10 mar. 2011

De meserie... secretară

Blogurile din Prazburg (piaţa de păreri olteneşti) o dezbracă pe Alinutza de secrete.

articol preluat de pe www.prazburg.com:


Povești cu Alinuța, amanta lui Mititelu (I)
         
Alinuța mi s-a părut întotdeauna prea sfrijită. Avea într-adevăr un aer de vampă venită cu cursa printre sticle de lapte, da’ nu m-am dat niciodată în vînt după topurile ei cu imprimeu de leopard. Știa întotdeauna dacă vin banii la timp și dacă se poate vorbi despre prime de paște. Vorbim evident de perioada în care Mititelu mai avea ceva pe fundu’ sacului. Povestea de dragoste dintre Alina Dumitru și Adrian Mititelu e veche. De pe vremea cînd domnișoara se ruga să nu-i ceară vînzătoarea buletinul cînd cumpăra bere.

„Secretară la cotidianul european Ediție Specială” a fost și va rămîne multă vreme singura ei rubrică din CV. Cînd am cunoscut-o prima oară, mi-a arătat un LG Chocolate, proprietate proprie, care costa cam de două ori salariul ei de secretară (5 milioane).

Nu după mult timp, m-am întîlnit cu ea în oraș. Bine, nu era chiar oraș, spre rușinea mea. Eu locuiam în frumosul, dar mărginașul cartier Lăpuș. Se făcea că era o noapte călduroasă de vară în care avusesem încercări multiple de a mă răcori cu bere. Și încercasem de atît de multe ori, încît rămăsesem fără bani de taxi. Așa că mă deplasam cu pași rari și haotici pe ruta centru-Lăpuș. La Helin, Mercedesul lui Mititelu trece încet pe lîngă mine. După 100 de metri văd o siluetă stafidită cum vine dinspre Hanul Doctorului. M-am panicat, crezusem o secundă că au început ăștia să facă absintul ca pe vremea lui Van Gogh. Mă înșelasem. Alinuța pășea ca o gazelă cu boala copilului (avea tocuri) spre mine. O întreb cum se cuvine la noi „Ce pula mea cauți, fată, la ora asta pe aici? E trei”. Vă rog să observați că băutura mă face și mai șarmant! Asta, tot un zîmbet: „Hihi hihi, vin de la o prietenă”. Eu, la fel de grijuliu: “Și nu ți-e frică? Te fute dracu’ cineva…”. Iar ea: “Hihihhiihihi”. Eram obosit de pe drum. N-aveam chef de rîs și m-am dus în casă. Nu înainte însă de a observa cum intră felina oloagă în Mercedesul lui Adi la prima intersecție. Ce să fie? Ce să fie? O fi fost de bine?

Următorul episod va apărea săptămîna viitoare. Dacă nu uit.

14 comentarii:

  1. de meserie bagaboanta

    RăspundețiȘtergere
  2. „Secretară la cotidianul european Ediție Specială” :)))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. asta era pedofil da-l in plm...

    RăspundețiȘtergere
  4. "nu m-am dat niciodată în vînt după topurile ei cu imprimeu de leopard"

    nici eu coaie ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. lupul-cel-rau11 martie, 2011

    „Ce pula mea cauți, fată, la ora asta pe aici? E trei”... Super tare, intrebarea continea si raspunsul! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. 7 MILIOANEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    RăspundețiȘtergere
  7. alinuta e speriata am inteles ca vrea sa plece in spania la capsuni ca stie ca o sa moara de foame cu marin.

    RăspundețiȘtergere
  8. ce scursura poate jigni in asemenea hal ?

    RăspundețiȘtergere
  9. ce haimana poate sa-l suga pe marin?

    RăspundețiȘtergere
  10. ba eshti un bulangiu trebuia tu sa scri ashtea prostule ! daca erai deshtept nu spuneai la nimeni shi te alegeai shi tu cu ceva poate itzi faceam shi tzie cateva servici daca taceai.

    RăspundețiȘtergere
  11. si ii faceai tot tacamul sau cum?

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum ba ce haimana poate sal suga pe Mary? Eu , cine? Ce Marine mai ai vreo una? Cacuma in gura ta Marine sa nu ma inseli ca fac distroi.

    RăspundețiȘtergere
  13. curva era minora cand a muit/o ala prima oara.corect?

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...