22 mai 2011

- MANIFEST PENTRU ŞTIINŢA NOASTRĂ ! -

Finanţatorii ţi-au tras-o: Păunescu, Ilinca, Neţoiu, Staicu, Mititelu.
Vrei un nou finanţator? Poate că-ţi place.

Craiova suntem noi! Înscrie-te în Asociaţia Suporterilor Olteni (ASO) şi alătură-te proiectului nostru pentru un club de fotbal cu adevarat al suporterilor Universităţii Craiova!

Asociaţia Suporterilor Olteni (ASO) a demarat azi strângerea de adeziuni pentru înfiinţarea Clubului de Fotbal al Suporterilor Universităţii Stiinta Craiova (FCSU- Ştiinţa Craiova.)

Pornind de la faptul ca din 1990 încoace clubul de fotbal Universitatea Craiova a cazut în mâinile unor finanţatori/proprietari ale căror interese au fost adesea contrare clubului şi suporterilor săi, ASO consideră că orice construcţie viitoare care să-i implice pe suporterii Universităţii Craiova trebuie să pornească de la următorul fundament juridic: proprietatea suporterilor asupra clubului de fotbal!

Am căutat în fotbalul internaţional modele organizatorice care să permită o astfel de construcţie şi le-am găsit în cele mai importante cluburi ale Europei: Real Madrid, FC Barcelona, Benfica Lisabona, pentru a enumera doar câteva dintre ele.

Aşa cum o arată modelele sus menţionate, un club de fotbal poate funcţiona într-o economie de piaţă fără a fi constituit ca o organizaţie comercială, ci ca una non profit.

Nu este doar un model de organizare just, dându-le de drept suporterilor ceea ce le aparţine de fapt, dar, din experienţa internaţională, este şi unul mult mai eficient.

În timp ce o societate comercială va sacrifica adesea performanţa sportivă pentru a-şi realiza principalul ei scop - PROFITUL, veniturile unei organizaţii non profit sunt folosite în totalitate pentru derularea activităţii ei, având drept scop principal PERFORMANŢA SPORTIVĂ.

Q&A

Cine va fi proprietarul clubului?
Suporterii, prin asociaţia lor non-profit. Pe principiul, un membru cotizant = un vot, suporterii, în Adunarea Generală a Asociaţilor, vor alege, odată la 5 ani, preşedintele clubului.

Cine poate face parte din Asociaţia Suporterilor?
Orice persoană fizică sau juridică dispusă ca prin adeziunea la statutul asociaţiei să plătească o cotizaţie anuală şi se declară astfel suporter al Universităţii Craiova.

Care este principalul scop al Asociaţiei Suporterilor?
Principalul scop al ASO este menţinerea spiritului Universităţii până în momentul în care, prin orice mijloace legale, suporterii vor reuşi sa recâştige toate drepturile asupra însemnelor Universităţii Craiova (palmares, culori, etc).

Cine va conduce clubul?
Preşedintele îţi va constitui echipa de conducere, va asigura bugetul şi va răspunde în faţa suporterilor. În fiecare an, Preşedintele va prezenta în fata AGA situaţia financiară şi sportivă a clubului.

Cine va supraveghea activitatea Preşedintelui?
AGA va alege un Comitet de Supraveghere, dintre cele mai respectate personalităţi sportive şi publice, a cărui menire va fi de a veghea ca acţiunile conducerii executive a clubului să fie în concordanţă cu valorile clubului precum şi cu interesele suporterilor săi. În caz de încălcări flagrante ale acestora, Comitetul de Supraveghere va putea convoca o Adunare Generală Extraordinară, prin care fie va putea să revoce conducerea clubului, fie să aprobe deciziile acesteia.

