14 sept. 2013

Astă seară-n Severin, revine circul lui Mărin...

Aşa cum ştiam că va fi, nu e linişte înaintea meciului de la Severin. Un meci normal din campionat, dacă acolo nu ar fi cancerul Muicelu, omul care a încercat să distrugă definitiv fotbalul craiovean. Cu el s-au aliat din păcate cele două grupuri de suporteri de la peluza sud, ai căror reprezentanţi mergeau nu demult în excursii finanţate ca să-ntindă prin faţa sediilor fotbalistice europene pânze pro Mărin. 

Conştiinţa acelei parţi a galeriei craiovene s-a trezit brusc şi invocă moralitatea, după ce unii dintre membrii ei de vază (care se pare că vor controla întotdeauna peluza, pentru că altfel ar fi fost demascaţi şi pedepsiţi) au realizat în scop comercial înregistrări cu Piţurcă, omul care, cu toate defectele sale extrafotbalistice, a readus 30.000 de oameni pe Ion Oblemenco la orice meci şi a redat şansa oltenilor de a spera la ceva mai bun. Totul însă pentru o scurtă perioadă, căci impostorul n-a mai suportat simpatia de care se bucura Piţurcă în rândul oamenilor.

Ajică şi câteva maşini cu ultraşi morali au reuşit să ajungă la Satu Mare cu motorina cumpărată din banii unui mărunt om de afaceri, pe nume Baca, a cărui afacere (măcar la ăsta există ceva) se pare că este comerţul cu frigidere la mâna a doua. Acesta şi fraţii Gagiu, alţi nimeni cu dorinţă de afirmare, care în această vară l-au primit gratis pe Mărin la motelul lor închiriat din Calafat, într-o incursiune rurală denumită de fiţuica falimentară cantonament”, sunt sponsorii din ultima perioadă ai booveanului. Ceilalţi s-au resemnat... doar ţiganii cămătari din faţa Luncii se pregătesc să organizeze un miting în parcarea de la Niuiorc, inspiraţi din protestele cu Roşia Montană.

În aceste săptămâni, Mărin şi ultraşii săi de casă încearcă şi nu ne ferim să admitem că reuşesc în bună măsură să influenţeze cât mai mulţi naivi să se alăture masei lor de manevră. La întoarcerea de la meciul de Cupă, aceştia au pus în practică un alt episod în regia ospătarului: vreo 10 maşini au flancat autocarul boovean cu claxoane. I-au ovaţionat pe pasagerii dinăuntru de parcă Stoianof şi ceilalţi refuzaţi ar fi câştigat campionatul şi au oprit câteva minute în faţa primăriei. 

Mai trebuie să spunem că tot spectacolul a fost filmat de Şorici şi avut menirea de a transmite un mesaj, acela că srl-ul lui Ajică e Universitatea Craiova? Mulţumit de cum a ieşit, brutarul a fost în delir şi la final, feriţi de ochii ultraşilor morali a dat reportofoanelor o masă la Periniţa.

Ospătarul e muit frecvent de aceştia pe la meciuri, dar totul e de faţadă. E un război de catifea în spatele căruia şmecherii cu reportofoane şi portavoci fac înţelegeri cu brutarul şi apoi manipulează ori ameninţă pentru a-şi câştiga mizera existenţă. 

Mărin, care altădată evacua galeria când se auzea înjurat, acum adoră să audă cum se strigă din toţi rărunchii muie mititelu!”. E paşaportul său spre continuarea manipulării, e modalitatea perfectă de a acoperi minciuna că el e Ştiinţa, e paravanul perfect sub care impostorul vrea să continue.

În realitate totul se face cu ştiinţa, cu acordul sau chiar la sugestia ospătarului. Muie mititelu” să fie, cât mai multă... Nu mai are importanţă că are spermă şi-n pantofi, tot ce contează e ca ultraşii săi să fie credibili în mediul lor şi să-i legitimeze srl-ul ca fiind Craiova. Pentru că de fapt nu se va schimba absolut nimic, iar circul poate continua.

