27 apr. 2011

Poveste din viitor

Septembrie 2011. După ani de zile de circ pe toate canalele mediatice, măscăriciul boovean trăieşte o depresie profundă. Nebăgat de nimeni în seamă de câteva luni, timp în care doar Cloşca Ivanovici a mai amintit de el într-o seară, pă digi, Mărin a trăit o emoţie incredibilă când într-o bună zi a văzut că pe ecranul ceololarului său de cocalar a apărut un număr de gesepeu, pe care în vremuri mai bune Ajică îl salvase în agendă “Sa-muilă”. Cu telefonul tremurându-i în mână şi maţele ghiorţăindu-i de foame, ospătarul a apăsat pe luminiţa verde şi a răspuns în stilu-i caracteristic, mimând eternul sictir şi dezinteres de magnat deranjat de presa prea insistentă...
“Dea…”
“Alo, domnu’ Minciunelu?”, se auzi vocea invitatului permanent cu care Gigi Becali realizează la gesepeu emisiunea Contraatac.

“Dea... Bună...”

“Ce mai faceţi domne?”

“Of…”, oftă scurt Mărin în telefon, aşa cum face de fiecare dată când vrea să-şi ia tonul grav. “Ce să fac domu’ Sa-muilă, prin oraşi…”

“Domnu’ Minciunelu, v-am deranjat pentru că am primit nişte informaţii spumoase cum că aţi ajuns rău de tot, căutaţi de mâncare prin gunoaie… Ce spuneţi despre povestea asta?”

“Bă Sa-muilă bă, nici tu nu eşti ce credeam io că eşti. Iar te pusă Piţurcă să pui întrebări deştea perverse… Deci această intoxicare şi dezinformare este o mârşăvenie pusă la cale de dujmanii mei, gaşca care vrea să me-a ei mie echipa ca să-mi distrugă viaţa, n-are rost să-i mai enumăr…”

“Păi domnu’ Minciunelu, ce să mai facă duşmanii cu echipa dumneavoastră, că zace prin ligile inferioare şi nici suporterii nu o mai recunosc a fi Universitatea Craiova…? Am înţeles că veţi retrograda şi anul ăsta… în curând ajungeţi în judeţeană…”

“Bă băiatule, eşti inadecvat! Dupe ce că nu mai m-ai sunat de vreo 2-3 luni, acu’ mă iei şi cu demagogii deştea… Nu mai te antepronunţa tu, fii corect! Deci copiii ăştea pot mult mai mult, da’ sînt blocaţ, v-aţ pus toţ pe ei cu presiunea mediatică şi-a intrat în vrie…”

“Domnu’ Minciunelu, dă Chiron ce mai ştiţi?”, încercă să schimbe subiectul Sa-muilă.

“Tu acuma vorbeşti la mişto, eşti neprofesionist la modu’ cum pui problema... Pă’ şi din cauza voastră am retrogradat bă echipa, cel puţin 50 la sută.”

“Nu domne, nu întreb la mişto. Cum… din cauza presei nu mai e Craiova-n prima ligă?”

“Pă’ da bă, ce acu’ te faci că nu ştii? Nu scriaţi voi p-acolo fel şi fel de nebunii şi vă legaţ de chestiuni de formă, nu de fond... Vă spun io, linşeaju’ mediatic e de vină cel puţin 50 la sută. Restu’ e de vină Piţurcă 80 la sută şi suporterii 40 la sută… Io m-am luptat cu toţ să salvez echipa, da’ sînt şi io om, ce puteam să mai fac?”

“Haideţi că e savuroasă chestia asta… Păi nu spuneaţi domne că intră Chiron în peşti şi…”

“Deci vreau să fac o precizare: Chiron ăsta nu e ce credeam io că e! Pă’ io me-am pus toate speranţele-n iel, i-am făcut toate voile, toate capriciile, toate nebuniile, şi-acu ete ce-m face iel mie... Cea mai mare greşeală a fost că am avut încredere-n iel, da’ acu’ ştiu ce am de făcut, am învăţat din greşeli.”

“Păi şi ce aveţi de făcut?”, întrebă intrigată Anda Banu.

