1 sept. 2008

Noul „Comandant”

Mai rău ca Neţoiu şi Staicu la un loc, aşa s-a comportat Ajică Minciunelu cu sutele de suporteri ai propriei echipe. Ce n-a reuşit nici măcar Gigi Netoiu, a comis Ajică. E prima oară în istorie când o galerie nu este lăsată să intre într-un oraş. Culmea, din cauza propriului club. E ceva ce nu s-a auzit niciunde în lume.

Indiferent de următoarele rezultate ale echipei, paharul s-a umplut şi Minciunelu şi-a pecetluit sâmbătă, soarta. E clar, el nu va avea niciodată un „trai bun” cu cei din tribune, pentru că nu îi respecta şi nu i-a respectat cu adevărat nicodată. Nici măcar atunci când îi ajuta să ducă razboiul cu Neţoiu. Şi atunci o făcea tot pentru el, pentru propriile interese. Aşa cum, tot interesul lui a fost ca Ştiinţa să retrogradeze, pentru că resursele financiare nu i-ar fi permis niciodată să ia o echipă de Divizia A, cu jucători cu tot.

Minciunelu e diabolic în tot ceea ce face. N-are scrupule, n-are remuşcări. A avut cel mai bun profesor posibil, pe Dinel, omul a cărui „semnatură” stă, oficial, pe retrogradarea Universităţii Craiova în Divizia B. Ascuns de ochii tuturor, adevărul e însă altul şi a ieşit la iveală mai târziu. Dinel nu a comis singur această oroare, a mai avut un complice: pe proprietarul de azi al „brandului U Craiova”, aşa cum îi place să spună.

Şi, exact ca maestrul său, care a avut mult timp legături cu un nume important al presei craiovene, ajuns acum doar o epavă, Cuvântul Libertăţii, Minciunelu a înţeles cât de important e să deţii un mijloc de manipulare. Şi a trecut repede la treabă, şi-a deschis propriul ziar. Minciunelu a înţeles apoi şi mai mult cât de uşor poate fi lumea înşelată de o imagine falsă, de un titlu, sau de un rezultat bun al echipei.

Aceasta e istoria, relatată pe scurt, a unei poveşti de succes, a unui ospătar, apoi brutar, ajuns "preşedinte" al Universitaţii Craiova. Şi acesta e, în câteva cuvinte, modul în care el a reuşit, în ultimii trei ani, să anestezieze orice reacţie de nemulţumire a publicului, amestecând cu pricepere promisiunile şi intimidările.

În doar trei ani, Minciunelu a reuşit să-i jignească în repetate rânduri pe fani, să le cenzureze exprimarea oricărui punct de vedere, să vândă din nou Bucureştiului fotbaliştii Universităţii şi acum, să interzică de pe stadion galeria Craiovei, în complicitate cu şefii dinamovişti şi reprezentanţii ministerului de interne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...