Sub deviza “cu toţii la Severin, să cotizaţi la Mărin!, cele două grupuri de la peluza sud nu vor avea însă azi un răspuns din celălalt sector. Cei care au ales să susţină renaşterea Universităţii Craiova au anunţat că nu merg acolo. Ei nu se sperie că vor fi daţi pe mâna DeNeA pentru asta şi dau din nou dovadă de maturitate, evitând astfel un posibil conflict care nu ar aduce nimic bun. Vor să lase uşile deschise, sperând propabil că şi ceilalţi, cu care odată împărţeau aceeaşi peluză, îşi vor da la un moment dat seama că drumul pe care au apucat-o e cel greşit.

Nu ştim dacă decizia fanilor de la peluza nord e cea mai inspirată, doar timpul va lămuri asta. Cu siguranţă însă, astă-seară la Severin va fi urât. Cum ar putea fi frumos să vezi un oraş care şi-a abandonat de două ori propria echipă, pe Drobeta, dând cu ipocrizie lecţii Craiovei? Ce poate fi frumos într-o seară 100% booveană, în care asasinul spiritului Universităţii Craiova e regizorul şef al oricărui episod

Acesta e disperat că nu mai poate profita de Ştiinţa şi ar face orice mânat de ura împotriva oricui se împotriveşte intereselor sale. Primii vizaţi vor fi fotbaliştii Craiovei, care vor fi înjuraţi, ameninţaţi, intimidaţi.

Cine sunt cei care îl ajută cu şi fără voie pe ospătar? Sunt cei care, sub influenţa “reportofoanelor” nu au mişcat un deget timp de 2 ani. Nu au organizat nici măcar o singură acţiune îndreptată împotriva brutarului care s-a mutat la Severin, a retrogradat şi apoi a premeditat dezafilierea. 

Singurul miting împotriva cancerului boovean a fost organizat la Craiova, de ASO, iar ultraşii morali au anunţat că nu participă şi au împărţit în chiar ziua în care acesta urma să se desfăşoare afişe cu îndemnuri de neparticipare. Cînd au văzut că sute de oameni s-au alăturat marşului, au “confiscat” portavocile ca să se asigure că totul decurge conform intereselor celui care-i finanţa. Galeria a devenit o piaţă, unde totul are un preţ. Iar pentru preţul corect, se poate negocia şi chiar vinde orice, inclusiv viitorul Ştiinţei. Deşi păreau greu de crezut atunci, aceste lucruri par tot mai adevărate astăzi. 

E zero credibilitatea celor care ne spun cu seninătate că ei şi-au făcut datoria şi l-au contestat pe căcatul chel cu câteva mesaje pe pânză, comunicate şi graffiti-uri. E greu de înţeles cum pot oare avea tupeul să dea leţii de morală unii care au înregistrat pentru brutar întâlnirile suporterilor, care i-au făcut jocurile într-atât încât au ajuns să se constituie parte civilă prin procesele boovene ori au lipit afişe şi au participat la mitinguri electorale, evident doar când erau în interesul lui Mărin.  

Ospătarul nu va pleca niciodată, pentru că nu are de unde să plece. El are un srl, el şi restul membrilor familiei sale. Un srl pe care a spus în nenumărate rânduri (ca şi cum mai era nevoie s-o spună) că nu are de gând să-l înstrăineze niciodată şi că îl va lăsa moştenire copiilor săi. Prosperitatea familei boovene stă chiar în reuşita acestora de manipulare a oamenilor. Iar celor care ignoră această realitate ori nu le pasă Craiova, ori au nevoie de un psihiatru.

Marile personalităţi ale fotbalului craiovean, de la componenţii Craiovei Maxima şi până la cei din echipa campioană a anilor ‘90, cu toţii sunt acuzaţi că sunt o “clonă”. Dacă ar mai fi trăit, şi bietul Nelu Oblemenco ar fi fost considerat o “clonă”. Clona cui? A srl-ului boovean? Câtă mizerie...

Cu 3 ani în urmă nimeni nu mergea la Severin, în noul “epicentru al oltenismului”, acolo unde ospătarul îşi muta caravana pe care o denumea echipa mea şi a copiilor copiilor mei”
Urla prin toate emisiunile papiţoiului Sa-muilă sau porcului Ivanovici că la Craiova nu mai are ce să caute, că aici stadionul stă să se dărâme, sunt buruieni printre scaune şi suporterii craioveni nu merită echipă, în timp ce la Severin are tot ce-i trebuie. 
Acum urlă din nou, dar din cauză că Bănia i-a spus că-şi poate muta circul unde vrea. Acum stadionul nu se mai prăbuşeşte iar în privinţa craiovenilor s-a răzgândit şi... aceştia merită din nou echipă. Până data viitoare, când impostura sa cu FC Booveni n-ar mai fi în pericol.

