1 dec. 2010

Minciunelu, coşmarul de care nu mai scăpăm

Minciunelu e în mare formă în aceste zile şi profită din plin de ultimele rezultate ale Ştiinţei. Invidios pe respectul pe care publicul i l-a arătat în toată această perioadă lui Piţurcă, megalomanul boovean se bucură pe ascuns de insuccesele echipei şi încearcă subtil şi parşiveşte să le arunce în cârca acestuia, de parcă Piţi ar fi de vină că Ajică n-a mai cumpărat vreun fotbalist de ani de zile şi lotul Craiovei e unul subţire, care nu oferă variante în cazul câtorva indisponibilităţi.

Mărin trimite săgeţi otrăvite către un Victor Piţurcă tot mai familiar cu sărăcia şi cu jocurile de culise boovene:

Meciul cu CFR nu va fi mai greu decât cel de la Mediaş, ne revin 4 titulari în echipă, şansele să obţinem un rezultat bun cresc. Ajică încearcă să pună presiune şi să creeze aşteptări cât mai mari, inducând ideea că pe terenul campioanei ar fi ceva firesc să ne impunem, pentru că avem o echipă la fel de bună ca a ardelenilor, care, deşi au investit multe milioane de euro în transferuri, nu au reuşit să achiziţioneze jucători de valoarea celor pe care booveanul îi tot creşte de cinci ani. Aşa că o eventuală înfrângere la Cluj poate fi numai rodul nepriceperii lui Piţurcă, nicidecum o diferenţă de investiţii, de condiţii de pregătire sau de salarizare, adică ceva care l-ar implica şi pe el.

După jocul de la Mediaş, unii suporteri poate cred că am avea nevoie de 11 jucători. Această declaraţie e o ironie de o perversitate tipic booveană. Mărin ia la mişto afirmaţiile lui Piţi, care a spus că pentru a face performanţă şi a se lupta pentru titlu are nevoie de 6-7 fotbalişti de valoare, adică de bani pentru a-i aduce pe aceştia în Bănie. Minciunelu, cel care de cinci ani ne minte că luăm campionatul sau că măcar mergem în cupele europene, nu poate sau nu vrea să-şi onoreze promisiunile făcute faţă de Victor Piţurcă şi speră ca echipa care anul trecut s-a salvat de retrogradare în ultima clipă să piardă şi meciurile cu cefere şi steaua. Aşa, crede el că l-ar putea discredita mai uşor pe managerul general şi ar putea încerca să ducă în derizoriu realităţile enunţate fără perdea de acesta, care a spus adevărul, în premieră pentru cineva care a antrenat Craiova în epoca mititică.

În fotbalul profesionist*, valorile** sunt cumpărate pe bani şi aduse laolaltă conform unei strategii clare, să se pregătească sub comanda unui antrenor*** priceput. Rezultatele sunt şi o consecinţă a condiţiilor de pregătire**** şi a condiţiilor salariale*****. Deşi lui Ajică i se pare complicat, totul e foarte simplu: performanţă fără investiţii şi profesionalism nu se poate! Nu peste mult timp, vom vedea dacă şi booveanul înţelege asta.____________________________________

* (fotbalul profesionist) - ăla în care fotbaliştii joacă, antrenorii antrenează şi patronii investeşte ! Iar suporterii îi suportă...

** (valorile) - nişte fotbalişti mai buni aşea, care poate face diferenţa. De obicei, aceştia nu e liberi de contract şi transferu lor costă… bani !

*** (antrenorul) - unu care cică ar fi specialist în antrenarea sportivilor, un bun psiholog cu un nivel ridicat al cunoştinţelor tehnico-tactice, dobândite în general din experienţă şi din studiul aprofundat al acestora. De consemnat că acest “concept filosofic” nu defineşte nicidecum patronu-dictator, care vrea să-şi testează talentude “coci” !

**** (condiţiile de pregătire) - nişte norme obligatorii care oferă un cadru adecvat pregătirii sportivilor de performanţă. În general, e indicat să nu se întrerupă curentu prin cantonament !

***** (condiţiile salariale) - factor financiar menit să ofere sportivilor de performanţă liniştea mentală şi motivaţia necesară unui efort prelungit şi a unei concentrări maxime pe parcursuantrenamentelor şi meciurilor. De menţionat că o echipă de fotbal cu restanţe salariale de 5 luni nu prea reuşeşte să găsească motivaţia de a bate pentru titlu !


PS. Nota de subsol e cu dedicaţie pentru Mărin, ca să înţeleagă ce-am vrut să spunem.

