18 nov. 2010

Povestea reală a ultimelor luni, devoalată

Călcând în picioare perversa scuză a lui Mărin, care-i certa pe craioveni şi îi acuza că nu vin la stadion mai mult de 2-3 mii, în timp ce la Severin sunt mereu 10-15 mii de spectatori, suporterii l-au mai lovit o dată pe Ajică, demontându-i şi această inepţie, înghiţită pe nemestecate de cea mai mare parte a presei de can-can sportiv. Reacţia publicului, până la sosirea lui Piţurcă sătul până-n gât de haosul boovean, a fost un răspuns teribil la mârşava manevră a ochelaristului, care ne anunţa acum vreun an că oraşul Craiova nu merită să aibă echipă de fotbal, de parcă el ar fi inventat acest sport în Bănie şi ar fi fost artizanul marilor performanţe din secolul trecut.

Primit cu urale în Craiova din disperarea oamenilor, care văd în el ultima speranţă a unei normalităţi pe care Ştiinţa n-a mai cunoscut-o de mult, Piţurcă a devenit un fenomen social. A readus la stadion oameni care nu mai puteau suporta mizeriile lui Mărin. Mai violent sau pur şi simplu sancţionându-l prin absenţă, suporterii îi reproşau preşedintelui-despot lipsa crasă de viziune (e un cincinal de când promite că vom fi o echipă puternică, dar noi suntem mereu în construcţie în timp ce Clujul şi Urziceniul au jucat în Liga Campionilor), lipsa totală de respect faţă de suporteri sau foste glorii care-şi permiteau să-i contrazică paranoia, murdărirea imaginii acestui club transformat în circul său personal, apoi în vector al unor campanii electorale conform intereselor sale strict personale şi financiare, pornirile dictatoriale asociate cu momente penibile în care îl imita în detaliu pe ciobanul de la steaua, minciunile devenite ceva cotidian, sau chiar (ce nesimţiţi şi suporterii ăştia!) calităţile sale de antrenor!

Ce-a fost în capul lui Mărin atunci când a discutat cu Piţurcă despre venirea acestuia la Ştiinţa? Nici atunci el nu s-a dezminţit… şi-a urmărit strict interesul personal: intuind că nu mai era mult până când toţi jucătorii şi-ar fi depus memorii, pentru că lunile de neplată a salariilor se adunaseră periculos de multe, el şi-a dat seama că Piţurcă era omul de la care putea veni salvarea. Fostul selecţioner era probabil singurul om care putea face o infuzie de capital, salvându-l de la înec. Apoi, priceperea lui Piţurcă îi asigura şi o zestre de puncte, la adăpostul cărora să aibă un sfârşit de campionat fără emoţii în cazul în care ar fi decis să se debaraseze de el când nu mai avea nevoie de ajutor. Mărin a împuşcat aşadar 2 iepuri dintr-o lovitură.

Ca un bonus, la toate astea am putea adăuga şi orgoliul său rănit de mare antrenor-tactician, care nu a rezistat tentaţiei de a încerca să compromită şi el un nume mare din tagma antrenorilor (aici seamănă cu ciobanul ca două picături de apă) - primul astfel de nume în cazul lui Ajică, tocmai pentru a-şi spori autoritatea şi a putea spune şi el o frază becaliotă de genul: păi dacă nici ăsta nu a reuşit, nu am decât să mă bag io la echipă, pac-pac, că mai mult ca mine nu vrea nimeni binele lu’ echipa asta”.

După nici 3 luni de când Victor Piţurcă a acceptat să vină şi să-l scape de retrogradare şi de furia mulţimii dezlănţuite în eventualitatea repetării unui nou astfel de moment, Mărin n-a mai rezistat.

A început cu atacuri disimulate (declaraţii ticluite după înfrângeri, comentarii postate pe eso de el şi lacheii săi frustraţi), sau mai directe (catalogând drept ruşinos schimbul de cuvinte dintre Piţurcă şi elefantu’ Marean), a încercat şi lovituri cu manta (re-“înfrăţirea” cu ciobanul din Pipera-acum un duşman declarat al lui Piţurcă, menită să-l enerveze pe antrenor). Apoi, când evoluţia echipei l-a forţat, a jucat şi rolul patronului mereu alături de echipă şi super-optimist, lăudând munca lui Piţi. Dar, profitând şi ascunzăndu-se în spatele momentului euforic, a găsit un prilej tocmai bun de a pune presiune pe managerul general, anunţând că vom termina campionatul între primele 3 echipe. Cu alte cuvinte, i-a şi stabilit obiectivul lui Piţurcă în subconştientul public, urmând ca orice eventuală clasare inferioară să constituie un nou cap de acuzare.

