6 sept. 2010

Idolul de pe soclu e şi el tot om...


Balaci, dezlănţuit: «Mititelu s-a folosit de jucătorii Craiovei Maxima, apoi i-a aruncat! Oamenii se pot întoarce împotriva lui Piţi»
Aducerea lui Victor Piţurcă părea că îi garantează lui Mititelu linişte la echipă, dar contestararii patronului din Bănie nu dau înapoi. Ilie Balaci îl critică dur pe finanţatorul Universităţii, pe care îl acuză că a tratat cu lipsă de respect pe toţi foştii mari jucători.
“Adrian Mititelu a procedat la fel cu toţi jucătorii Craiovei Maxima. Cand a avut nevoie, i-a chemat la club şi s-a folosit de ei, iar apoi i-a aruncat. Stau şi mă întreb dacă a iubit Craiova Maxima. Eu nu voi mai merge la stadion, voi asista din faţa televizorului. Este mai frumos şi mai comod”, a spus Ilie Balaci pentru Digi Sport.
Venirea lui Piţurcă în Bănie a creat o emulaţie fantastică în rândul suporterilor Craiovei, dar acest lucru va dura doar dacă vor veni performanţele. Văzut ca un Mesia în momentul de faţă, fostul selecţioner ar putea avea parte de un tratament extrem de ostil din partea publicului, în măsura în care rezultatele vor întârzia să apară.
“Dacă echipa va avea parcursul de anul trecut, cu siguranţă lumea se va întoarce împotriva lui Piţurcă”, a conchis Balaci.
        Articol apărut în Pro Sport


În primul rând, Ilie Balaci confirmă în aceste zile ceea ce spunea şi CRAIOVASPORT acum două luni şi jumătate (vezi aici): Minciunelu a folosit mereu componenţii Craiovei Maxima pentru interesul personal, speculând după caz (a se citi situaţia materială) şi conjunctură numele fiecăruia dintre eroii anilor ‘80.


Din păcate însă, “Minunea blondă” vorbeşte din propria-i experienţă. Ceea ce este şi mai regretabil e faptul că această reacţie pare a veni ca o frustrare, după ce Ilie nu a mai primit invitaţii la tribuna oficială pentru meciurile Ştiinţei şi a asistat la meciul cu Timişoara de la tribuna I, împreună cu un alt proscris, Nicolae Tilihoi. Faptul în sine e ruşinos pentru un club de talia Universităţii, care nu are decenţa de a-şi respecta gloriile ce i-au scris istoria pentru că se întâmplă ca acestea să aibă alte păreri decât “reprezentantu’ acţionarilor majoritari”-aşa cum se pare că sună noua titulatură favorită a preşedintelui, mai precis reprezentantu’ lu’ Gigi & Găbitza. Dar acest lucru nu credem că ar trebui să-i provoace lui Ilie Balaci o astfel de atitudine faţă de Victor Piţurcă, până la urmă primul antrenor pe care-l angajează Minciunelu.

Culmea, Ilie Balaci şi-a folosit nu demult numele pentru a gira tot felul de nerozii boovene, precum numirea de ochii lumii a unor marionete ca Mogoşanu, Cioroianu, etc, care ne erau prezentaţi drept “antrenori”, sau schimbarea lui Nicolo Napoli în plină luptă pentru Europa, mutare soldată cu ratarea într-o manieră penibilă şi scandaloasă a revenirii în cupele europene.

E puţin hilar să faci parte din conducerea clubului pe vremea lui Cioroianu sau Mogoşanu şi atunci să faci declaraţii “de bine”, pe care fanii să se abţină a le ironiza doar de dragul a ceea ce ai însemnat ca fotbalist pentru această echipă şi pentru această ţară, pentru ca apoi, atunci când echipa e preluată de un oarecare Victor Piţurcă, să dai astfel de verdicte, pline de scepticism şi oricum premature. Tot Balaci ne lăsa muţi când anunţa că la 18 ani Gogoşoiu era mai tehnic decât era el la aceeaşi vârsta şi mai rapid ca Marcu-n vremurile bune..., sau, mai recent, când refuza să “se prindă” că mutarea la Severin e doar o strategie booveană şi ne indica diverşi vinovaţi imaginari, de la primăria lui Solomon până la chiar suporterii echipei...

De ce atunci consideraţiile lui Ilie Balaci sunau toate a “să fim pozitivi”, iar acum, când Ilie nu se mai regăseşte prin organigrama clubului şi nu mai primeşte invitaţii pe la lojă, orice frază de-a sa prevesteşte un cataclism... asta rămâne ca suporterii să-şi răspundă fiecare pentru sine.


Reacţia de... neînţeles a lui Ilie Balaci, pe atunci antrenor în Kuwait, la Al Kazma, faţă de mutarea echipei la Severin: “Craiova se mută la Severin pentru că acolo e iubită. Înţeleg că fanii au ceva cu Mititelu, dar problemele să şi le rezolve în afara stadionului. Ei trebuie să susţină echipa necondiţionat. Dacă nu vin la stadion ca pe vremuri şi nu o ajută să câştige, înseamnă că n-o mai iubesc”.

Între timp, Al Lopata a întrerupt contractul cu Ilie, care a revenit în România.