Cine va asigura finanţarea?
Preşedintele va fi ales pe baza unei platforme şi a unui buget de venituri şi cheltuieli credibil. Preşedintelui şi echipei sale le va reveni sarcina de a asigura susţinerea şi finanţarea clubului cu preponderenţă din următoarele surse:
1. parteneriate cu instituţiile publice locale. (Se va urmări încheierea de contracte de asociere cu Primăria, Consiliul Local prin care clubului îi vor fi puse la dispoziţie infrastructura sportivă şi eventual o anumită sumă de bani, de la bugetele locale).
2. sponsorizări. Clubul va urmari atragerea unui sponsor principal, dar şi a mai multor sponsori secundari dintre companiile locale şi naţionale.
3. publicitate. Clubul va vinde spaţii publicitare pentru evenimentele sportive.
4. bilete şi abonamente.
5. cotizaţiile anuale ale membrilor asociaţi.Asociaţia Suporterilor Olteni, a luat act de demersurile lui Victor Piţurcă şi salută iniţiativa sa de a unii în jurul său suporterii Universităţii Craiova, gloriile fotbalistice craiovene, autorităţile locale, oameni de afaceri şi companii, în vederea formării unei noi echipe şi a unui nou club care sa menţină viu spiritul “Ştiinţei”şi care să preia în timp toate elementele de identificare ale CAMPIOANEI UNEI MARI IUBIRI, elemente care, prin împrejurări triste ale istoriei recente, s-ar putea afla în posesia altor persoane sau entităţi juridice. Întelegem că este vorba de găsirea unui corp nou în care spiritul Universităţii să-şi găsească sălaş până când iubirea noastră nemărginită va face ca tot ce a mai rămas din corpul aflat acum în moarte clinică să se alăture sufletului de care a ales sau a fost forţat să se despartă. Apreciem ideea ca noul club “să fie al suporterilor, după modelul FC Barcelona”, dar ne îngrijorează faptul că reprezentanţii suporterilor, inlcluzând aici Asociaţia Suporterilor Olteni, n-au fost invitaţi la discuţiile iniţiate de Piţurcă şi autorităţile locale, iar printre numele care au fost vehiculate în presă în relaţie cu acest proiect se află şi unele care nu trezesc nici amintiri plăcute şi nici încredere suporterilor olteni.

Dacă se doreşte înfiintarea unei echipe a suporterilor Universităţii, considerăm că suporterii Universităţii ar trebui să fie primii parteneri de discuţie în orice demeres, cu excepţia cazului în care se doreşte a fi creată o echipă cu totul nouă şi un club care să-şi câştige pe parcurs propriii suporteri. Îl considerăm pe Victor Piţurcă un adevarat profesionist în fotbal, un om atent la detalii şi suntem convinşi că va fi în asentimentul nostru atunci când spunem că Neţoiu, oricât de bine intenţionat ar fi, nu se poate erija în purtător de cuvânt al intiaţivei dânsului. Considerăm aceasta drept o greşeală de comunicare - iar asta se vede şi din faptul ca ea a fost destul de rapid speculată de cei care ar putea avea un interes în a bloca această iniţiativă şi sperăm ca ea să fie corectată prin clarificarile pe care le va aduce în continuare.

În înţelegerea noastră, termenul de “club al suporterilor după modelul FC Barcelona” implică şi o organizare juridică pe modelul respectivului club. Asta înseamna că, de fapt şi de drept, clubul este proprietatea suporterilor şi nu a unor oameni de afaceri, companii sau chiar autorităţi locale, acestea fiind însa, la fel ca şi în cazul FC Barcelona, Real Madrid sau Benfica Lisabona, binevenite în a se asocia şi a sponsoriza clubul de fotbal.

Modelul echipelor spaniole şi portugheze amintite (asociaţii non profit - socios, un asociat contribuabil = un vot) este din experienţa internaţională (şi eşecul nenumarătelor societăţi pe actiuni din România), superior organizării cluburilor ca societăţi pe acţiuni.

Acţiunile sunt active, iar acţionarii urmăresc şi sunt îndreptăţiţi să urmărească, în primul rând profitul financiar de pe urma lor. Nu trebuie să uităm că, dimpotrivă, un suporter este prin definiţie un om care da, susţine (prin cotizaţii, abonamente, bilete) o idee, un principiu, un club, şi nu aşteaptă în urma susţinerii sale un beneficiu material.

Acţiunile, inclusiv voturile şi puterea, tind să se concentreze din mâinile celor mulţi în mâinile celor puţini, iar interesele celor mulţi (suporterii) şi ale celor puţini (acţionarii principali), chiar dacă pornesc declarativ de la un numitor comun, devin în timp divergente.

