24 iun. 2010

Aurel se anunţă un “yes-man” de calitate


“În condiţiile care sunt acum la Craiova, nu se poate face performanţă. Pe vremea mea, centrul de copii şi juniori producea talente prin munca multor antrenori, uitaţi... Trebuie reamintit şi faptul că publicul de pe fostul Central a avut un rol covârşitor. Suporterii umpleau până la refuz stadionul, aproape 45.000 de oameni, deşi arena din Bănie avea doar vreo 30.000-35.000 de locuri. Încurajările, atmosfera creată aici nu le-am uitat nici eu, cum probabil că nu le-au uitat nici Passarella, Bertoni, Antognoni, Graziani, toţi campioni mondiali, dar care au fost învinşi pe Central.” Asta declara Aurel Ţicleanu la începutul lui 2008, când nu ştia că peste doi ani şi jumătate interesul îi va purta fesul spre biroul preşedintelui Ajică.

Întrebat ieri de un reporter ce s-a schimbat la Universitatea din 2008, când spunea că la Ştiinţa nu sunt condiţii de performanţă, Aurel se afundă, deşi încearcă vizibil să evite penibilul: “În mare, lucrurile sunt cam aceleaşi. Dar îi voi avea în spate pe Ştefănescu şi pe Balaci. Mi-au promis că vor fi cu sufletul alături de mine şi de echipă, vor vorbi frumos de noi. Ştiţi cum e, Mititelu m-a cerut de nevastă..., de bărbat..., dar eu am cerut şi acceptul naşilor!”

Uluitor. Deci asta era cheia problemei, ca Balaci şi Ştefănescu să fie “cu sufletul” alături de echipă şi să vorbească frumos de ea. Halucinant. Aurele, nu-i ţine prea mult în spate, c-ai să oboseşti repede şi nu te-apucă pardesiul...

Noi credeam că oricum cei doi sunt mereu cu sufletul alături de Ştiinţa, dar chiar de n-ar fi fost, asta era ce lipsea Universităţii? Nişte fraze de la câţiva foşti mari fotbalişti înşirate în câteva ziare? De asta CFR şi Urziceni câştigă cupe şi campionate, iar Vasluiul şi Timişoara le suflă-n ceafă, în timp ce noi ne zbatem într-o continuă agonie, salvându-ne de la retrogradre în ultima etapă?

Ce uită totuşi Ţicleanu e că Balaci în 2008 chiar era implicat activ, cu o funţie fictivă în organigramă şi un unic şi bine definit rol, cel de a da declaraţii „de bine” la foc automat. Să nu uităm că de la Ilie aflam atunci, cu o cadenţă obositoare, o mulţime de lucruri, capul de afiş fiind celebra afirmaţie că el însuşi, la 18 ani, nu ştia cu mingea în regim de viteză mai bine decât Gogoşoiu, în timp ce Mitică Marcu („motoreta”) era surclasat de Gogo la capitolul viteză.

Poate doar Ştefănescu a mai făcut notă discordantă, după ce a refuzat să fie marioneta lu’ nea Adi, dar Beldeanu, Geolgău, Negrilă, Donose, Ungureanu, Lung,... ei şi-au permis vreodată să-l critice pe minciunelu? Exceptându-i pe Tilihoi - care nu depinde financiar de preşedintele din Booveni, Cămătaru - în conflict cu Mititelu de ceva ani, sau Cârţu - stabil economic şi conecat la alte cercuri, majoritatea componenţilor Maximei aflaţi în viaţă s-au complăcut în a menaja sau acoperi evenimentele urât mirositoare din era Ajică.

Muţi dintre ei încă îşi aşteaptă lunar salariul chiar de la acesta. O rentă, obscen de mică pentru ceea ce reprezintă aceşti eroi ai sportului românesc, pe care Ajică o plăteşte, e adevărat, din ce în ce mai greu, ca să-şi asigure liniştea, să le pună lacăt pe gură. Nu avem dreptul să-i judecăm şi cu atât mai puţin să-i condamnăm, dacă s-ar fi născut 30 de ani mai târziu ar fi fost toţi multimilionari. Dar soarta a vrut altfel şi asta nu e vina lor.

Revenind la noul antrenor, Ţicleanu vorbea în 2008 despre centrul de copii şi juniori şi despre rolul covârşitor al Centralului din Bănie. Chiose, poate ai uitat, dar Centrul de copii şi juniori este finanţat în proporţie de sută la sută de Consiliul Judeţean, acesta oferind cadou tinerele talente echipei despre care Mititelu spune că o va lăsa moştenire de familie, ca pe orice altă proprietate personală. Judeţul Dolj plăteşte formarea fotbaliştilor pe care mehedinţenii îi pot vedea pe viu o dată la două săptămâni, doar pentru că primarul de acolo a câştigat grotesca licitaţie cu care Ajică a ucis spiritul Universităţii. Iar rolul covârşitor al Centralului, de care amintea Ţicleanu, e jucat acum de atmosfera de sărbătoare câmpenească pe care o creează microbiştii severineni.

Aşadar, Aurel o întoarce după cum bate vântul lui Mititelu şi se anunţă şi el un “yes-man” de calitate. Wellcome in the club!

Să reţinem însă o frază a preşedintelui şi să vedem ce ne rezervă viitorul: “Nu aveţi dreptul de a-l judeca înainte pe Aurel Ţicleanu, un om care a făcut foarte multe pentru fotbalul craiovean şi cel românesc. După zece etape o să vă convingeţi de valoarea sa ca antrenor. Va fi altfel faţă de experienţa din 1994. Ţicleanu este un bun pedagog, un extraordinar tactician, cunoaşte câteva limbi şi este legat de Universitatea. Ţicleanu ştie fotbal cât nu o să putem vedea noi în zece vieţi. Sunt convins că o să reuşească.”

6 comentarii:

 1. nea aurica ticleanu nu o sa stea mult e greu sa lucrezi cu mititelu mai ales ca nu are bani de prime de salarii jucatorii sint neplatiti.......nu il apuca returu

  RăspundețiȘtergere
 2. de ce zici asa de sefu nenorocitule care ai scris articolu!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. aurica unde iti e ONOAREA?odata aveati asa ceva

  RăspundețiȘtergere
 4. daca ticleanu e nou antrenor f bine .s aspuna clar de ce jucatori are nevoie si sa vedem daca se fac transferuruile pe care l;e cere.

  RăspundețiȘtergere
 5. ticleanu o va comite ca nu e antrenor,sper ca nu foarte grav ca sa nu ne intoarcem la metineu

  RăspundețiȘtergere
 6. aurica nici tu nu ai onoare deloc........

  RăspundețiȘtergere

TENTACULELE LUI MITITELU ÎN JUSTIȚIA CRAIOVEANĂ

Escrocul și-a infiltrat jurista personală ca judecătoare la Curtea de Apel Craiova și vrea să o folosească pentru a împiedica recunoașterea...