Minciunelu are în minte şi un alt aspect: anume acela că idolul său de la stâna din ghenă a făcut acelaşi lucru: l-a dat afară pe Piţurcă, poate nu direct, dar prin atitudinea sa, metodă brevetată şi dusă la perfecţiune de cioban şi preluată imediat de văcarul nostru.

Aşa că atunci când îşi evaluează mutările şi întoarce pe toate feţele variantele posibile împreună cu slugile sale (cancelaru’, valetu’...), îşi face singur curaj gândind cam aşa:
“dacă Gigi a putut, eu de ce n-aş putea? Mă lupt cu valul uriaş de nemulţumire şi de ură care se va naşte împotriva mea şi poate cu timpul lumea va uita. Încep o propagandă feroce cu slugile mele, valetu’, cancelaru’, flocosu’, şocâtele...
Invadez toate emisiunile sportive şi fac spume la gură şi ăia nu o să mă contreze, ei sunt mulţumiţi că intru şi le fac rating, oricum nu îi interesează pe ei prea mult soarta Craiovei. Pun la cale în amănunt o variantă care poate va mai avea vreun ecou în mintea măcar a unora dintre suporteri, ca de exemplu că Piţurcă ne-a trădat şi ar fi vrut să ne vândă jucătorii de mare valoare, iar eu nu am putut să-l las să facă asta, bla bla... Păi cum să vină el acum să distrugă munca mea de cinci ani? Poate mai sunt naivi care pun botu’, aşa că merg mai departe şi spun că de fapt totul a fost un plan bine pus la punct de Piţurcă şi Becali, ca să vină să ne fure jucătorii…
Şi mai scot, că sunt inventiv. Dacă e nevoie şi văd că nu merge cu abureala asta, poate mut iar echipa, încerc pe la Caracal sau pe la Vâlcea (bag şi vrăjeala că suntem acasă la fraţii Costea, etc).”


PS. După ce îşi va vedea redate în CRAIOVASPORT toate gândurile sale, transfigurat, Mărin va suna adunarea şi va ordona verificarea în amănunt a biroului său, convins că sunt ascunse pe undeva microfoane. Alb ca varul, el va căuta laolaltă cu slugile, iar după câteva ore de scotoceli, timp în care va fi răsturnat toate cele cu curu-n sus, se va cufunda într-o lungă reverie şi, fără să mai poată silabisi ceva, se va transforma pe viaţă într-un fan CRAIOVASPORT.


PPS. Ce-am scris la PS. a fost o aroganţă.

36 de comentarii:

  1. ba sunteti nesimtiti ce plm? pai si marin acuma ce minciuni mai spune dupa ce ati scris voi anticipat toate minciunile pe care intentiona el sa le arunce in caz ca se cearta cu piti????
    sunteti bulangii,acu trebuie el sa stea si sa caute alte harneli......pfoaaaaa.............

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic sa nu-l subestimeze nimeni pe mititelu e foarte inventiv

    RăspundețiȘtergere
  3. mititelu nu mai are viata in acest oras daca il izgonste pe PITURCA. va trebui sa se mute si el din Oltenia nu din Craiova

    RăspundețiȘtergere
  4. :))))daaaa brutaru e un izvor nesecat de......kkt!

    RăspundețiȘtergere
  5. da asta este adevarul despre ultima perioada.ce putem face noi ca suporteri ai universitatii care vrem ca aceasta echipa sa ajunga sa se lupte pentru titlu?cum putem oare ajuta sa ramana piturca alaturi de noi si sa il calmam pe mititelu??

    RăspundețiȘtergere
  6. noi oltenii cand ne este prea bine ne scarpinam in kur.fmm de ospatar incult si retardat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. BAAAAAAAAAAAA,ASCULTATI CE VA SPUN:
    eu unul nu vreau sa ma intorc la ce spuneati si voi aici!!!NU VREAU sa ma intorc la perioada cand marin facea echipa
    -NU VREAU sa ma intorc la perioada cand insulta in fiecare zi suporterii si ii impartea in buni si raivoitori sau in suporteri adevarati si ..falsi
    -NU VREAU sa mai numeasca el antrenor de fatada si el sa ii dicteze echipa si schimbarile
    -NU VREAU sa ii mai vad mutra aia de bidon ca apare nonstop la toate posturile si vorbeste despre orice numa la televizor sa fie
    -NU VREAU sa mai aud aceleasi scuze si minciuni ca vom deveni o echipa puternica luam cupe si campionate si VOM face si VOM drege!!!!in 5 ani nu a facut NIMIC!!!!!nu am fost in stare sa ne clasam pe un loc de cupa europeana cand era nevoie doar sa fim in primele 6
    -NU VREAU sa isi mai bata asta joc de tot spiritul lui U!!
    -NU VREAU sa nu mai am nici o speranta !!!!!!!

