23 ian. 2012

Craiova lui Bornescu

ALIN FORNADE: Craiova lui Bornescu  

Nu, n-am visat. A fost aievea. Îl ciupeşti pe cel de lângă tine să te convingi că nu e o născocire a imaginaţiei. "Simt o durere foarte mare în suflet că Universitatea Craiova nu mai este". Da, "Ştiinţa" a existat, nu e doar o poveste. Martor e şi Mircea Bornescu, care a plecat cu lacrimi în ochi din Bănie, cu doi ani înainte ca Universitatea să fie condamnată la moarte. Când a venit la Craiova, în 2005, liga secundă era cea mai mare nenorocire ivită sub cerul alb-albastru. Astăzi, Bănia ar jubila dacă echipa ar fi luată în calculele pentru promovare indiferent de eşalon. Deocamdată, e imposibil. Patronul atacă federaţia cu petarde, iar când fumul se risipeşte, oraşul îşi reia viaţa ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Îţi vine să-i tragi de mânecă pe trecători, să-i scoţi din letargie, să-i întrebi dacă nu au pierdut ceva. Un prieten drag, o parte din viaţă, o echipă de fotbal.

Şi atunci îi dăm din nou cuvântul lui Bornescu, să întrerupă ora de linişte. Vă mai amintiţi, craioveni? "Promovarea, victoria cu Dinamo, când am bătut cu 2-0, victoria cu 4-1 cu CFR, au fost cele mai frumoase momente. Mă căutase Steaua când am semnat cu Universitatea, dar am ales Craiova pentru că doream să joc, să acumulez experienţă. Craiova şi Rapid sunt echipele mele de suflet".

Bornescu spune că Mititelu nu a reuşit, fiindcă i s-au pus mereu piedici în Craiova. Fostul portar crede că a fost greşită strategia patronului "Ştiinţei" de a miza pe tineri, deoarece foarte rar poţi face performanţă fără jucători cu experienţă. Oferă un răspuns evaziv când e întrebat de ce a ratat Craiova cupele europene într-un meci cu Vasluiul. "S-au întâmplat foarte multe lucruri negative între noi. Nu are rost acum să le discutăm. Atunci a murit o echipă frumoasă". Poate că, dacă lucrurile ar fi lămurite, ar fi mai uşor să salvăm pacientul.

Înainte de a semna în decembrie cu "U" Cluj, Bornescu a avut o discuţie cu Adrian Mititelu, gata să joace din nou în liga secundă în cazul în care "Ştiinţa" ar fi primit licenţa. Craiova n-a luat licenţa, n-a mai luat trofee din secolul trecut. Dar, in pofida anilor de secetă şi a promisiunilor mereu încălcate, cine a cunoscut-o nu o va uita niciodată. Întrebaţi-l pe Bornescu.

6 comentarii:

 1. bornescu a avut un suflet mare pentru craiova. multumim si lui alin fornade pentru interviul cu mircea.

  RăspundețiȘtergere
 2. NU PREA PUN BOTU LA CE ZICE BORNESCU DA ORICUM UN GEST FRUMOS DIN PARTEA LUI

  RăspundețiȘtergere
 3. aline nu te baza pe tot ce spune bornescu ca poate nu e chiar asa,mai da si el o perie unde trebuie ca dovada ca nu vrea sa spuna despre blaturi,poate mai are nevoie vreo data de mititelu.si eu inainte credeam tot ce spuneau fotbalistii ca deh gandesti cu minte de suporter dar experienta a aratat ca nu trebuie sa mai fim asa creduli.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mai baga si tu mai multe articole despre boovean ca nu prea ai mai scris de Stiinta de un timp

  RăspundețiȘtergere
 5. nu stiu de voi, dar mie mi se pare ca bornescu a fost un mare domn fata de craiova, n-.a vb o sec de rau nici ekipa si nici orasu dupa ce a fost gonit

  RăspundețiȘtergere
 6. fututi parastasu matii mititelule...vinde baaaaaaaaaa

  RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...