Asocierea la o idee, la o iniţiativă, este un act benevol, altruist, iar asocierea există atâta timp cât există ideea. Universitatea Craiova înseamnă în primul şi în primul rând suporterii ei, uniţi în jurul unei idei. Suporterii există atâta timp cât există ideea care-i uneşte şi pe care ei o susţin şi odată ce ideea va dispărea, vor dispărea şi toate lucrurile care-i unesc. Ceea ce se întâmplă acum la Universitatea Craiova n-ar fi posibil dacă forma de proprietate ar fi cea a unei asociaţii non profit.

Observăm că într-o societate pe acţiuni, ideea, spiritul, dispare, în schimb proprietarii se agaţă de formă.

Pentru că actiunea este, în esenţă, o proprietate, iar un acţionar majoritar are dreptul inviolabil al proprietăţii, şi nu va putea fi niciodată deposedat de puterea lui.

În schimb, într-o asociaţie non profit, un preşedinte ales de către asociaţi va fi preşedinte atâta timp cât va lucra în interesul asociaţilor.

Cei care doresc să sprijine clubul suporterilor o pot face prin cotizaţii şi donaţii, nu e nevoie să fie acţionari. Consiliul Local, Primăria, Clubul Sportiv Municipal, companiile pot încheia contracte de asociere şi sponsorizare cu clubul fără a fi nevoie să îl şi deţină. Bugetele cluburilor, inclusiv ale celor care sunt organizate ca şi societăţi pe acţiuni, sunt în cea mai mare parte constituite din sponsorizări şi donaţii şi nu din aporturi de capital.

Nu dorim să participăm la înlocuirea unui dictator nebun cu unul înţelept. În toţi aceşti ani, suporterii au avut cel mai mult de suferit de pe urma diverşilor investitori, mulţi dintre ei, poate, bine intenţionaţi. Cu siguranţă nu au nevoie de un alt investitor care să se joace cu sufletele lor, fie că acesta se numeşte Consiliul Local (unde sunt interese politice), fie că se numeşte Păunescu, Ilinca, Staicu sau Mititelu (care au interese financiare) .

Noi, Asociaţia Suporterilor Olteni îi invităm pe cei ce doresc să se implice în acest nou proiect, la fel ca şi pe orice alt suporter, afiliat sau neafiliat la vreuna din facţiunile galeriei Universităţii Craiova, să se alăture organizaţiei noastre şi suntem dispuşi fie a ne oferi propria organizaţie pentru constituirea noului club de fotbal profesionist, fie a susţine activ constituirea unei noi asociaţii care să constituie baza unui club de fotbal profesionist, pornind de la următoarele două principii:

1. Clubul este urmaşul spiritual al Universităţii Craiova şi va avea drept obiectiv primordial recuperarea tuturor însemnelor Universităţii (palmares, culori etc).

2. Clubul aparţine, de fapt şi de drept, suporterilor Universităţii, organizaţi sub forma de asociaţie non profit, fiecare membru cotizant, persoană fizică sau juridică, având un vot în adunarea generală a asociaţilor.


UPDATE:
18 comentarii:

 1. din felatie speciala :"Mitingul anunţat cu surle şi trâmbiţe duminică, de aşa zisa Asociaţie a Suporterilor Olteni este sponsorizat cu circa 10.000 de euro de aşa zisul om de afaceri Adrian Popa (foto), care a fost condamnat la 5 ani de închisoare (cu suspendare) pentru înşelăciune cu file CEC. "

  RăspundețiȘtergere
 2. Si cum putem sa ne inscriem in ASOciatie?
  fratilor , cred ca modelul de urmat este Austria Salzburg , chiar daca joaca in ligile inferioare (incet-incet putem sa urcam) . dureaza , te costa , dar ai satisfactia ca tu esti cu adevarat ECHIPA !

