29 iun. 2010

Profesioniştii

Agitaţie mare la Niuiorc, luni de dimineaţă. Chemaţi la raport, Geolgău, Ţicleanu, Lung, Tăbârcă, Roşca sau Mitu, dădeau ocol clădirii, neliniştiţi, în aşteptarea împăratului. Apoi, obosiţi de atâta stat în picioare, profesioniştii din staff-ul Ştiinţei îşi fac curaj şi, unul câte unul, intră în biroul prezidenţial, luând loc, timizi, pe canapea. Doar ultimii doi sunt mai dezinvolţi… Sunt “de-ai casei”.

După câteva ore de aşteptare, în parcarea de vizavi de Minerva îşi face apariţia, tacticos, merţanu lu’ Ajică. Faraonu’ coboară agale, cu ochelarii de sudor pe ochi. Păşeşte greoi, aşteptând aplauzele cetăţenilor care trec pe stradă. Dar nimic. Taximetriştii, cele trei femei de pe trecerea de pietoni, bărbatul în costum şi cu diplomat (vreun contabil ceva…), grupul de şcolari şi cerşetorul aşezat pe caldarâm, toţi îşi văd cu seninătate d’ale lor, ignorând augusta apariţie a starului din Bănie.

Înainte de a intra în clădire, preşedintele aruncă o ultimă privire în jur, doar-doar l-o fi remarcat cineva. Dar… nimic. Nici o privire, nici o întrebare despre echipă… Nu-i face nimeni cu mâna… Nici măcar vreun reproş sau vreo înjurătură nu-l au ca destinatar.

Încruntat, Minciunelu intră în birou. Deschide uşa şi, din toate colţurile, îl întâmpină un amestec de saluturi, rostite în acelaşi timp:
“Bună ziua şefu!” / ”Salut Adi!” / ”Să trăiţi dom’ preşedinte!”…, în funcţie de cum se raporta fiecare dintre profesionişti la majestatea sa. Ultima formulare i-a aparţinut probabil lui Tăbârcă.

“Ce e bă cu voi aici?”, întreabă autoritar stăpânu’.

„Ăăă... păi şefu..., dumneavoastră ne-aţi chemat...”, răspunde Mitu, cu juma’ de gură.

„Când bă?”, continuă Ajică, parcă iritat.

„Aseară.... ştiţi... cu conferinţa... să ne-nvăţaţi ce trebuie să spunem...”, intervine Geolgău, cu aerul său împăciuitor şi arborând un zâmbet nătâng.

„Aaa, da bă, aşa e... staţi jos să facem repetiţie! Sandule, şi tu bă! Ce-ai rămas aşa, în poziţie de drepţi?”

„Da dom’ preşedinte”, răspunde şi Tăbârcă într-un târziu, cu vocea gâtuită de emoţie...

[..........]

După două ore de repetiţii asidue, oamenii din staff-ul Ştiinţei Severin ies încolonaţi din biroul mogulului. Toţi sunt transpiraţi, dar concentraţi şi conştienţi de misiunea lor, gata să spună pe de rost răspunsurile pentru presă:
avem cel mai bun lot din Europa, nu mai e nevoie de transferuri; la Severin e cel mai vulcanic public din lume, care nu poate fi trădat; preşedintele-i iubeşte pe jucători, care-i sunt ca nişte copii; o să jucăm bine şi sigur vor veni şi rezultatele şi, în general, totul e roz în paradisul alb-albastru…

19 comentarii:

  1. Locul Universitatii e in Craiova nu la Severin!!!!!!29 iunie, 2010

    la cum vorbesc repeta ca niste roboti ce zice mititelu credca exact asa s a intimplat mititelu le a spus ce sa declare....cum poti sa spui ca DACA UNIVERSITATEA VINE INAPOI LA CRAIOVA E O TRADARE??????????nici netoiu nu putea sa spuna asa ceva!!!!!!!!!!!!

    mititelu le a spalat creerele la cei mai multi dintre fotbalisti din Craiova Maxima......i a cumparat cu 2 lei si acum fac ce vor el si ii canta in struna............

