13 dec. 2010

Măscăriciul nu se lasă...

După ce a târât Ştiinţa până pe marginea prăpastiei, parvenitul de Booveni nu se lasă şi îşi duce mai departe obişnuitele diversiuni. Mai nou, dacă tot se plictiseşte fiindcă momentan “jucăria” e la Piţi, el şi-a fixat ca obiectiv eliminarea din mentalul colectiv al fanilor Ştiinţei a ideii că suporterii pot fi vreodată patronii echipei, versiune lansată de Victor Piţurcă la ultima sa conferinţă de presă, când l-a dat de gol pe ospătar, arătându-ni-l în toată sărăcia sa.

Mărin e plin de datorii ca WC-lul de căcat, dar ne ţine lecţii despre economie şi ne explică în fiţuica sa falimentară şi ce e ăla socios. El încearcă să desfiinţeze din start o idee de care se teme, pentru că o astfel de variantă de coşmar pentru el ar însemna sfârşitul carierei sale de vedetă TV. Ajică e un fel de Andreea Tonciu a fotbalului, în timp ce Cloşca Ivanovici sau Sa-muilă sunt, pe rând, bahmuţenii care-l invită constant să se maimuţărească.

Ajică Minciunelu:
“Ideea ca suporterii să se implice în acţionariatul clubului este una frumoasă, dar, zic eu, inaplicabilă în această perioadă în România, deoarece criza economică a redus mult puterea de cumpărare a oamenilor. Chiar dacă mulţi şi-ar dori asta, nu prea pot să-şi permită.
Cât despre mult vehiculata variantă de “socios”, sunt surprins să constat că foarte mulţi habar nu au ce înseamnă acest lucru. “Socios” se numesc cei care sunt plătitori de abonamente ori Universitatea Craiova nu a depăşit 500 de “socios” (cumpărători de abonamente) pe an, şi asta la cele mai mici preţuri din ţară. Dacă am avea 10.000 de “socios” la 100 de euro abonamentul am putea să mai discutăm. Atâta timp cât numărul de abonamente este jenant de mic, consider subiectul de prisos”.

Astea fiind spuse, booveanu’ a vrut să ne reteze orice speranţă. Adicătelea Minciunelu cel rupt în cur consideră subiectu’ de prisos. Şi probabil “inadecvat”, dar acu’ îi dă cu prisosu’, că a mai învăţat un termen de la televizor zilele astea.

Argumentul umflatului e că nu s-au abonat 10.000 de suporteri, ca să aibă el bani pentru rujurile, poşetele şi chiloţii secretarei. Plin de competenţă, amorezul Măry ne spune că e şi surprins să constate că noi nici nu ştim ce e aia “socios”. Şi ne şi explică: “Socios se numesc cei care sunt plătitori de abonamente ori Universitatea Craiova nu a depăşit 500 de socios pe an”.

Prostului i-a trecut ceva pe la ureche, dar când nu e şcoală n-ai ce să ceri. Pentru zevzec, să-ţi cumperi un abonament la meci e tot una cu a fi asociat la un club, aşa cum sunt fanii Barcelonei spre exemplu. Aceştia nu au doar abonamente, aşa cum se întâmplă în toată lumea, ci sunt acţionari la propriul club, aduc cotizaţii anuale (nu sume imense) şi au drept de vot, pe care şi-l exercită atunci când este ales preşedintele clubului. Pentru că aia înseamnă să ai “mandat”, un cuvânt foarte des şi foarte prost folosit de Mărin. El încă n-a aflat că mandatul se primeşte din partea cuiva, nu e un lucru pe care ţi-l iei singur (sau dând la schimb o benzinărie lui Dinel).

Totuşi, ceva-ceva înţelege şi booveanul din harneala cu “socioşii”. Adică faptul că atunci când la un club sunt socios, acel club nu mai are patron. Pentru că patroni sunt suporterii, adică asociaţii (traducerea cuvântului socios).

Prin urmare, Mărine, scuteşte-ne de diversiunile astea! Socios nu presupune doar plata unor abonamente, ci presupune că echipa ar fi, aşa cum este varianta ideală, a suporterilor şi a comunităţii, care ar putea avea o implicare financiară mai mare. De ce nu vrea Mărin cu “socios” şi ne spune că nu e bine aşa? Pentru că în acel caz fericit, el n-ar mai exista! “Socios” s-ar traduce “fără Mărin”! Şi fără alţii ca el! Nici Gigy sau Găbitza nu şi-ar mai găsi locul printre patronii din acte ai SRL-ului pe care figurează clubul. Ăsta e motivul real pentru care booveanul vrea să ne convingă că “ideea este frumoasă, dar inaplicabilă”. Sau “inadecvată”.
CRAIOVASPORT oferă mai jos este definiţia cuvântului “socio”, ca să înveţe şi incultul în timp ce-şi aşează ochelarii de plastic pe meclă şi secretara pe belengher:

Socio
De Wikipedia, la enciclopedia libre.
Socio, o socia, es la denominación que recibe cada una de las partes en un contrato de sociedad. Mediante ese contrato, cada uno de los socios se compromete a aportar un capital a una sociedad, normalmente con una finalidad empresarial.

