2 dec. 2013

Balaci s-a pişat pe reportofoane şi pe proştii din jurul lor

Mai găsiseră două excepţii, Balaci şi Ţicleanu. Pe internet, mititeii îi invocau pe cei doi cu religiozitate în aceste zile. Primul, cu un şir nesfârşit de declaraţii oscilante şi contradictorii, dar care rămăsese în cele din urmă lângă cel care l-a plătit ani la rând doar ca să dea declaraţii pupincuriste, iar Ţicleanu... însuşi mireasa care făcuse un fetiş din a fi demisă prin SMS, caz unic în fotbalul mondial, jenant şi umilitor pentru un fost mare sportiv. Omul pe care acum 3 ani peluza îl huiduia când stătea pe bancă şi aştepta cumine să i se comunice echipa şi schimbările din tribună, pentru ca apoi să-l pălmuiască” aclamându-l pe Piţurcă.

Cum pot atunci pretinde meschinii fani ai ospătarului că ei sunt Craiova, cum îşi pot oare revendica istoria Ştiinţei aceste nulităţi când toţi cei care au câştigat trofeele alb-albastre rostesc numele Universităţii Craiova vorbind de istorica echipă a clubului sportiv, revenită în fotbal? Cele două excepţii de care-am vorbit n-au decât patru mâini… care după ultimele declaraţii ale lui Balaci e posibil rămână două. Atunci unde sunt celelalte zeci de mâini care au ridicat cupele şi campionatele Ştiinţei? S-au înălţat aceste trofee singure, au plutit în aer ca să fie aclamate de tribună purtate de nişte fantome? Nu, ele au fost câştigate şi dăruite fanilor de mari sportivi, legende ale fotbalului şi titulari ai acestor performanţe pe care brutarul doar le desenează pe tricouri.
 
Cum poţi spune că-ţi aparţin trofee când cei care le-au câştigat şi le-au înalţat spre cer spun că nu sunt ale tale? Cupele şi campionatele sunt ale celor care au purtat la gât medaliile clubului sportiv care a născut echipa Craiovei. O echipă al cărei nume e abuziv folosit de un ospătar.  

Judecând la rece, e bine că am scăpat de aceste mizerii. Imaginaţi-vă cum s-ar fi purtat cu Andrici şi ceilalţi aceşti cămătari ai tribunelor, interlopi cu fulare şi tobe? Am fi asistat la nesfârşite scandaluri, ameninţări, şantaje, totul pentru a mai smulge nişte sume de bani, mai mici sau mai mari. Mizera lor existenţă trebuie câştigată din ceva, iar galeria e pentru ei cel mai facil mod de a o face.
 
Ei nu sunt nişte victime, nici măcar doar complici, ei sunt chiar artizanii dezastrului craiovean. Ospătarul nu e decât un cap al balaurului. Dar, ca să ne purificăm, trebuie tăiate toate. Şi multe dintre ele au agăţate fulare şi portavoci. Peluza sud n-a fost mereu aşa. Şi poate vreodată va încea să mai fie aşa, dacă va avea forţa să se cureţe de viermii care au pus stăpânire pe ea şi care, în aceşti ani, vorbesc în numele ei.


Ilie Balaci, reperul”:
“Eu stiam ca pentru el Craiova Maxima a fost ca un ghimpe. De asta niciun fost jucator nu a lucrat la Universitatea, sau a lucrat putin. Daca m-as duce la CS care ar fi problema? Să nu mă întărâte că întorc fanii în partea cealaltă. Nu avea nimeni dreptul să facă ce a făcut împotriva lui Craioveanu. Mititelu are pretenţia să aducă şi bani de acasă, de parcă el ar fi făcut palmaresul, nu noi.


PS. Mesajul lui Gică Craioveanu a fost emoţionant. Balaci, noul reper al fidelităţii invocat de reportofoanele disperate după imagine, se poate răzgândi iarăşi. A spus-o în aceste zile cu subiect şi predicat, amuţindu-i pe proştii care-şi căutau în el jutificarea susţinerii pentru brutar. Mai curând decât credeţi, reportofoanele înfometate vor demara operaţiunea “transferul”. De sub poala ospătarului, liderii lor au început deja să trimită semnale. Au încercat să-şi umfle muşchii acum o săptămână, ca să aibă “argumente” cât mai convingătoare. Promisiunile lui Mărin par deşarte şi au nevoie şi ei de o cană cu apă.

2 comentarii:

  1. Jos palaria pentru acest articol !!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. se pare ca ticleanu are mai putini fani decat tarca gabriel. mult mai putine comentarii decat la articolele despre cum vinde blondu pelusa sud la perinita.

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...