5 sept. 2010

62 de ani de pasiune extremă – Universitatea Craiova

În 1948 Craiova îşi încropea ceea ce avea să devină unul dintre simbolurile sale – echipa de fotbal. Din nostalgia titlului câştigat pe timp de război de FC Craiova şi iniţiativa centrului universitar înfiinţat cu un an mai devreme s-a născut pe 5 septembrie 1948 (data primului meci) Universitatea Craiova – cea mai iubită echipă de fotbal din România.

S-a numit UNSR (Uniunea Naţională a Studenţior din România), apoi CSU şi Ştiinţa Craiova, nume sub care a promovat până în prima ligă, în 1964 şi care a rămas unul de alint pentru cea care din 1966 s-a intitulat Universitatea Craiova. A mai căpătat şi alte supranume între timp, Campioana Unei Mari Iubiri, Craiova Maxima...Nu neapărat performanţa, rezultatele, palmaresul i le-au adus, ci o stare de spirit inegalabilă şi inconfundabilă, de care s-au îndrăgostit milioane de microbişti. Deja sexagenară, de aproape două decenii lipsită de glorie, trecută prin cumpăna ligii secunde acum cinci sezoane şi răpită umilitor de acasă de pe „Ion Oblemenco” preţ de o jumătate de an, Ştiinţa încă mai poate întreţine acea vâlvătaie care a fascinat întreaga ţară.

La un semn favorabil, pe „Ion Oblemenco” s-au adunat 2.500 de suporteri la primul antrenament cu Piţurcă sau 20.000 la meciul cu Sportul. Probabil alţi 5.000 vor invada Târgu Jiul pentru ca apoi să primească Rapidul într-o atmosferă incediară. Mereu pregătită să izbucnească şi apoi la fel de uşor să sufere, Ştiinţa îşi trăieşte cu aceeaşi efervescenţă povestea în fotbalul românesc. Asta poate face Craiova...asta este UNIVERSITATEA CRAIOVA. CRAIOVASPORT SE VA PUNE MEREU ÎN SLUJBA TA. LA MULŢI ANI!

6 comentarii:

 1. LA MULTI ANI SA DEA DUMNEZEU SA MAI LUAM SI NOI UN TITLU CAT DE CURAND!

  RăspundețiȘtergere
 2. La multi ani. Universitatea Craiova = o poveste de dragoste

  RăspundețiȘtergere
 3. ce blestemata e echipa asta sa rabde pe unu ca mititelul asta sa se stearga cu steagul alb-albastru pe bocancii lui murdari de balegile vacilor de la booveni....
  il ascultai la radio asta seara aceleasi minciuni si aceleasi nimicuri de om bolnav la cap...mitomanu asta nu se va potoli niciodata e ciobanu ala din ghencea in miniatura...,.

  RăspundețiȘtergere
 4. Lord of Booveni05 septembrie, 2010

  Da..din pacate asa e.Eu pot sa fac un pronostic ca pe Piturca nu il apuca aici Craciunul.

  RăspundețiȘtergere
 5. La multi ani , Universitatea Craiova!
  Cu totii la Tg. Jiu !

  RăspundețiȘtergere
 6. LA MULTI ANI CU PERFORMANTE CA NE-AM SATURAT DE MEDIOCRITATE!

  RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...