aberante, pe cei ca Prepe, Cioara, Nilă, Gângio şi alţi şmecheri ai vestiarului.

Faţă de jocul chinuit şi urât de azi, când adevăratul antrenor a scăpat de Piţi şi şi-a reintrat în drepturi, evoluţiile echipei de pe vremea când era antrenată de Piţurcă nu au termen de comparaţie. Piţi a fost acuzat de tacticianul Mărin, secondat de cancelaru’ Roşcaca, dar răspunsul fostului selecţioner vine acum şi e dat chiar de jocul penibil al lui FC Booveni. Priceput nevoie-mare într-ale fotbalului, Ajică încă n-a reuşit să găsească formula câştigătoare în vreunul din cele 4 meciuri disputate în 2011 (în primul nici n-a intenţionat asta). Vorbele lui Piţurcă sau ale altor oameni din fotbal, care spuneau că dacă managerul n-ar fi venit în Bănie la începutul toamnei trecute, echipa lui Mărin era cap la cap cu Sportul, se adeveresc în fiecare săptămână. Sigur, asta dacă FC Booveni ar fi găsit bani de motorină pentru autocar ca să se prezinte la meciuri.

Crezând că el are un statut aparte şi are voie să spună orice, marele fotbalist care a fost Ilie Balaci acuză şi el în stânga şi-n dreapta, delimitându-se total de echipa familiei Minciunelu, chiar dacă acum câteva săptămâni ne jignea că refuzăm să venim la meci şi nu ne identificăm cu FC Booveni. Toamna trecută, când Craiova lui Piţi părea Barcelona pe lângă stafia de azi, Iliuţă trimitea săgeţi subtile către antrenorul de atunci.

Un pâlc de oameni la tribuna a 2-a şi altul la 0 mai au puterea să se lase umiliţi de ospătar. Dar nici aceia pentru mult timp. Aşa cum anticipam acum câteva luni, echipa familiei Minciunelu va ajunge să joace cu stadionul gol. În cele din urmă, în tribunele arenei craiovene, ocupată de trupa lui Mărin deşi ospătarul nu şi-a plătit utilităţile, vor mai fi doar cancelaru’ stelist Roşcaca, avocatu’ dinamovist Manivelă, înfocatu’ Viceroy - bun prieten cu cei 2 (că de-aia e aşa înfocat, nu?), mireasa Aiurel, Ada Nechita, preşedintele / directoru’ / împăratu’ Mărin Minciunelu (el are câte titulaturi vrea muşchii lui) şi familia sa, formată din nepotu’ Hihel, văru’ Lubeniţă, consoarta Lenuţa, plojii moştenitori – piţipoanca Găbitza şi cocalaru’ Gigy Aditză şi, evident, ventuza Alinutza, exilată într-un colţ al oficialei, ca să nu boxeze din nou cu Leana. Nici măcar gagicile fotbaliştilor nu vor mai putea fi filmate de cameramanii de la digi sau gesepeu, pentru că nu vor mai primi invitaţii moca la oficială decât dacă iubiţii lor vor accepta să renunţe la câteva luni de salariu...

8 comentarii:

  1. o sa cadem si pe t6eren si la comisia de licentiere. retrogradare scrie pe noi.si asta inca ar fi bine, sa nu ne ducem in c din cauza ingineriilor de acum 2 ani ale brutarului.

    RăspundețiȘtergere
  2. ventuza Alinutza, exilată într-un colţ al oficialei, ca să nu boxeze din nou cu Leana :))))))))))0

    RăspundețiȘtergere
  3. nu a fost inspirat deloc marin cand a gandit modulu tactic :=)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. CUM STA NICOLO PE BANCA SUPUS SI ASCULTA INDICATIILE MARELUI SEF.....VAI DE MAMA LOR DE ANTRENORI DE CARTON

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu piturca aplauda tot stadionu si dupa infrangeri acu nu mai are cine sa aplaude victoriile. Noroc ca nu mai batem pe nimeni, altfel ar ramane vedetele si breleantii neaplaudati.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt curios ce e in capul alora de inca se mai duc la meci :))) Daca prostia ar durea, ce bine ar fi :))

    RăspundețiȘtergere
  7. PUTEM SA AJUNGEM MAI JOS DE ATAT? PROBABIL DACA FAC ASTIA CE TREBYUIE SA FACA SI NE TRIMIT UNDE NE E LOCUL CU UN ASTFEL DE PATRON-DEZASTRU: IN LIGA 3.

    RăspundețiȘtergere
  8. MUYEEEEEEEEEEEE ROSCACA
    MUYEEEEEEEEEEEEE MARINEEEE

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...