5 ian. 2011

Despre jagardeaua Mărin şi “mandatul” cincinal...

CRAIOVASPORT continuă să explice diversiunile ordinare ale lui Mărin, bufonul care se erijează de un cincinal în mare suporter şi salvator al Universităţii Craiova. Demagogul slinos este însă pe cale să distrugă un club pe care ni-l prezintă a fi Universitatea Craiova când are interesul să încaseze banii noştri, dar despre care spune apoi că e jucăria sa şi a familiei sale, panicat de posibilitatea ca echipa să fie salvată de cineva de dictatura sa.

Toată lumea trebuie să ştie contextul retrogradării din 2005, când booveanul a tras sforile pentru a putea lua echipa de la mentorul său, Dinel. Ca să poată pune mâna pe echipă, aceasta trebuia să coste cât mai puţin, pentru că Mărin nu avea nici atunci prea mulţi bani. Clubul a fost dus în liga a doua, sacrificat în interesul celor 2 samsari, fiecare urmărindu-şi propriul interes: miliţianul să vândă clubul pe bucăţi, ca la târg, lotul de jucători şi apoi stema echipei, iar booveanul să pună labele sale unsuroase pe un nume important al fotbalului românesc, de care avea nevoie pentru că era vehiculul perfect spre notorietate.

În schimbul siglei şi a 2 juniori, Ajică a dat o benzinărie, neavând lichidităţi. A făcut rost de bani pentru a încropi un lot abia după ce i-a vândut un teren lui Penescu. Au fost singurii bani investiţi de Mărin în fotbal în aproape 6 ani. Pentru că în afara lotului Caracal + Prepeliţă şi Tănase, el nu a plătit, cu bani sau în natură, pentru alţi fotbalişti. Doar fraţii Costea au mai costat ceva, dar o sumă infimă când vorbim de fotbalul profesionist, câteva zeci de mii de euro. În rest, booveanul a adus doar jucători liberi de contract sau a promovat copii formaţi pe banii publici la centrul de juniori, centru susţinut de Consiliul Judeţean Dolj. E patronul care a investit cei mai puţini bani în fotbalul românesc în ultimii 5 ani.

Apoi a făcut în aşa fel încât clubul să fie sancţionat cu interzicerea transferurilor. Jagardeaua Mărin (caracterizarea îi aparţine idolului său, Jiji) a mimat indignarea, pentru ca apoi să se dea de gol şi chiar să ajungă să recunoască public că totul a fost, de fapt, un plan al său.

Poate că mulţi suporteri se mirau când perversul megaloman anunţa că investeşte milioane în reamenajarea tribunei oficiale, dar se vedea clar că el nu are bani să facă vreun transfer mai de Doamne-ajută... Naivii chiar erau la picioarele lui. Era perioada de glorie, când minciunile îi mergeau şi se găseau încă destui care să pună botul la diversiunile sale. De ce a făcut acele lucrări la stadion şi la terenuri, al căror cost a fost de maxim câteva sute de mii de euro? Pentru că în perversitatea sa, Ajică s-a gândit că va scoate (a se citi extorca) înzecit de la autorităţi, pe care le va şantaja cu fiţuica sa şi le va forţa, în cele din urmă, să joace după cum cântă el. Plus să stadionul, cel mai valoros imobil din oraş -nu doar sentimental, ci chiar financiar-, reprezenta o mare ispită în faţa căreia parvenitul imobiliar nu a putut rezista.

De ce nu a prezentat niciodată Mărin nici un act care să ateste cu exactitate cât au costat acele lucrări? Pentru că ele au fost făcute cu câţiva muncitori necalificaţi (maxim 10-15) care au lucrat la negru şi cu materiale ieftine, cumpărate la preţ redus. Doar că totul a fost prezentat pompos şi într-un stil propagandist în fiţuica sa, iar laudele gratuite s-au repetat ca o bandă stricată din partea celor care s-au simţit flataţi că au fost invitaţi la inaugurare. Unde sunt devizele de lucrări? Unde sunt facturile pe materiale? Booveanul nu a prezentat niciodată nimic. Ba mai mult, el s-a jucat mereu cu suma cheltuită în funcţie de toanele şi de starea sa dintr-un moment sau altul. Când cheltuise peste 500 de mii, când peste 1 milion, apoi peste 3 şi în final s-a oprit la vreo 4 şi ceva. Cum îi venea la gură, aşa ne aburea.

Cei care l-au mai compătimit pe Mărin atunci când el se autovictimiza cu atâta pasiune, ar fi trebuit să se gândească de ce oare îşi dorea el atât de mult să fie patronul acestui brend, dacă au fost atât de mari cheltuielile, iar el nu s-a gândit nici o clipă la propria notorietate? Şi de ce, dacă nu poate face faţă şi nu este un bolnav de narcisism, nu se retrage şi nu lasă echipa altuia mai potent finaciar? Minciunelu e şi a fost mereu limitat din punct de vedere al resurselor financiare. Ce este însă îngrijorător, dacă nu chiar extrem de periculos pentru viitorul apropiat al echipei, este faptul că el ne-a demonstrat că este în stare de orice mârşăvie pentru a-şi continua tirania.