“Deci am io un plan pe termen lung, în următorii 40 de ani vă asigur că vom reveni în liga 1 şi în maxim 50 le va fi la toţi foarte greu cu noi, vă spun eu. Politica noastră e cea mai sănătoasă, aşea puteam şi io să iau campionatu’ repede într-un an-doi, loam jucători deştea cu experienţă şi făceam performanţă rapidă, da’ io am altă politică. Vreau să cresc o echipă aşea cu copii deştea curaţ şi să culeg şi io roadele dupe ei...
Sînt mândru că avem cea mai tânără echipă din Europa, numai minori avem în tot lotu’, că fotbaliştii ăştea cum fac 18 ani o ia razna şi vor salarii, de nu mai mă-nţăleg cu ei. Aşea e cel mai bine, timpu’ îmi va da dreptate, veţi vedea...”

“Mda… mi-e teamă că nu mai trăim atât, dar o să-i rugăm pe copiii noştri să verifice dacă aţi avut dreptate… Domnu’ Minciunelu, dar nu vă gândiţi totuşi să renunţaţi, credeţi că suporterii mai au atâta răbdare… încă 50 de ani? Vă zic eu, se naşte o discuţie…”, insistă Sa-muilă.

“Bă băiatule, pă’ tu ce faci, îmbârligi lumea… Te rog io nu mai spune prostii la televizor, că aude suporterii şi… Ce dreaqu’... Pă’ cum să renunţ io tocmai acuma, dupe ce am investit peste 70 de milioane şi am pus foarte mult suflet şi nopţi nedormite şi am dat atâtea declaraţii ani de zile pe la toate posturile, de sînt şi io un brend? Acu’ sînt tăbăcit, ştiu ce am de făcut, chear dacă voi abia aşteptaţ să dau greşi ca să-mi loaţ voi mie echipa!”

Pierzându-şi răbdarea, Naum intervine şi el în discuţie:
“Domnu’ Minciunelu, să-mi fie cu iertare, pen’că nu vreau să vă supăraţi pe mine, dar nu aţi dat deja greş…?”

“Bă, tu eşti prea neavenit… Hai ceau!”, încheie conversaţia Ajică, scos din sărite de tupeul fostul entertainer de la ciclism.



Craiova, dormi liniştită, Mărin are un nou plan pe termen lung şi ştie exact ce are de făcut…

14 comentarii:

  1. tare asta...felicitari craiovasport pentru articolele care iti mai aduc zambetul pe buze dupa ce saracu apare in fiecare zi la gsp si minte enerveaza lumea

    RăspundețiȘtergere
  2. Dormim pe noi, scriem texte, batem tastatura si viitorul descris de voi nu e chiar asa de indepartat. Si noi ce facem? ?? Stam si tastam . Lasa ca e bine. Ne meritam soarta ! Nu se gaseste unul mai de soi sa ia o initiativa in orasul asta? Imi da impresia ca nu. Pai s-a vazut si cu asa-zisul miting dinainte de meciul cu Steaua. Au aparut vreo 30 de aia pe acolo, care, cand a venit primul politist comunitar sa-i intrebe de vorba au fugit toti care cat colo. Deci? Cu cine domne? Cu cine? Si zbieram cat colo ca sa vina ala, ca sa vina celalalt, ca nu stiu ce, dar noi ce facem? Poate prin vocea voastra o sa deschideti mintile suporterilor, care sunt intr-o letargie fara iesire. Mititelu parca ne-a curatat mintile, parca ne hipnotizeaza, parca sunten sedati ! Hai mai baieti sa ne trezim ! Hai desteptarea ! Am dormit destul pe noi. In 6 ani ne-am dormit somnul. Hai ca se poate! Pai nu sunt departe zilele senine cand erau pe Central 25.000 de suporteri scandand numele Universitatii si al lui Piturca. Cu vocile noastre, cu glasul nostru il vom face pe Piturca sa vina, sa ia o echipa de la zero si sa inceapa treaba. Sau altcineva ! Dar asa ne-am saturat! Voi nu? Hai baieti , treziti-va ! STIINTA LIBERA !!! NIMENI LA NICIUN MECI !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Semnati petitia asta!

    http://www.petitieonline.com/impreuna_putem_salva_universitatea_craiova_arata_ca-ti_pasa

    Daca oricine mai are vreo idee buna sa o spuna si sa incercam prin orice mijloace sa tragem semnale disperate de alarma si sa trezim lumea si autoritatile. Trebuie neaparat sa punem presiune pe primarie sa faca ceva si sa salveze clubul Universitatii, nu al booveanului!