14 comentarii:

 1. mititelu incearca sa ne prezinte aproape retrogradatii lui de anul trecut ca fiind cea mai valoroasa echipa din romania care numai din cauza ghinionului nu a luat campionatu.vai mortii lui cu jucatorii lui de 2 lei.dina si colegii sunt cei mai multi dintre ei mediocri degeaba ne amagim ca nu putem sa tragem la vreun obiectiv si trofeu cu astia.aici e locu nostru,pe 9, pe 10...

  RăspundețiȘtergere
 2. aceleasi smecherii ale booveanului deja sunt cunoscute.nimic nou.

  RăspundețiȘtergere
 3. Mihai Viteazu01 decembrie, 2010

  Pai nu o sa investeasca ba cocalaru asta ca trebuie sa ii ia cadouri lu Alinuta mancamiar carbasanu si el si ea!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. nu o sa mai scapam de cosmaru asta,asta asae . sa va spun un lucru:si daca face rost de bani matinelu nu ii ia jucatorii care ii cere piturca vrea sa ii aleaga el si sa se spuna ca el a facut echipa in caz de vreun rezultat notabil sa poata sa se umfle in pene ca el i-a adus.pentru matinel doar ata conteaza nu il intereseaza pe el sa duca clubul cat mai sus ca organizare si ca performante.
  si va spun eu sigur ca daca face rost de bani piturca zboara nu mai are rost sa il tina ca el de aia l a adus sa il scoata din caca....

  RăspundețiȘtergere
 5. SUPORTERII AU INCREDERE IN PITURCA NE-A SPUS F CLAR DESPRE CE E VORBA SI CE POATE FACE CU ACTUALUL LOT.STIM CE AVEM DE FACUT:DACA NU FACE TRANSFERURI MITI SA NE MULTUMIM CU SALVAREA DE LA RETROGRADARE.DACA INVESTESTE IN SFARSIT NISTE BANI POATE SPERAM LA MAI MULT.

  RăspundețiȘtergere
 6. si alinutza te uraste boovene!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. "ăla în care fotbaliştii joacă, antrenorii antrenează şi patronii investeşte !"
  nu va intelege marin niciodata asta.

  RăspundețiȘtergere
 8. OK Piti a zis la ce sa ne asteptam noi am inteles de ce Mititelu daca vrea sa faca ceva in sensu asta nu scoate banii sa facem transferuri si prefera sa ii dea intepaturi lu Piti nu stiu.Ce castiga din asta ? Nimic. E un idiot,daca pleaca Piti iar ne batem la retrogradare.

  RăspundețiȘtergere
 9. marine BELESTE OCHII SARMANE:01 decembrie, 2010

  PERFORMANTA SE FACE CU VALORI!!!!
  VALORILE NU SUNT GRATIS!!!!!!!!!!

  PERFORMANTA SE FACE CU VALORI!!!!
  VALORILE NU SUNT GRATIS!!!!!!!!!!

  PERFORMANTA SE FACE CU VALORI!!!!
  VALORILE NU SUNT GRATIS!!!!!!!!!!

  PERFORMANTA SE FACE CU VALORI!!!!
  VALORILE NU SUNT GRATIS!!!!!!!!!!

  PERFORMANTA SE FACE CU VALORI!!!!
  VALORILE NU SUNT GRATIS!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 10. ospatare nu vrei sa nu mai fii si tu comentator si sa fii si putin patron? nu iti ajung cinci ani de mediocritate? nu iti ajung cinci ani de minciuni? investeste sau pleaca pisatule!

  RăspundețiȘtergere
 11. Adrian Mititelu01 decembrie, 2010

  Voi vreti numai bani bani bani.Investit voi daca aveti bani ia dati voi niste bani de la voi.Asta nu mai e echipa nimanui sa va intre bine in cap.Nu mai scrieti prostii ca nu dau echipa la nimeni de cand pandesc eu sa o iau.Si nu mi-a dat nimeni o cana cu apa.Daca mai faceti asa o duc iar in alta parte.Slatina si Valcea ne asteapta.Ceau.

  RăspundețiȘtergere
 12. :)))) si p..a cine o suge?

  RăspundețiȘtergere
 13. Jucatorii sa se concentreze pe astea 2 meciuri si sa scoata cat mai mult din ele si la iarna patronul sa faca echipa ca sintem satuli de mediocritatea actualilor jucatori.

  RăspundețiȘtergere

TENTACULELE LUI MITITELU ÎN JUSTIȚIA CRAIOVEANĂ

Escrocul și-a infiltrat jurista personală ca judecătoare la Curtea de Apel Craiova și vrea să o folosească pentru a împiedica recunoașterea...