    RăspundețiȘtergere
  2. vai si amar de echipa asta...........

    RăspundețiȘtergere
  3. ce fatza de soarece are tabarca asta e nascut sa fie sclav

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiti cine va fi urmatoru antrenor dupa ce pleaca ticleanu: SANDUUUUUUUUUUU TAABARRRCAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. profesionisti la pupat mana stapanului

    RăspundețiȘtergere
  6. trei Doamne si toti trei.....niste lachei

    booveanu asta nespalat nu sa multumit sa distruga echipa de azi distruge si spiritu craiovei maxima din anii 80........

    RăspundețiȘtergere
  7. Vali Targoviste30 iunie, 2010

    Am postat si la editie si pe blogul lui Mititelu dar imi cenzureaza mesajele desi nu injur ma bucur ca spuneti adevarul o sa aveti in mine un vizitator fidel. Hai Craiova, pleaca Mititelu@!

    RăspundețiȘtergere
  8. Chip si Dale30 iunie, 2010

    O rusine de club nu mai suntem si nu o sa mai fim ce am fost ...pacat

    RăspundețiȘtergere
  9. Vasi Ultra30 iunie, 2010

    Suntem cei mai lasi dintre romani pentru ca l-am lasat pe Muicelu sa puna mana pe echipa noastra draga tot ce putem face e haz de necaz...

    RăspundețiȘtergere
  10. Gabriel Teodorescu30 iunie, 2010

    Nu mai suport ma bucur ca ati redeschis acest forum ca spuneti adevarul m-as bucura sa va cunosc

    RăspundețiȘtergere
  11. Chioase aghioase30 iunie, 2010

    Piturca s-a dus la Steaua si noi ne-am ales cu pleava sa le fie rusine ca au ofst mari jucatori si au ajuns supusii unui analfabet

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi ester rusine de ce se intampla oricum mi-ati deschis ochii in multe lucruri si acum vad cat de rau este Mititelu de fapt de acum nu o sa ma mai duc la nici un meci sa plece la severin la botosani ca nu ma mai interseaza

    RăspundețiȘtergere
  13. mititelule VINDE ECHIPA!

    RăspundețiȘtergere
  14. VINDE SI PLEACA FMM DE BRUTAR OPARIT

    RăspundețiȘtergere
  15. profesionisti?????????????????????????
    poate SLUGI ale booveanului nespalat si urat mirositor...

    RăspundețiȘtergere
  16. nici nu mai am puterea sa urmaresc ce se intampla cu echipa mea de suflet.nu mai pot pur si simplu............

    RăspundețiȘtergere
  17. :))))))))))))02 iulie, 2010

    cum sa te cheme ba tabarca...???????

    :))))))

    RăspundețiȘtergere
  18. CRAIOVASPORT04 iulie, 2010

    Pentru că în ultimele zile am respins de la publicare zeci de comentarii rugămintea CRAIOVASPORT pentru voi este ca atunci când trimiteţi un comentariu să respectaţi trei reguli [dacă ne mai vin şi altele în cap o să vă anunţăm :)) ], şi anume:




    1. NU FOLOSIŢI CUVINTE OBSCENE!
    Având în vedere că noi nu putem şi nici nu vrem să cenzurăm conţinutul mesajelor voastre, adică fie le aprobăm în forma în care le trimiteţi voi, fie le respingem, pentru ca ele sa fie publicate este necesar să nu conţină cuvinte obscene. Eventuale puncte, @-uri,etc în interiorul cuvântului nu vă ajută cu nimic.

    2. NU TRIMITEŢI MESAJE IDENTICE LA ACELAŞI SUBIECT (cu atât mai mult dacă sunt lungi ca şi conţinut)!

    3. NU SEMNAŢI MESAJUL "CRAIOVASPORT", PENTRU CĂ VA FI RESPINS DE LA PUBLICARE!







    Vă mulţumim şi blogăială plăcută, preşedintele e cu ochii pe noi!

    RăspundețiȘtergere

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...