27 mar. 2012

E om, nu animal!

Alin Fornade, despre abuzurile noii forţe de represiune a statului dictatorial: jandarmeria.

ALIN FORNADE: E om, nu animal!   

E o imagine greu de uitat. Dintr-o dată ne-am întors în timp. Dacă aţi privit la ştiri imaginile de la mitingul fanilor olteni, întrerupt brutal de jandarmi, l-aţi văzut pe tânărul acela brunet, cu aer de hipiot, tras de păr de oamenii în uniformă şi cu ţigara în gură şi târât ca un animal spre dubă. Orice ar fi făcut acel rocker, chiar şi dacă ar fi aruncat o fumigenă, nu se justifică intervenţia brutală a jandarmilor. Putea să fie prins zdravăn de braţe şi condus spre secţie, nu era necesar să fie smotocit în piaţa mare. Bine că nu l-au şi tuns, ca în epoca de tristă amintire.

În Legea Jandarmeriei Române, 550/2004, la articolul 37 se precizează că "în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, personalul din Jandarmeria Română are obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului". Iar în articolul 5 din Declaraţia Drepturilor Omului scrie că "Nimeni nu va fi supus la torturi, nici la pedepse sau tratamente crude, inumane sau degradante". Am asistat la un tratament degradant şi umilitor pentru acel fan al Craiovei. A fost un moment ruşinos.

Într-o ţară unde "bătaia e ruptă din Rai" suntem obişnuiţi să trecem cu vederea un gest aparent minor. Un fan, adică un huligan pentru snobi, a fost tras de păr de jandarmi. Mare lucru! Dacă le lipseşte bătaia,îi rog pe jandarmi să-şi organizeze gale de K1, să nu-şi descarce nervii şi frustrările pe fani şi pe ziarişti. Cu astfel de reprezentanţi ai legii, nu mă simt în siguranţă. Ar fi cazul să-şi schimbe metodele de lucru, nu ar fi exagerat să-i ceară scuze suporterului Universităţii.

Între timp libertatea noastră se răstrânge. Pe stadioane nu mai poţi afişa decât banerele acceptate de cenzură. Televiziunile transmit meciurile cu pumnul în gură. Azi-mâine, în numele "Legii lui Mitică", stewarzii vor urca la masa presei şi vor confisca laptopurile celor care îi critică pe Dragomir şi pe Sandu. Sau vor sustrage literele intrigante din tastatură, să nu poţi să mai scrii "Demisia!" "Puşcărie" sau "Brutărie". Azi, flutur o batistă albă şi pentru Jandarmeria Română.






7 comentarii:

  1. tot respectul craiovasport

    RăspundețiȘtergere
  2. muie mizeriilor de gabori si lui muicelu care a cumparat pe colonelu ion la craiova

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca habar nu aveti ca blondu e sifon la garda,nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. PRESA (ALIN FORNADE) MANANCA RAHAT!!
    Voi credeti ca aveti numai drepturi ma jigodiilor? Afla domnule ca cetateanu' are si indatoriri, si un om in toata firea trebuie sa stie ce e aia raspundere.. nu sa se duca pe strazi sa faca scandal, si pentru ce? pt o echipa de fotbal; nu va pune fotbalul mancare pe masa ma cretinilor!

    "abuzurile noii forţe de represiune a statului dictatorial: jandarmeria." Cel mai grav este ca majoritatea populatiei este manipulata de astfel de articole :|

    RăspundețiȘtergere
  5. "cred ca habar nu aveti ca blondu e sifon la garda,nu?" da e veche treaba... dar pana la urma fiecare se descurca in viata cum poate daca i se da posibilitatea... spune cu cine umbli ca sa-ti zic cine esti... dar si mititelu are legaturile foarte stranse cu Jandarmeria si unele institutii de gen... dar se invarte roata si timpul se scurge tic tac tic tac tic tac tic...

    RăspundețiȘtergere
  6. sorin merfu04 aprilie, 2012

    Asa este Aline,de fapt in toata lumea se restrang drepturile si libertatile omului,si asta uneori in numele democratiei.Craiova forta Craiova!

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...