18 feb. 2011

Creditorii îl scot pe Ajică din cantonament

Iată ce scriu dujmanii de la Gaeta de Sud:


Fotbal Club „U“ Craiova SA nu mai inspiră încredere în rândul mediului de afaceri din Bănie. Înainte să accepte o relaţie comercială cu clubul de fotbal, societăţile craiovene încep să facă investigaţii. Aceasta, deoarece zilnic apar noi creditori care nu şi-au primit banii de la clubul finanţat de Adrian Mititelu.
Societatea este sub incidenţa Legii nr. 85/2006 - Legea insolvenţei, dar executarea procedurii de faliment a fost suspendată temporar. Cazul de faliment al clubului a ajuns pe rolul Tribunalului Constanţa, având termen pe 22 februarie. Între timp, creditorii care apelează la justiţie pentru tranşarea problemelor cu „U“ Craiova se înmulţesc.

Numai în ultima lună au apărut două noi sentinţe. Judecătoria Craiova a dispus evacuarea echipei din incinta Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“ în contul datoriei de circa 5.000 de euro către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj şi a obligat societatea să plătească debitele restante. Ardia SRL, firma de pază care a asigurat ordinea la partidele de acasă ale echipei, a câştigat şi ea plata unor restanţe în valoare de 126.000 de lei. La sfârşitul anului trecut, S.I. Kompass SRL a câştigat şi ea un proces pentru plata sumei de 10.700 de lei în contul biletelor pentru meciurile de acasă ale „U“ Craiova. La acestea se adaugă câteva procese în desfăşurare.
Primăria Craiova cere instanţei evacuarea echipei de pe stadionul „Ion Oblemenco“ pentru datorii de circa 200.000 de lei, reprezentând taxa de concesiune şi dobânzile aferente. La toate aceste acţiuni în justiţie se numără acţiunile întreprinse de fisc, care a pus sechestru pe terenurile deţinute de club, pe conturile bancare, precum şi pe drepturile federative ale fotbaliştilor, în contul unei datorii de circa 2.000.000 de euro către bugetul de stat.

Joavină, bogat în datorii

Decizii recente în justiţie bagă în faliment alte două firme controlate de Adrian Mititelu. Pentru a lua licenţa în sezonul competiţional 2009/2010, Mititelu a apelat la un artificiu, transferând activele şi datoriile clubului pe două societăţi comerciale: Western Gate Residence şi Cetatea Banilor City. Primăria craioveană a cerut în acelaşi an insolvenţa celor două societăţi, în contul datoriilor de circa 140.000 de euro către bugetul local. Cele două firme adunau la bugetul de stat datorii de 1,95 milioane de euro.

Prin diverse tertipuri avocăţeşti, procesul a fost prelungit pe parcursul anului 2010. Recent însă, pentru cele două firme s-a deschis procedura falimentului. Ediţie Specială Popular SRL, cea care edita ziarul Ediţie Specială, la care acţionari erau Adrian Mititelu (72,5%), şi vărul său, Sorin Joavină (27,5%) este şi ea în faliment. Mai mult, lichidatorul a atras răspunderea materială a lui Sorin Joavină, obligându-l la plata a 1,9 milioane de lei (455.000 de euro).
De altfel, ziarul este editat acum de UCV Media SRL. Membru în CA al Fotbal Club „U“ Craiova SA, Sorin Joavină are acum 30% din noua UCV Media.

7 comentarii:

  1. a pai astia sunt rau voitori ma astia de la gaeta de sud

    RăspundețiȘtergere
  2. E IRELEVANT ASTIA VOR SA IMI IA ECHIPA SI SA O DISTRUGA
    MAINE POIMAINE VOR SA MI-O IA SI PE ALINUTA

    RăspundețiȘtergere
  3. afara din CRAIOVA cu acest interlop falit!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. cea mai mare bucurie asta ar fi sa plece cacatu cu echipa la booveni

    RăspundețiȘtergere
  5. fc booveni ce sa caute pe stadionul ION OBLEMENCO?

    RăspundețiȘtergere
  6. mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars! mars!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta e dator la toata lumea ba vere.... Incredibil.............

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...