 
Dar e deja prea târziu pentru el. Universitatea din Craiova, entitatea care a născut acest club în 1948 le-a redat craiovenilor echipa. Clubul sportiv al Universităţii din Craiova este însăşi Universitatea Craiova, cea istorică, cea din 1948, cea care a câştigat cupe şi campionate. Cea care i-a eliminat pe nemţi, pe englezi şi pe italieni, cea care ne-a făcut să iubim fotbalul în alb şi albastru.   

Când întreaga Craiovă va înţelege că renaşterea Ştiinţei este legată obligatoriu de dispariţia acestui individ, cei care au avut curajul să fie de la început alături de istoria Universităţii, sfidând manipulările, intrigile, ameninţările sau chiar jalnicele ironii ale unor ignoranţi, vor putea fi mândri că au făcut ce trebuie.

Indiferent de rezultatul de azi, ŞTIINŢA TREBUIE SĂ RENASCĂ!

12 comentarii:

  1. felicitari pentru articol, in sfarsit se pune punctul pe i.

    RăspundețiȘtergere
  2. ba..sa imi sugi pula si mie..si tuturor baietilor din peluza sud CARE nu au legatura cu ce pula mea zici tua colo...daca ai ceva de zis de cineva anume..zi-i pe nume ziarist de carton ce esti..nu ne baga pe toti in aceeasi oala...pentru ca nu e corect..eu unu n-am vazut leu de la nimeni niciodata..si daca tu ai vreo dovada ca ar fi asa arata-mi-o si mie..asa ca nu mai manca cacat...ca e lipsa de respect fata de o gramada de oameni cu care n-ai tu nicio treaba...
    multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. incredibil, cine nu intelege esenta acestui articol trebuie sa il citeasca din nou si din nou, pana intelege cum stau lucrurile de fapt

    RăspundețiȘtergere
  4. cat de jos a ajuns peluza sud daca a ajuns sa vorbeasca mutu pentru voi..acum cativa ani venea pentru prima oara la meci saracu de el......sa-i explice cineva cum e cu fotbalul,ca nu stie nici cand e ofsaid..

    RăspundețiȘtergere
  5. tu cine plm esti sa vorbesti mutule...ai ajuns si tu sa deschizi gura neterminatule?? normal ca tu nu ai vazut nici un ban se vede ca regreti...daca iti dadeau si tie nu mai plecai in anglia la carduri.....da esti prea prost sa te bage in combinatiile lor..

    RăspundețiȘtergere
  6. mititelu la gsp inainte d emeci, "sunt convins ca aceasta echipa va ramane familiei mele am copii destepti , am familie puternica.....o sa duca mai departe aceasta echipa va ramane a mea”"

    RăspundețiȘtergere
  7. @ mutu:
    Tu ai o anumită deficienţă în a înţelege câteva lucruri simple, dar o să încercăm să te ajutăm un pic:

    1. Noi nu suntem ziarişti, şi nici nu ne propunem să devenim.
    2. În aceeaşi oală nu vă băgăm noi, ci pur şi simplu sunteţi. Numele celor corupţi nu le dăm noi, căci nu noi am fost acolo cu voi. Nu noi i-am cerut lui Piţurcă să facă orice, spunându-i că preferăm echipa retrogradată decât să fie a brutarului. Numele acelea le tot aşteptăm de la voi de mai bine de 2 ani, dar... NIMIC. Peluza cea vocală când trebuie să-i facă jocurile ospătarului, tace chitic când vine vorba de mizeria cu înregistrările făcute pentru Mărin şi vândute lui Mărin.
    3. Lipsa de respect faţă de noi toţi e a celor care se vând unuia care a ucis spiritul Ştiinţei. Şi a celor ca tine, bieţi martori la căratul apei, care-i acoperă de frică, din pupincurism sau din prostie.
    PS. Pula n-o sugem defel, deosebirea dintre noi e că noi nu facem ce nu ştim.

    RăspundețiȘtergere
  8. :))) frate dar astia chiar nu si dau seama cat de penibili sunt? respect craiova sport...