13 comentarii:

  1. E un sclav si Balaci ca si restu sta la rummy si la whisky toata ziua sa ne lase cu parerile lui ca atunci cand il pupa in fund pe miti era echipa vai de capu ei cu mogoseanu sau ticleanu. De foste glorii care cand nu prind cascaval comenteaza de rau m-am saturat sa faca ceva bun si acuma si sa il sustine pe Piturca

    RăspundețiȘtergere
  2. Balaci sa ne lase ca pana acuma il lauda pe mititelu si acuma s-a schimbat respect pt el ca fotbalist dar nu a antrenat decat pe la camile

    RăspundețiȘtergere
  3. ce a fost si ce a ajuns.flasneta lu mititelu.acuma l/a dat brutaru afara si s/a pus pe criticat nenea ilie.pe mogosanu si pe cioroianu ne zicea ca trebuie sustinuti si pe piturca are indoieli.ha ha....
    pacat de acesti fosti componenti ai craiovei maxima ca majoritatea sunt de slaba calitate umana.MARI FOTBALISTI dar in viata...geniali pe iarba si plini de vicii si cu prea putina demnitate in rest.cand ma gandesc la geolgau ala ca sa dau doar un exemplu......imi vine sa vomit..

    RăspundețiȘtergere
  4. Pt craiovasport: nu aveti voie sa vorbiti asa de domnul Balaci ,sa va fie rusine! Balaci trebuie sa fie respectat pentru cine este! Cine sinteti voi sa stiti mai bine decit un om ca Balaci ce trebuie facut????
    RUSINEE!!! Va credeti mai destepti decit toata lumea sau de ce??Suporterii trebuie sa sustina echipa in orice conditii nu sa conteste pe patron si pe fotbalisti.Alfel nu sunt suporteri sunt niste oameni de nimic.
    RUSINE CRAIOVASPORT si mai bine reveni-ti cu picioarele pe pamant.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru cel de mai sus:
    A-l respecta pe Ilie Balaci ca pe unul dintre cei mai talentaţi sportivi ai ţării nu înseamnă că e obligatoriu ca poziţiile şi părerile sale să fie literă de lege pentru noi. Îl iubim pe fotbalistul Ilie Balaci, idolul unor generaţii de suporteri, îi respectăm opiniile, dar nu e obligatoriu să ni le şi însuşim.

    Nu putem aştepta cu sufletul la gură în fiecare dimineaţă să vedem în ce dispoziţie se trezeşte Ilie, ca să ne spună că albul e negru, sau invers, în funcţie de diversele circumstanţe în care se regăseşte dumnealui. Considerăm că am fost îndeajuns de eleganţi cu un mare fotbalist, o legendă a acestui sport.

    Din păcate însă nu putem fi de acord că Mogoşanu merita răbdarea şi susţinerea suporterilor, în timp ce unui antrenor ca Victor Piţurcă ar trebui să-i cântăm prohodul la doar câteva zile de la primul meci oficial. Întâmplător, primul câştigat în acest campionat.

    PS. Opinia ta despre cum au dreptul să se comporte suporterii e total... amuzanta. Ai băut cumva apă după Mărin, sau avem onoarea să conversăm cu domnul Spânu însuşi?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ilie lasa-l in pace pe Piti ca te compromiti tata.Degeaba ii tot dai cu criticile ca nu e toata lumea proasta sa nu vada ce si cum.In primul rand nnici nu ionteleg ce critici tu ca Piturca a gasit aici echipaz cam care era si cand erai tu in condicere.Deci atunci de ce nu spuneai asa,ca nu se poate lua titlul nici in 5 ani si alte chestii.DSe ce nu ziceai ca daca nu sunt rezultate lumea o sa se intoarca impotriva ta si a booveanului?Si cum kkt sa mai fie rezultatele de anul trecuyT? Il vezi pe Piturca stand la Craiova sa se bata la retrogradare???Pacat ca te dai in stamba,ar trebui sa te uiti inapoi acum 1-2-3 ani cand tu erai la club sa ne spui ce ai facut atunci.
    Forta Piti batem la Targu Jiu! Hai Craiova!!

    RăspundețiȘtergere
  7. stiti ce ma mir eu? ca nu are nimeni curaj din presa centrala sa spuna lucrurilor pe nume.
    nu am citit nici unde nici un articol in care vreun mare ziarist si editorialist sa spuna adevarul cum stau lucrurile cu adevarat.de ce balaci lua apararaea lui mititelu cand era la club si de ce acuma daca nu mai e acolo crititca cel mai bun lucru pe care a reusit sa il faca mititelu in toti cei 5 ani de cand e patron.
    probabil sunt timorati ca e vorba de balaci....altfel nu imi explic.nu avem ziaristi adevarati in romania,cu cojones,asa cum e prin alte parti,italia, spania ..
    in ziarele de sport citesc numai cancanuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. MARIAN_FILIASI07 septembrie, 2010

    PITI NOI SUNTEM ALATURI DE TINE!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Anonim - era un pusti la gazeta stuparu care a scris de mai multi fara niciun resentiment, inclusiv de Balaci, cand acesta a batut campii.

    RăspundețiȘtergere
  10. nu stiu de ce ii nea iliuta asa "dezlantuit" . poate e o chestie personala intre el si piturca .oricum , nu e prea frumos ce face .

    RăspundețiȘtergere
  11. Balaci ar trebui sa taca dupa ce a stat pe statul de plata al booveanului atata timp si i-a promovat toate aberatiile pentru cativa dolari. La valoarea sa Balaci trebuia sa fie vertical mereu nu sa se compromikta astfel Piturca va face treaba am vazut ca l-a luat di pe Aliuta

    RăspundețiȘtergere
  12. Iliuta e frustrat ca nu exista ca antrenor desi a fost un urias jucator sa de uite la Hagi care tace din gura si nu critica pe nimeni la Steaua desi Becali l-a umilit ca si Miti pe Balaci

    RăspundețiȘtergere
  13. asa stiu ei numai sa critice si cand sint la echipa vad numai lucruri bune . de ce nu a spus nimic cand echipa a plecat la severin cum a facut Cirtu

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...