  RăspundețiȘtergere
 3. PITURCA NU MAI VORBI cu gabriel tarca "blondu" !!

  ala nu reprezinta si nu va reprezenta pe nimeni doar profita de cativa copii de pe langa el pentru ca la peluza sud s-a ales praful nu mai vine nimeni din cei vechi care au facut din galeria craiovei cea mai tare din tara.

  in blondu nu mai are nimeni incredere el mai controleaza doar cativa fraieri si face un ban de la cine poate.daca vrei sa faci echipa la craiova vino alaturi de noi sa fondam clubul suporterilor si sa facem noua barcelona a romaniei fara netoi si mititei doar suporterii stiintei si comunitatea baniei. nu mai vorbi cu blondu ca ala in afara sa ceara bani nu stie altceva!

  RăspundețiȘtergere
 4. Toata lumea la miting22 mai, 2011

  Asta e socant daca e adevarat: Blondu si cativa retardati au impartit prin oras flutirasi impotriva mitingului in care scria sa nu se duca oamenii ca e o manipulare....
  Nu bag mana in foc ca e reala faza dar daca e adevarat Blondu dovedeste o data pentru totdeaua ca e un distrus in stare de orice pentru oricine plateste mai bine.Cum sa poti spune ca e o manipulare a astora de la Sezione cand el a fost ala care s-a intalnit cu Piturca pe la Bucuresti si cu Mititelu pe la Craiova sa vada care da mai mult..........Deci el un neica nimeni un topitu draq se duce si poarta tratative de parca ar reprezenta el tot orasul si pe urma spune ca baietii de la Sezione manipuleaza lumea. Trageti si voi concluzie de ce a ajuns in ultimul hal galeria Craiovei si de ce Mititelu poate sa faca ce vrea fara sa fie tras la raspundere.

  RăspundețiȘtergere
 5. boovene esti o mizerie!!! sper sa nu mai reprezinti nimic tu si fc booveni a ta!

  RăspundețiȘtergere
 6. 1000 la miting la final, pana la urma a iesit bine

  RăspundețiȘtergere
 7. exact ce prevedeam ca se va intampla: in craiova nu se poate face nimic. mitingul organizat in detaliu de baietii de la sezione a fost acaparat cu forta de blondu postasu si restul brigazii de cutitari care nu au vrut decat sa isi faca reclama si sa arate ce importanti sunt ei ca sa poata cere in continuare bani pe la toti. tonul la scandari a fost dat de niste oameni care nu reprezinta nimic. in fata universitatii si in fata primariei nu s-a strigat mai nimic referitor la acele institutii a caror implicare e vitala in acest proiect de care vorbeste aso. e clar ca doar cu muie mititelu nu se rezolva nimic. pacat ca suntem un oras condus de acesti semi-interlopi de 2 bani.

  RăspundețiȘtergere
 8. B&P si cateii parca dadeau comunicate ca ei nu se prezinta si ca mitingul e o manipulare...????

  RăspundețiȘtergere
 9. deci gabi tarca dadea ieri comunicate ca ei nu vin la miting pentru ca nu se lasa manipulati.astazi, acelasi gabi a fost prezent la fata locului unde i-a dat la o parte pe toti si a dat el tonul.probabil cand a vazut ca lumea se strange si-a dat seama ca daca nu vine pierde primplanul si nu era bine. nesimtitul asta e alunecos ca un peste.acu 2 zile ia bani de la muicel acum il injura maine fuge iar la el si ii da iar in gat pe toti ptr alti bani.
  in rest a fost binisor la miting.trebuia sa fim mai multi dar asta e orasul.pacat ca am plecat avasa cu 40 de minute mai devreme decat trebuia....

  RăspundețiȘtergere
 10. dinu patriciu22 mai, 2011

  @"pacat ca am plecat avasa cu 40 de minute mai devreme decat trebuia....

  pai o fi sunat mititelu pe "cineva" de la portavoce sa ii spuna ca e de ajuns cu atata moie ca pe urma ii taie "sponsorizarea".

  RăspundețiȘtergere
 11. "Asociaţia Suporterilor Olteni le mulţumeşte celor peste o mie de suporteri care au participat la mitingul "Ştiinţa trebuie să renască". Apreciem fapul că forţele de ordine nu au intrat în jocul murdar al lui Mititelu, care a introdus oameni în mulţime cu scopul de a agita spiritele şi a încerca să suspende această manifestare.

