25 mar. 2011

Chiron nu mai vine

ALIN FORNADE: Chiron nu mai vine

Nu e grav că a plecat Mihai Costea, e tragic că a rămas Mititelu


Cu un cuţit înfipt în inimă de Piţurcă, Adrian Mititelu a mai reuşit un număr de efect. Incredibil, doamnelor şi domnilor, iluzionistul cu ochelari de soare şi-a împlîntat un pumnal în piept. Nu vă speriaţi, luaţi-vă mîinile de la ochi, lama era de plastic. Mihai Costea a fost trimis la Înalta Poartă din Pipera. Ovidiu Ioaniţoaia scrie că Adrian Mititelu s-a trezit şi că a revenit cu picioarele pe pămînt, rupînd embargoul impus Capitalei. De fapt, patronul Craiovei a jucat teatru, e singurul domeniu unde are o brumă de talent, iar acum şi-a dat arama pe faţă. Nu s-a mulţumit să mai ofere tribut punctele Stelei, l-a trimis la Palat şi pe Mihai Costea să le ţină de urît lui Andrei Ionescu şi Iliev. Măcar Neţoiu nu se împăuna că a fost lider de galerie. Scamatorul, care a făcut să dispară în neant şase ani din viaţa “Ştiinţei”, nu a respectat nici o promisiune făcută suporterilor. Aşa că se va simţi exonerat de răspundere şi dacă Universitatea va ajunge din nou în liga secundă. Va pleda nevinovat, îl va acuza pe Chiron că a întîrziat, că n-a intrat la timp în “peşti”.

Cînd Piţurcă a vrut să vîndă jucători, pentru a plăti datoriile Craiovei, Mititelu s-a infiltrat în tubul catodic şi a urlat că a fost trădat. Piţi a fost silit să renunţe, iar prestidigitatorul a scos din joben o echipă întreagă. Miza reală a Craiovei nu mai este salvarea de la retrogradare, ci eliberarea de sub patronajul unui individ nedemn de blazonul clubului. Doar naivii îi mai pot înghiţi explicaţiile şi promisiunile. Nu ar fi de mirare dacă şi leul de pe stemă ar dezerta. Universitatea lui Mititelu îşi batjocoreşte trecutul, trăieşte doar în zodia umilinţelor.

Oltenii au fost vaccinaţi, înaintea lui “Nilă” au plecat spre Bucureşti vagoane de fotbalişti. În istoria mîndră a Craiovei, Mihai Costea e un punct minuscul, un element neglijabil. Nu ştim cum va suporta Mihăiţă “încurajările” suporterilor Universităţii pînă la finalul campionatului. Îşi va pune vată în urechi sau îi va sfida ca de obicei.

Nu există cazul “Mihai Costea”, există doar realitatea amară în care respiră Universitatea, fără speranţe, fără viitor. În Bănie, visele ţin cît zborul unui avion de hîrtie.

5 comentarii:

 1. Un ziarist curat si valoros care pune degetul pe rana.Pacat ca sunt putini ca el.

  RăspundețiȘtergere
 2. fornade e peste toti smecherasii din presa sportiva

  RăspundețiȘtergere
 3. super fornade. ziarist adebvarat .

  RăspundețiȘtergere
 4. Un articol de nota 10, bravo Alin!! cel mai bun ziarist!

  RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...