11 mai 2011

Pe mîna lui Pițurcă

Scrie cu inima, cu lacrimi şi cu emoţii. Înşiră cuvintele de parcă ar cânta la o vioară Stradivarius. Probabil că e privit de colegii săi de la bucureşti ca un ciudat. Un boem inadaptat care nu ştie să-şi urmărească interesele şi să mai pună tampon sentimentalismului şi sincerităţii când scrie un articol. Un OZN aterizat în jungla din presă…

Puţine cuvinte mai pot fi spuse despre un OM cum astăzi nu mai sunt mulţi. Un suporter alb-albastru care şi-a câştigat dreptul să vorbească despre UNIVERSITATEA CRAIOVA înaintea multora, chiar şi a unora din Craiova Maxima. Vă lăsăm să citiţi ultimul editorial al lui Alin Fornade, probabil cel mai talentat şi mai onest ziarist pe care-l dă presa sportivă contemporană.
Aline, suntem atât de mândri că eşti unul dintre noi…!




ALIN FORNADE: Pe mîna lui Piţurcă

Dacă Mititelu nu renunță, o nouă echipă este șansa Craiovei de a ieși din zodia umilinței.

“Nu zidurile fac o școală, ci spiritul care domnește într-însa”. A spus-o Regele Ferdinand cînd a vizitat Institutul Politehnic din Timișoara. Dictonul e valabil și în cazul Universității Craiova, al echipei de fotbal cu același nume. Astăzi, din legenda care a luminat inimile oltenilor au mai rămas doar niște ziduri scorojite. O clădire nelocuită, bîntuită de fantoma unei iubiri trădate. Fanii doreau trofee și s-au ales cu o “dublă” neagră. “Campioana unei mari iubiri” a retrogradat pentru a doua oară după șase ani în care a încercat să se mintă că istoria nu se repetă.

În timp ce Gică Popescu îi lua un interviu lui Guardiola, Ionuț Luțu cîștiga un post de bufon la curtea lui Gigi Becali, autoritățile locale tac și nu fac, iar fostele glorii joacă meciuri demonstrative, Victor Pițurcă e dispus să se implice din nou, să repopuleze tribunele, să reaprindă flama. Unii îl acuză că nu intervine dezinteresat. Că o face doar ca să se răzbune pe Mititelu. Nu mai era nevoie, a cîștigat litigiul în instanțele sportive, putea să aștepte la cafeneaua de la Inter verdictul de la TAS. Într-o lume dominată de ipocrizie și de oameni fără cuvînt, Pițurcă ține să-și onoreze promisiunea făcută suporterilor Universității.

Cînd primarul Solomon cocheta cu ideea înființării unei noi echipe la Craiova, am scris că este o inițiativă nocivă. Acum cred că este singurul proiect viabil pentru renaștere. Spiritul “Științei” nu a murit. Nu-l căutați între actele din biroul lui Mititelu. L-ați regăsit în tribunele pline de pe “Ion Oblemenco”, în dansul fularelor alb-albastre, în refuzul fanilor de a accepta o viață de duzină. E timpul ca autoritățile să iasă din starea de letargie, să discute cu fostul selecționer, să capaciteze oamenii cu bani. Piți spune că noua grupare se va numi “Știința”. Formația va avea aceleași culori și va evolua tot pe arena leilor.

Dacă nu renunță la echipă, Mititelu va avea soarta lui Zambon. Într-o bună zi va ceda și palmaresul. E o chestiune de timp. Îl vor regreta doar televiziunile, vor avea mai puțin circ. Dacă nu vor suporta pierderea, să-l angajeze colaborator. Ar avea o sursă de venit, că tot e dator vîndut. Trebuie studiat cu atenție regulamentul. Daca noua echipă ar prelua un loc de ligă secundă, n-ar avea trei ani de zile dreptul să promoveze. Lucrurile sînt încă în fază incipientă, dar Craiova are o datorie morală față de sportul cu care a defilat mîndră prin Europa.

Pițurcă a făcut primul pas. Acum e rîndul craiovenilor să iasă la joc.

5 comentarii:

  1. "În timp ce Gică Popescu îi lua un interviu lui Guardiola, Ionuț Luțu cîștiga un post de bufon la curtea lui Gigi Becali, autoritățile locale tac și nu fac, iar fostele glorii joacă meciuri demonstrative, Victor Pițurcă e dispus să se implice din nou, să repopuleze tribunele, să reaprindă flama. Unii îl acuză că nu intervine dezinteresat. Că o face doar ca să se răzbune pe Mititelu. Nu mai era nevoie, a cîștigat litigiul în instanțele sportive, putea să aștepte la cafeneaua de la Inter verdictul de la TAS. Într-o lume dominată de ipocrizie și de oameni fără cuvînt, Pițurcă ține să-și onoreze promisiunea făcută suporterilor Universității"

    cat de adevarat.........piturca poate sa stea bine mersi si sa-si ia banii...........

    RăspundețiȘtergere
  2. cat de bine ai sintetizat aline, exact despre asta e vb mititelu e mediatizat de samuila si de ivanovici si alti cativa pentru ca aia au nevoie de circari ca sa isi faca emisunile ,sa treaca luna si sa isi ia salariile. ce tragic e ca am ajuns pe mainile unui asa nemernic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa se termine ok negocierile, abi astept sa vad :D am emotii :))

    RăspundețiȘtergere
  4. FORNADE ARE INIMA SI TALENT.UN ZIARIST FANTASTIC.

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...