  RăspundețiȘtergere
 12. Sudul e penibil de cativa ani cu regret o spun. nu laud prea mult nici Sezione pentru ca daca se intoarce mogulu Charlie o sa redevina si ei masa de manevra.Dar pana atunci ei sunt singurii care conteaza si care merita aprecierile tuturor.Din pacate nu au spate si e greu sa faca ceva cu adevarat curat din cauza fomistilor care le-au stricat si azi totul.Toti se dezic de B&P dar nu au sange sa le spuna asta si in fata.Respect Sezione fara Charlie si as vrea sa se organizeze cat mai multe mitinguri si in saptamanile urmatoare pana scapam de boovean sau ne facem echipa noastra a suporterilor si ne bagam pula in masa.

  RăspundețiȘtergere
 13. foarte tare proiectul cu echipa suporterilor din comunicatul aso. exact ceea ce se propunea si aici pe craiovasport de anul trecut.daca ideea asta va fi dusa la indeplinire vom fi unici in romania ca intotdeauna. e cel mai frumos deziderat si am fi inca o data cei mai tari din tara asta toti ne-ar invidia si stelisti si dinamovisti ca ei inca o sa se bata cu becali si cu borcii lor. sunt 100% pentru o echipa a suporterilor pe modelul barca si chiar daca e societate pe actiuni se poate cu fiecare suporter care sa aiba un numar de actiuni (sau una de fiecare) important este ca in statut sa fie prevazut ca nimeni nu poate avea mai mult de 1-2 % din actinni. dar sunt convins ca unii dintre marii nostrii sefi de galerie vor fi contra acestei initiative extraordinare. va dati seama ce ar fi sa se nasca acest club si sa ne recuperam istoria si sa il chemam pe unul ca piti sau alt mare profesionist sa il lasam sa-si faca treaba?

  RăspundețiȘtergere
 14. OBLEMENCO22 mai, 2011

  BA VOI SUNTETI NEBUNI SAU NAIVI PAN LA PROSTIE????????

  CUM DRACU SA VREA CEI CA BLONDU SA SE FACA ECHIPA SUPORTERILOR? NORMAL CA EI NU VOR ASA CEVA ASTA AR INSEMNA DISPARITIA LOR.......PAI DE LA CINE AR MAI CERE EI BANI ATUNCI, DE LA SUPORTERII CARE SUNT MEMBRII ASOCIATIEI NON PROFIT SI CONDUC PRIN VOT DEMOCRATIC CLUBUL? HAHAHA...

  RăspundețiȘtergere
 15. unii spun ca a fost bine. eu sunt foarte dezamagit de turnura pe care a lut-o acest miting. au venit cei din PS idiotii aia pe care ii prosteste blondu cum vrea paula lui si si-au batut joc de toata munca sezione. cand au strigat aia cu noi nu vrem alta echipa nu au tintit doar in ideea lui piturca ci si in proiectul celor de la ASO care au facut practic acest miting. ASO vor infiintarea unui club al suporterilor organizat pe model barcelona, real, benfica (chiar daca va fi extrem de greu la inceput) si o initiva precum a celor de la salzburg care au facut echipa suporterilor dupa ce redbull si-a batut joc de clubul lor istoric.
  a venit blondu si ai lui si au dat tonul lumii la strigari de genul "noi nu vrem alta echipa" ca sa faca jocurile booveanului. ce credeti ca a aparut in seara asta pe siteul fituicii lui mititelu? exact asta, ca "suporterii nu vor alta echipa". cu alte cuvinte BLONDU SI-A INDEPLINIT MISIUNEA SI MAINE E ASTEPTAT LA NEW YORK SA MAI RIDICE O TRANSA DE RONI.
  asta e orasul, asta e galeria craioveana,o masa de oameni tot mai redusa il ultimii ani care se lasa batjocorita de tot felul de infractori marunti.ne meritam soarta!

  RăspundețiȘtergere
 16. trebuie facut urgent un alt miting!

  RăspundețiȘtergere
 17. INCA UN MITING SI O SA VINA 2000-3000 ACUMA. DAR FARA BLONDU SI AIA AI LUI! HAI CA SE POATE!

  RăspundețiȘtergere
 18. afara cu blondu,trebuie eliminat

  RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...