    RăspundețiȘtergere
  9. ooooo ce mai faci mutule../ma vere esti la carduri acolo? faci curatenie la britanici pa conturi :)) asa fratie da sa nu te prinda aia vere sa ajungi ca charlie la negura.intelegi..adevarat iti spun ,lasale dale in pula mea de carduri...

    RăspundețiȘtergere
  10. PS(prostimea sudista), cat de mult va doare adevarul, ca dincolo de imaginea de contestatari pe care v-o faceti de fapt sunteti condusi direct de oamenii lui mititelu si nu vreti sa schimbati asta

    RăspundețiȘtergere
  11. draga cRAIOVAsPORT,
    1. atata timp cat scrieti o fituica, un bloc, un blog, un blog-notes si acesta paginuta, pe care o umpleti de denigrari la adresa echipei fc universitatea craiova, este citita de 1 sau mai multe personaje, inseamna ca,deasemenea, manipulati.
    2. daca eu, personal, aleg sa sustin echipa pe care eu o consider a fi cea "buna" nu inseamna ca mi-a dat cocalarul bani(nici nu are). in schimb, va urez, daca ati luat bani si voi si cei din sezione, sa achizitionati familiilor voastre cele mai scumpe lumanari si prescuri.
    3. de ce nu incetati sa loviti sustinatorii echipei si nu-l injurati pe marin? blondu si cu toti cocalarii aia de se cred lideri au luat bani clar, l-au inregistrat pe piturca, dar asta nu inseamna ca ma influenteaza pe mine sa tin cu ce echipa vreau si nici marin.
    4. stadionul a fost plin de angajati ai primariei. de ce zic asta? pentru ca am lucrat in domeniul public si eram fortati sa mergem la intalnirile uslului in polivalenta sau sa adunam afise pro solomon in campanie, noaptea, prin scari de bloc.
    in rest sa auzim de bine si peste 3 ani cand va cadea matroana.

    RăspundețiȘtergere
  12. draga... aNONIMULE,
    1. Ca sa manipulezi se presupune că ar trebui să ai un interes direct, financiar. Te asigurăm că nu e cazul. Manipularea o pot face cei implicaţi direct sau cineva plătit de ei, nu nişte suporteri care-şi exprimă păreri (a manipula = a antrena, prin mijloace de influențare psihică, un grup uman, o comunitate sau o masă de oameni la acțiuni al căror scop aparține unei voințe străine de interesele lor).
    2. Nu a spus nimeni că toţi cei care aleg să-i facă jocurile lui Mărin au primit bani. Unii o fac din laşitatea asumării riscului de a deveni ţinta ironiilor, alţii din prostie sau spirit de turmă, alţii pentru că pur şi simplu nu le pasă cu adevărat de Ştiinţa, ci doar de imaginea lor. Urarea ţi-o împărtăşim, şi să fie valabilă pentru toţi! Ba chiar am adăuga la lista ta, dacă ne dai voie, şi nişte sicrie din acelea sclipicioase... de bogătaşi.
    3. Nu lovim în nimeni, dă-ne un exemplu concret. Spui că Gabriel Blondu a luat bani. Să zicem că e aşa. Dar i-o spui şi în faţă? O ştii doar tu sau o ştie toată galeria? Dacă o ştiu mai mulţi, de ce nu luaţi măsuri? Cum vreţi să aveţi credibilitate dacă nu reuşiţi să faceţi curăţenie nici măcar în propria ogradă, care nici nu e prea mare?
    4. Un meci nu e o întâlnire a usl-ului şi nici campanie electorală, aşa că e greu de priceput cum poţi fi obligat să vii acolo şi cum ar putea cineva să te verifice că ai fost. Mai mult, e aberant să spui că lumea a fost obligată să se ridice în picioare şi să strige Ştiinţa! Ştiinţa!
    Nu am avut însă posibilitatea să facem un sondaj printre cei prezenţi pe stadionul Ion Oblemenco sâmbăta trecută. E intuiţia ta şi nici nu vrem să o contrazicem, deşi ea ar trebui probată. Dar după logica asta e posibil ca şi primarul din Severin să fi făcut acelaşi lucru.

    Cât despre primăriţă, noi n-am venit s-o votăm pe "matroană". Au fost însă pe baricade reprezentanţii celor din galeria de la sud. A ajuns apoi să fie contestată tocmai de ei, culmea, pentru că a fost singura care a avut curajul să-l înfrunte pe brutar. O să vorbim curând şi despre asta.

    Să auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...