    mam saturat de mititelu!!!!!!!!!!!!!!!saracule ORI LASI PE PITI SA ISI FAC treaba ori pleaca date n p.. mea de aici de imputit mars la booveniu tau si fa acolo echipa

    SA ITI INTRE IN CAP BINE UNIVERSITATEA CRAIOVA NU E A TA si a lu imbecilu ala de fiutau!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. ba deci ii dati peste cap tot planu lu marin :-)))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. mie imi place ca mititelu vorbeste (poate uneori o avea si ddreptate) despre aia care daca nu sunt la club vor raul!!!!
    dar el este exact in aceeasi situatie: CUM NU MAI E IN PRIMPLAN EL, CUM NU MAI E ASA DE MARE APARATOR AL STIINTEI!
    i se pare ca lumea ii atribuie meritele numai lu piturca si atunci moare de ciuda,de aia ii pune pe aia sa il sape.
    va spun eu ceva:DACA maruntelu NU MAI E LA ECHIPA VA FACE URI ACEST CLUB SI VA FACE ORICE SA IL DISTRUGA!!!!!!!daca nu poate fi el singurul care culege notorietate sau aplauze sau scandari sa nu fie nimeni!!!! va spun eu ca dementul asta asa gandeste.

    RăspundețiȘtergere
  10. marine, imi e mila de tine sarmane...

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihai Viteazu18 noiembrie, 2010

    Ascultati la marele vostru conducator si Ban,un lucru va spun:
    mititelu asta e un nimic.

    RăspundețiȘtergere
  12. hai ca l-ati facut praf pe chel.....nu mai e nimic de spus..ati spus cam tot.

    RăspundețiȘtergere
  13. Marius_buCUResti18 noiembrie, 2010

    bravo craiovasport ati punctat bine pentru ca inca exista naivi care li se pare ca adevaru ar fi altu si il cred pe miti alba ca zapada.nu peste mult o sa isi arate adevaratu caracter si o sa seconvinga ei cu cine au de a face.

    RăspundețiȘtergere
  14. COMISII PENALE18 noiembrie, 2010

    PITURCA SUSPENDAT 4 ETAPE.CRISTESCU A SPUS CA SE VA FACE RECURS SPER SA I SE REDUCA LA UNA SAU CHIAR DOAR AMENDA PENTRU CA NU E NORMAL E LA PRIM AABATERE SI A FOST SI PROVOCAT DE BUTOIU CU CACFAT

    RăspundețiȘtergere
  15. voi scrieti aici la motive ce spune cineva la mesaje, sau mi se pare mie?oricum,nu ca nu ar fi foarte intemeiat ce scrieti,dar macar mentionati sursa:)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Andrei:
    Salut. Da, la postarea anterioară cineva a scris un mesaj în care se regăsesc unele din gândurile noastre, dar nu ne-am fi permis să-l cităm fără să precizăm asta dacă nu ar fi fost un amic de-al nostru. Probabil Geo îşi râde-n barbă acum, dar măcar suntem liniştiţi, ştim că n-o să ne dea în judecată :)

    RăspundețiȘtergere
  17. imi place il terorizati pe miti acuma clar trebuie sa inventeze alte atacuri

    RăspundețiȘtergere
  18. SA MERGEM TOTI LA MECI SI SA INCURAJAM PE STIINTA!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. muye comisiile de cakt care au suspendat pe Piturca!

    RăspundețiȘtergere
  20. 1.neagoe va sta pe banca si sper sa nu se vada ata de tare lipsa lui piti de acolo de la meciul asta.
    2.sper ca suporterii sa vina din nou la meci desi nu cred ca va mai fi ce a fost cu vaslui si otelul
    3.sper ca mighty sa isi vada de treaba si sa stea in banca lui ca sa nu fie nevoit sa isi mute iar caravana pe la severinsau in alte parti

    RăspundețiȘtergere
  21. ba eu nu inteleg frate ce ar putea sa aiba mititelu cu piturca.sa le dea dracu de aparitii la televizor ca pe suporteri nu ii intereseaza s ail vada pe el la tv.noi vrem sa castigam si noi ceva sa avem rezultate sa castigam si noi un trofeu sa ne calificam si noi intr-o cupa europeana.asta vremnu sa vedem circ la tv.daca piturca se vede si toata lumea observa ca face treaba si echipa joaca tot mai bine si chiar si dusmanii il lauda ca e superantrnor inclusiv iancu si altii de ce sa nu ii creem cele mai bune conditii lui piti?daca toti suporterii il respecta atat si au atat de mare incredere in el de ce sa nu il ajutam si sa ii facem echipa ca sa se poata bate la titlu?mititelu ar trebui sa bage odata bani in echipa ca de 4-5 ani traim cu 3 transferuri facute pe bani,wobay prepe si tanase si cateva gratis da reusite,iliev si crestem la copii de ne-am saturat degeaba au ei talent ca nu facem nimic fara transferuri de fotbalisti de valoare care sa nu mai asteptam sa creasca.