    RăspundețiȘtergere
  4. toata lumea e trista si suparata dar daca nu ne adunam si nu ne revenim din socul asta al unei noi retrogradari si umilinte nu facem nimic .hai sa ne unim si sa ii aratam impreuna lui mititelu ca nimeni nu mai crede in el si nimeni nu il mai vrea la craiova .

    RăspundețiȘtergere
  5. iti doresc sa iti moara ce ai mai drag tu boovene asa cum a murit si universitatea craiova

    RăspundețiȘtergere
  6. MARS MARINE LASA NE FGM DE SPART

    RăspundețiȘtergere
  7. Craiova doarme de mult28 aprilie, 2011

    Astept un protest adevarat dar cine sa-l faca Blondu si copii aia prosti care il acuzau pe Piturca? Suntem vai mama noastra toti fanii din toate orasele au fost mai tari ca noi si au facut ceva pentru echipele lor.Doar noi stam si ne uitam ca viteii cum un cacat cu ochelari ne umileste.Suntem praf.

    RăspundețiȘtergere
  8. Parerea mea:
    1. Trebuie gasit un nou lider de galerie, cineva cu o voce puternica care sa fie cu mintea limpede si care sa aiba capacitatea de a dialoga cu toate organismele.
    2. Noul lider impreuna cu alti oameni care sa-i fie alaturi, oameni de incredere, sa se faca cunoscuti , sa-si prezinte ideile.
    3. Liderul sa organizeze o galerie a UNIVERSITATII , o galerie care sa reporezinte STIINTA si nu interese ale lui x sau ale lui y.
    4. Urmatorul pas imediat e cel de a organiza un miting de inlaturare a lui Mititelu, si prin acel miting se va vedea cati dintre noi doar zbieram si cati vom fi acolo.Pentru ca daca la mitingul prin care vom striga LIBERTATE SIINTEI , nu vor fi decat cativa, atunci , asta e , mai bine ne vedem de treaba si D-zeu cu mila.
    5. Daca prin mitingul organizat ne vom face auziti, daca se intampla ca cineva din cadrul autoritatilor, din randul patronilor potenti, sa ne auda , sa se intereseze de ideile noastre , atunci suntem pe drumul cel bun. Daca mitingul va fi doar un subiect de presa de 5 randuri , iar trebuie sa ne vedem de treaba pentru ca inseamna ca nu e interes si degeaba incercam noi ceva.
    6. Liderul impreuna cu noi membrii ai galeriei se vor deplasa la negocieri cu autoritatile locale.
    7. Vocile noastre se vor auzi prin pagina voastra craiovasport.blogspot.com
    8. Trabuie aratata dragostea pentru acesta echipa odata cu indepartarea booveanului, prin masa de oameni care vor aclama la scena deschisa numele Stiintei , vom fi mai atractivi si vom putea fi in vizorul oamenilor potenti, gen Patriciu care nu cu mult timp in urma isi exprimase dorinta de a prelua Universitatea, sau Nicolae de la Astra, care la fel daca ar vedea cati fani are Stiinta poate fi o varianta.
    9. Daca da bunul D-zeu si un om potent financiar isi indreapta privirea catre noi, impreuna cu autoritatile, se va discuta si cu liderii galeriei.
    10. Oricare ar fi viitorul investitor, ca va fi un patron, ca vor fi autoritatile locale, liderul care va fi vocea noastra trebuie sa discute clar si raspicat ca in Oltenia, aici la Craiova sa fie promovata organigrama pe principiul "socios", la noi fiind cadrul prielnic , suporterii si-ar dori.

