2 sept. 2010

Piţurcă a adus bani şi linişte

Venirea lui Piţurcă la Craiova a stârnit un val uriaş de optimism în Bănie, oamenii înţelegând că echipa era cu apa la gură, iar Piţi era singurul care ne putea lua în spate şi înnota cu noi până la ţărm. Suporterii sunt conştienţi că Piţurcă are forţa de a pune ordine în lot, de a se impune în faţa fotbaliştilor şi a oricărui patron. Iar reacţia de la primul antrenament şi apoi de la meciul cu Sportul a fost una premeditată şi a venit tocmai în acest sens. Un stadion întreg a scandat de mai multe ori numele antrenorului, tocmai pentru a scoate în evidenţă cui îi acordă fanii toată puterea şi de cine trebuie să asculte toţi de-acum încolo.

Nu e greu de priceput cu ce respect îl vor trata jucătorii pe în sfârşit primul antrenor al echipei din ultimii 5 ani, după ce au văzut cu toţii de cât respect din partea publicului craiovean se bucură un profesionist. Pentru că Piţurcă, în ciuda sentimentelor sale arhicunoscute faţă de culorile Ştiinţei, a obţinut marile sale performanţe interne, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, la steaua. Dar ceea ce au aplaudat sâmbăta trecută miile de fani a fost în primul rând un profesionist. Victor Piţurcă.

Mai mult decât atât, în afară de linişte şi atmosferă bună, fostul selecţioner a adus şi bani la club, ca să rezolve problema salariilor restante ale fotbaliştilor. O problemă despre care nea Ţicleanu ne spunea că nu există, dar pe care avea să o admită brusc a doua zi după ce a predat echipamentu’ cu A1 (îl purta la caterincă, el era de fapt A2) la magazie.


Mireasa era-n şantier, în atelier...

După ce îndeplinit cu brio rolul de antrenor secund la Universitatea şi a fost marioneta perfectă, iniţial într-un duet cu Ghiţă Geolgy, Aurel Ţicleanu, autointitulat mireasa dintre cămile, ne spune acum că apreciază disciplina şi modul de lucru pe care l-a impus Victor Piţurcă la steaua şi apoi la Craiova şi crede că în viitorul apropiat, fiecare patron din Liga I va trebui să aducă un manager care să facă performanţă şi profit.

   “Cred că se vor regla aceste lucruri şi la noi, iar exemplul este Victor Piţurcă, cel care a impus un anumit sistem atât la Steaua şi apoi la Craiova. Va veni vremea când patronii îşi vor găsi un manager căruia să îi dea toată puterea. Aşa a fost şi în cazul lui Bucşaru, a predat toată gestiunea lui Dan Petrescu şi Meme Stoica şi a avut rezultate.
   Am avut o pregătire scurtă şi am intrat în campionat fără a avea ideile clar transmise către jucători. Aveam o ambiţie extraordinară să facem ceva bun anul acesta. Eram, ca rezultate, peste ce fusese anul trecut. Încă eram în şantier, în atelier... Din păcate, n-am mai apucat să ducem la bun sfîrşit ce începusem”.

Nebăgat în seamă mult timp şi scos în vara acestui an la lumină de ultima mascaradă a lui Mărin, Aurel nu vrea să-şi accepte condiţia de “om de casă” al cui s-o găsi şi se agaţă de orice întrebare a vreunui journalist sau invitaţie în vreun platou TV. Din păcate pentru fostul component al Craiovei Maxima, el se umple de penibil, admiţând practic că nu a fost în stare să facă lucrurile pentru care-l laudă pe Piţurcă, pentru că nu a avut destulă personalitate şi coloană vertebrală şi a fost dispus să accepte orice şi în orice condiţii, chiar şi să gireze impostura unui parvenit cu discursul său de pseudointelectual.

Aurel ne spune că e păcat că n-a mai apucat să ducă la bun sfârşit ce începuse, deşi cu o frază mai sus zice că modelul Piţurcă va fi adoptat de toţi cei care vor să facă performanţă. Păi atunci, Aurele, bine că n-ai terminat ce începusei, că de la anu’ ne programau iar de la unşpe’!

6 comentarii:

  1. Sa spram ca Piturca va fi lasat a faca treaba ca daca nici pe asta nu il lasa nu o sa lase pe nimeni. Momentan are nevoie de Piturca sa ii plateasca datoriile la jucatori dar daca de invidie mititelul il va goni pe Piturca dupa ce ii face echipa puternica, atunci o sa il goneasca lumea pe el.
    Cu Piturca nu imi mai e frica de nimic, chiar daca o sa mai pierdem meciuri stiu ca avem antrenor care in maxim 2 ani se va bate la titlu cu Stiinta. Asta nu pricepe mititelul ca daca lasa pe unul ca Piti sa faca performanta el nu e nevoie sa faca nimic si lumea o sa il aprecieze si pe el.
    FORZA STIINTA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. aurele esti varza tata.
    pai pe tine si pe miti v-a surprins branestiul si totusi piturca i-a montat pe baieti sa domine si pana la urma sa bata sportul care tocmai demolase pe cfr cluj.
    du-te inapoi la coada camilei aurele ca nu e de tine antrenoratu.fa-te comentator sau altceva ca la asta nu te pricepi.
    erai cel mai mare sclav, daca se bashea mititelu tu ziceai ca miroase a parfum.

    RăspundețiȘtergere
  3. CE MAI CONTEAZA ACUM CE ZICE SI TICLEANU ?
    TRATATI L CA PE BOOVEAN ADICA NU IL MAI BAGATI DELOC IN SEAMA!
    FORZZA PITI ! FORZZA STIINTA !!!
    SPER SA BATEM SI PE PANDURII.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am jucat nimic nimic in primele etape si asta se vedea cu ochiu liber nu eram in stare sa atacam pe nimeni jucam ca o echipa mica care se limita doar la contra-atacuri.Atat stiam cu Ticleanu si de fapt nici asta nu o stiam de la el ca tot returu campionatului trecut am jucat numai asta.Cu Piturca in sfarsit am incercat si noi sa atacam,chiar daca jocul nu a mers asa cum am vrea toti,nu avea ce sa faca in 2-3 zile.Daca se leaga rezultatele si aduce pe cine vrea,Piturca va faca echipa.Se pare ca mai nou e si patron tot el,ca aud ca aduce bani sa plateasca salariile jucatorilor.Sper sa nu mai aud de mititelu muuult timp de acum incolo..........

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristi Deleanu03 septembrie, 2010

    Credeam ca nu mai scrieti nimic ma obisnuisem sa va citesc ...sper sa nu renuntati si sa fiti in continuare LEII DE PAZĂ AI UNIVERSITATII CRAIOVA. FORZA CRAIOVASPORT! FORZA STIINTA!

    RăspundețiȘtergere
  6. PITI IA ECHIPA DE LA rahatu CU OCHELARI!

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...