    RăspundețiȘtergere
  22. prea tare…va dati seama ce furios e marin acu dupa ce ati spus voi dinainte ce vrea el sa faca????a chemat ‘vrajitoarele’ sa caute alte variante haha ha…

    RăspundețiȘtergere
  23. ba deci eu ma mir ca booveanu la cate scrieti de el nu v-a amenintat cumva ….

    RăspundețiȘtergere
  24. @ cel de mai sus:
    Funny.
    Dar ar fi un pic cam greu pentru el, suntem plecaţi puţin, de vreun deceniu, p’icişa pe la Doiciland şi mă tem că i-ar fi greu să găsească bani de carburant în vremurile astea tulburi. Şi pe urmă, ca să ne ameninţe ar trebui să fie pregătit psihic să îl imite în totalitate pe idolul său, adică să meargă niţel până la “penetencear”. El nu e Becali, iar noi nu suntem de hoţii de maşini. Plus că pariem că el n-ar câştiga alegerile pentru un loc salvator de europarlamentar nici dacă ar fi singurul candidat, din partea tuturor partidelor :)
    Oricum, ar fi haios să-ncerce vreodată.

    RăspundețiȘtergere
  25. forza stiinta batem pe bistrita 3-0 la pauza!!!!!!!!1

    RăspundețiȘtergere
  26. pentru craiovasport:18 noiembrie, 2010

    de unde stiti voi cum sta treaba daca nu stati in romania?nu e cam ciudat sa vorbiti de meciuri si de ce ar trebui facut daca voi nu sunteti prezenti aici alaturi de echipa niciodata ?nu am inteles de ce nu va divulgati identitatea.

    RăspundețiȘtergere
  27. @pentru craiovasport:
    Te asigur că venim cât putem de des în ţară. Cât despre meciuri, ai fi uimit să afli la câte din ele suntem prezenţi, pe stadion. Identitatea noastră e puţin importantă şi aşa va rămâne, nu scriem pe acest blog ca să devenim noi vedete. Ne ajunge să ştim că ne împărtăşiţi părerile sau că măcar ne citiţi. Şi că prin ceea ce spunem noi aici, ajutăm UNIVERSITATEA CRAIOVA!

    RăspundețiȘtergere
  28. respect craiovasport pentru ce faceti.sunt fanul vostru!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. nu trebuie sa’si dea identitatea pe mine nu ma intereseaza ca ii cheama gigel sau sandel important e ca sunt suta la suta de accord cu ce spun ei aici

    RăspundețiȘtergere
  30. ma vere hai sa ne mai si distram putin:am o intrbare de ce nu scrieti si de amanta lu marin ?ha ha

    RăspundețiȘtergere
  31. felicitari pentru blog,imi place cel mai mult.daca vreau sa vad ce se intampla cu adevarat la craiova aici intru spuneti lucrurilor pe nume.
    aici vad o parere generala cam unanima da eu gandesc altceva-mititelu o sa isi vada intereseul si o sa il lase pe piti sa isi faca treba cum stie el mai bine.daca batem pe gloria mai urcam putin si tot asa din retur si mai mult si prindem cupele europene.din 2011 -2012 vom fi o forta si ne batem pentru cupa si campionat.eu de aia yic ca mittelu isi vede interesu ca daca piturca face treaba ii aduce si bani si aprecierea publicului si lui nu doar echipei.

    RăspundețiȘtergere
  32. si cand nu bagati nimic mai mult timp nimic eu tot intru sa ma uit zilnic recunosc ca e cel mai bun site/blog despre U Craiova.despre patron nu spun nimic eu vreau sa fie liniste pana in momentu cand o face el scandal vreau liniste si sa castigam cat mai multe meciuri

    RăspundețiȘtergere
  33. sint satul de cate diversiuni a facut cap de lubenita.......

    RăspundețiȘtergere
  34. Ce fatza are ajica in poza aia :)))))))hai ca m-ati facut sa rad nu ma mai pot concentra la text:)))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  35. sper la un final de tur bun si sa ne intarim la iarna ca sa avem un 2011 decent.pacat ca l'au suspendat pe pit jigodiile alea de la comisie

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...