Acum ne uităm cum echipele din provincie fac legea în România. Atât cele cu patroni care investesc, cum sunt Vasluiul, Clujul sau Timişoara, dar şi Urziceniul campion sau actualul lider de la Galaţi, care au ales să profesionalismul în locul circului. Până la succesul celor de la CFR Cluj, Mărin îi îmbrobodea pe creduli cu vrăjeli fataliste, de genul “nimeni din provincie nu poate face nimic, bucureştenii sunt prea tari şi au de partea lor sistemul care nu ne lasă pe noi să câştigăm cupe, campionate şi ligi ale campionilor…”

Măscăriciul n-avea o para chioară în buzunar, dar se ocupa de mutarea sediului comisiei de arbitri la Sibiu sau de sabotarea lui Mircea Sandu. Chiar dacă “naşul” de la federaţie avea multe bube, nu era Mărin cel în măsură să se ridice împotriva lui. Era prea mic, un fel de muscă zburând în jurul unui elefant. Dar booveanul urmărea doar să creeze puţin spectacol, pentru ca apoi să poată justifica toate nereuşitele sale şi mediocritatea în care zăcea Ştiinţa cu o răzbunare de care am avea parte din partea boşilor fotbalului. Discursul belicos de semianalfabet al lui Ajică a adus doar deservicii clubului. Amărâtul cu ochelari de cocalar a expus Ştiinţa doar de dragul şoului personal şi pentru a-şi masca sărăcia.

Aceasta e radiografia erei Minciunelu, pe care chelul o numeşte cu mult tupeu “mandat”. De parcă suporterii i-ar fi dat lui mandatul de a terfeli culorile alb-albastre şi numele acestei echipe, cu gloria căreia el nu are nimic în comun… Laţul însă se strânge, încet dar sigur, aşa cum spunea chiar idolul din Pipera.

17 comentarii:

  1. foarte buna caracterizarea lui becali: marin e o jagardea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce poza tare: mentorul si elevul,impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ati explicat foarte bine ce a facut mititelu in astia 5 ani.Exact asta a facut omul asta nedemn de U Craiova:a mintit si a facut circ.Atat stie sa faca,la asta e cel mai bun.La diversiuni si la spectacol ieftin.Trebuie sa mergem pe alt drum.Cu cat scapam mai repede de el cu atat ne va fi mai bine,. Daca autoritatile nu se vor trezi la timp o sa fie vai si amar de noi.Dar si de ei ca nu o sa mai vada nici unu din ei vreun mandat.

    RăspundețiȘtergere
  4. creca toti il detesta pe muicelu.toata lumea stie ce a facut si cine cu adevarat..

    RăspundețiȘtergere
  5. Craiovasport sunteti cei mai tari.Mititelu citeste in fiecare zi ce scrieti va spun din sursa sigura.Moare de ciuda ca undeva se spune despre el adevaru pentru ca pe alte siteuri ale ziarelor de sport spun numai ce isi permit ziaristii. Aia or nu stiu ori nu pot sa spuna ca mai au nevoie de el sa le mai da interviuri,declaratii.. Voi ii dati cu realitatea in cap si moare de ciuda.
    O intrebare am: de ce nu dati drumu la comentarii si le verificati?

    RăspundețiȘtergere
  6. mititelu nu a facut nimic timp de 6 ani. ce sa mai speram de la el? nimic! sa plece!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru Silvyu:
    Ca să protejăm CRAIOVASPORT. Vrem să evităm injurii sau ameninţări explicite din partea suporterilor la adresa lui Mărin, de care perversul ar putea profita pentru a reclama blogul. Promitem că imediat ce Minciunelu va pleca de la echipă, comentariile vor fi publicate instantaneu.
    PS. Ştim şi noi că Mărin e un cititor fidel.

    RăspundețiȘtergere
  8. Craiovasport sunteti tari sper sa il dam jos pe boovean impreuna!Stati linistiti sigur brutaru a incercat sa va inchida blogul da daca nu l-a inchis pana acuma e clar ca nu a putut

    RăspundețiȘtergere
  9. nu poate sa le faca nimic daca ii reclama ca sunt prea destepti baietii nu folosesc numele lui real si nici ale slugilor.le-au dat porecle la toti ca sa nu poata fi reclamati sau dati in judecata. pe pozele modificate pun semnul distinctiv si au si spus clar ca blogul e un pamflet.
    sunt prea tari,e fiert muicelu ca nu are ce le faca......

    RăspundețiȘtergere
  10. pleaca ajica ia-ti secretara si duteeeeee

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru Anonim: “Craiovasport sunteti tari sper sa il dam jos pe boovean impreuna!Stati linistiti sigur brutaru a incercat sa va inchida blogul da daca nu l-a inchis pana acuma e clar ca nu a putut”

    Oricum, chiar şi într-un astfel de caz, am reapărea imediat la o altă adresă, spre disperarea impostorului. Probabil că şi el ştie asta, aşa că eforturile sale ar fi în zadar.

    RăspundețiȘtergere
  12. fortza craiovasport spuneti mai departe tot ce face acest topit!

    RăspundețiȘtergere
  13. mititelule nu meriti si nu ai meritat niciodata acest club.esti un mare actor care ti/ai batut joc de noi multi ani.si din cate vad eu tu vrei sa o ti asa mult si bine.nu mai poti ti s/a infundat .lasa echipa altuia ca esti falit pai tu incerci s ail dai afar ape piturca cand tu esti doar un derbedeu care nu are nici o gandire profesionista nimic doar sa apari cat mai mult la televizor asta e scpul tau!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ba eu stau asa si ma intreb ce vrrea sa faca omul asta unde vrea sa ajunga? El nu o vedea ca toata lumea e impotriva lui si ca nu mai are nici un pic de sprijin de la nimeni? de ce nu are decenta si bunul simt sa se retraga? Sa lase echipa altuia mai potent financiar care are forta sa duca mai departe clubul pentru ca el nu poate. Suntem satui sa ne batem la retrogradare.ma rog sa isi dea seama ca ar trebui sa lase echipa pana cand nu o sa fie prea tarziu si pentru noi si pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  15. piti ia tu echipa sa scapam de distrusu asta.suntem toti alaturi de tine

    RăspundețiȘtergere
  16. BRAVO , BRAVO , BRAVO CRAIOVASPORT

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...