Por extensión, también se llama socio a cada una de las partes que trabajan conjuntamente en desarrollar un negocio empresarial, cualquiera que sea la forma jurídica utilizada. Asimismo, se denomina socio a un miembro de una asociación. En este caso, no existe la finalidad empresarial, dado que la asociación suele tener una finalidad social, cultural, deportiva, u otras.

Participación paritaria: Todos los socios son iguales y tienen los mismos derechos (un voto por socio). Es el caso de un club o una cooperativa.
..................................................................................................................
Socio
Sursa: Wikipedia, enciclopedia liberă.
Socio, sau socia, este denumirea pe care o primeşte fiecare dintre părţile implicate într-un contract de parteneriat. Prin acest contract, fiecare dintre parteneri se angajează să aducă un capital în societatea respectivă, de obicei cu un scop comercial.

Prin extensie, se numeşte socio fiecare dintre părţile care lucrează în echipă pentru dezvoltarea afacerii, oricare ar fi încadrarea ei juridică. De asemenea, este denumit socio un membru al unei asociaţii. În acest caz, nu există scop comercial, din moment ce asocierea are de obicei un scop social, cultural, sportiv, sau de alt tip.

Participaţiuni egale: Toţi asociaţii (socios) sunt egali şi au aceleaşi drepturi (un vot pentru fiecare socio). Acest lucru se întâmplă în cazul unui club sau unei cooperative.

12 comentarii:

 1. E clar ca minciunelu nu vrea sa piarda autoritatea totala la echipa.Orice chestie care atenteaza la dictatura lui nu e buna,normal.Ne da el sfaturi despre ce se poate face si ce nu......saracu dracu

  RăspundețiȘtergere
 2. SA VINA PRIMARIA SA IA ECHIPA DE LA ACETS JEG

  RăspundețiȘtergere
 3. pleaca boovene ca nu ai bani nici sa mananci de aia ai slabit

  RăspundețiȘtergere
 4. ne-ar trebui niste batiste albe ca in spania sa cerem plecarea mititelului da cred ca nu ar intelege nimic din acest protest.mai degraba crede ca sunt pentru el sa isi stearga mucii

  RăspundețiȘtergere
 5. Du'te si lasa'ne marine esti prea sarac sa faci performanta

  RăspundețiȘtergere
 6. nu mai pot cu asta ba ne invata el pe toti sensul cuvintelor analfabetu draqu el nu stie sa scrie si ne spune noua ce e socio

  RăspundețiȘtergere
 7. FMM DE PARVENIT ESTI SI LEXICOLOG ACU KAKATULE??????

  RăspundețiȘtergere
 8. sa mai scrieti de secretara aia de o buleste marin.sa nu o babardeasca si pe fiesa sa nu o confunde daca e pe inserat asa :)))

  RăspundețiȘtergere
 9. Daca pleaca strainii si mai ales Iliev,Wobay si Gargorov,cu cine mai jucam?O baga pe amanata sa?

  RăspundețiȘtergere
 10. ce ordinar .....e surprins sa constate ca nu stim noi ce e aia “socios”....ba jegule tu nu ai terminat nici liceul ai dat de 10 ori bacu ca sa poti sa il iei si te-a bagat stroe la facultate la 50 de ani si dai lectii altora despre sensurile cuvintelor?repetentule stai cuminte ca te faci de tot cacatu..

  RăspundețiȘtergere
 11. ASTA E ADEVARUL:13 decembrie, 2010

  MIGHTY NU VREA 'SOCIO' PENTRU CA DACA AR VREA ASA AR INSEMNA SA DEA SUPORTERILOR ACTIUNILE DE LA FIRMA LU GIGY SI GABITA SI SUPORTERII SA DEVINA ACTIONARI SI PRINTR-O COTIZATIE ANUALA DE 500 DE RON SA FIE PATRONII ECHIPEI.

  FACEM UN EXERCITIU:
  sa ne imaginam ca marin si-ar lua banii inapoi si ar elibera clubul de sub dictatura lui.s-ar strange un buget de 10000000 RON daca 20.000 de suporteri care ar cotiza 500 de RON anual (adica putin peste 100 de euro)-in banii astia ar primi abonamente si alte mici cadouri si ar vota ca la barca sau real madrid presedintele clubului. asta ar insemana arpoape 2 milioane si jumate de euro.si ar fi bani cash, in afara drepturilor Tv si a sponsorizarilor.iar suma de 100 de euro pe an e f mica se poate da si mai mult pentru a fi actionar la Stiinta.

  suporterii ar putea sa traga la raspundere conducerea clubului pentru neindeplinirea obiectivelor, sa voteze pe altcineva odata la 3 ani,sau sa convoace adunare generala daca lucrurile merg vreodata prost si sa ceara aleger anticipate pentru presedintia clubului daca sunt nemultumiti si presedintele nu face ce a promis.

  asta da organizare adevarata,asta inseamna socios nu ce ne povesteste marin ca daca ne luam abonamente suntem socios. pai ce aia 500 care au luat abonamente erau actionari/asociati la clubu lui si al lu fiuso?

  si cum mortii tai sa isi mai ia mititelule lumea abonamente daca anu trecut si-au luat si tu ai mutat echipa la severin infectule????!!

  RăspundețiȘtergere
 12. de ce a refuzat oare booveanu sa se duca la petrecerea de final de an asa cum face orice echipa?e clar ca vrea sa il faca pe piturca altfel daca trageau la aceeasi barca se ducea si el!!!

  RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...