    In rest , numai debine. S-ar putea ca multi sa-mi spuna ca am scapat si eu pe aici pe forum , ca sunt nebun de cap, ca aberez, dar rog pe toti doar sa citeasca si nimic mai mult . E o parere a mea personala, care o sa-mi spuneti ca sa o tin pentru mine, dar asa vad eu o parte din lucruri. TOATE TREBUIE SA AIBA UN INCEAPUT !!! N I M E N I L A N I C I U N M E C I !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Informatie: Cica se aude ca in cadrul unei emisiuni televizate la studioul 3tv, Victor Piturca s-ar fi exprimat ca in curand o sa vina sa faca o noua echipa de fotbal in Craiova bazata pe un plan de lunga durata, pe un plan bine pus la punct, bine stabilit, un plan care sa fie dezbatut si de opinia publica in prealabil. Va rog mult, puteti sa va interesati de aceasta problema? Voi aveti parghii mai multe. Doamne ajuta sa fie adevarat ! Nea Piti , hai acasa ! Olenia toata te asteapta !

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur ca sunt oameni care mai si gandesc, trebuie facut un meeting ceva neaparat!! dar suntem vai mama noastra...vorbeam cu un prieten intr-o seara si i-am zis ca ar fi bine sa facem un meeting la care el zice.."Pai si ce rezolvi?" oamenii sunt foarte comozi si vrea sa li se dea totul pe tava si daca nu li se da se consoleaza cu ideea "asta e, nu suntem singurii" Trebuie organizat calumea cu ceva timp inainte si sa se stie exact numarul protestatarilor sa nu patim cum am patit la meciul cu stoaia...

    RăspundețiȘtergere
  11. nu va mai faceti iluzii fratilor...milionarul de la niuiorc nu o sa plece de bunavoie niciodata el vrea sa ne ingroape definitiv...

    RăspundețiȘtergere
  12. PLEACA SARACULEEEEEEEEEEEEEEEEE FALITULEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
  13. lupul-cel-rau30 aprilie, 2011

    Nu va mai ganditi la mitinguri de protest, cu cat ii vom cere mai tare sa plece, cu atat se va inversuna mai tare sa ramana. Cea mai buna atitudine este cea pe care o avem acum, sa-l ignoram pe grandoman, si sa nu mai calcam pe stadion. Asta o sa-l roada la ficati pana cand o da in icter!

    RăspundețiȘtergere
  14. NIMENI LA NICIUN MECI !!! Se vede ca pe zi ce trece lumea isi da seama se boul aciuit in orasul nostru. Azi au fost la meci 250 de oameni, cu tot cu fortele de ordine, asa a spus comentatorul meciului prezent la fata locului. Boul asta stie cata lume era la orice antrenament al lui Piturca? Stie cati suporteri au fost la primul antrenament al lui Piturca? Gata ! Cred ca acum s-a convins si lumea. Mai ales si dupa ce il dadu si pe asta afara si proceda la fel ca si cu Piturca. Oare cat o sa mai fie tinut in brate acesta canalie? Oare cine il tine in brate? Oare cat mai are de turnat de inca se folosesc de boul asta si nu il baga odata langa Dinel? Oare ce misiune mai are si animalul asta in fotbalul romanesc de inca nu e acolo unde-i e locul, langa Staicu? Oare cat mai trebuie sa fim chinuiti noi suporterii, noi orasul Craiova, de aceasta lighioana ? Aviz celor indreptatiti sa auda ! Hai faceti-va odata treaba cu TURNATORUL asta marunt si GATA ! Se vede ca nu e altceva decat un personaj creat, care trebuie sa aiba si un sfarsit. Orice jucarie se strica odata si odata. Hai luati-l odata de aici. Rabdarea a ajuns la apogeu. Ni s-a umplut paharul. Faceti ceva ! Suntem zeci de mii. Conteaza mai mult acest taran care era la meci azi doar el , cu varu-sau spaima bostanelor si cu ceva rude din satul natal Booveni, decat noi care suntem zeci de mii? Voua, oamenilor care faceti treburile, ca sigur sunt oameni care daca doar ridica un deget si alta e situatia la Craiova, voua, va place ce vedeti? Va place FC Booveni? Suntem rasul tarii ! Pai nimeni nu ia atitudine? Hai domne faceti ceva ! STIINTA LIBERA! NIMENI LA NICIUN MECI !!!

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...