1 iul. 2010

Blogu’ lu’ preşedintele: Bună ziua,

Ca şi voi (că ştiţi că io sunt unu’ dintre voi, “patronu’-suporter”), am fost foarte interesat de programul competiţional 2010-2011. Cum unica mea preocupare, între două scărpinături pe burtă, este cum să vă mai torn în cap un lighean de minciuni, mai băgai o postare aci, la mine pe blog.

După cum cred că observarăţi şi voi, programul este unul foarte tare. Eu când observai eram la mine la Niuiorc, pe canapeaua mea din piele de bou, aşezat cu cracii-n sus ca să mă maseze valetu’ Lucică la tălpi. Bine că au dat aştia la televizor toată vrăjeala, că dacă nu trebuia să stau până băgau programu pe saituri ca să observ, că n-am avut bani de benzină să trimit un om la Bucureşti şi n-avea cin’ să-mi dea raportu’.

M-am gândit să nu mă mai împrumut că şi-aşa am două cumpene vara asta, ca să dau totuşi senzaţia că nu sunt falit: îmi trebuie bani să mă duc la mare, să mă pozeze paparaţii când iau atitudinea aia de magnat sictirit (ţin telefonu’ la ureche şi mă prefac că vorbesc cu cineva despre milioane de euro în timp ce mă scarpin în cur) şi să ajung la amicalu’ cu Juventus, poate vine Agnelli şi mă bag şi eu cu el în seamă. Mi-am făcut şi replica de ştart: “Ceau mistăr Anieli, io sono Piccolino!”. Pe urmă traduce Roşca, şi-a cumpărat un dicţionar săptămâna trecută...

Dar să revenim la program, că vreau să mai bat puţin câmpii. El pare foarte greu, dar sper ca echipa să-şi demonstreze valoarea. În primele două etape jucăm cu CFR Cluj şi cu Steaua. Nu ştiu dacă o să stau iar capră, încă mă mai gândesc la strategia pentru viitorul sezon... Eu, după cum mă ştiţi şi voi, nu mint niciodată, aşa că mă limitez să vă spun doar atât: nu suntem cu nimic mai prejos decât CFR sau Steaua. Vedeţi, sunt modest, puteam să spun că suntem la fel de buni ca Barcelona.

Nouă nu ne lipseşte nimic ca să facem performanţă. Chiar dacă încă n-am plătit rovinieta la autocar, vă asigur că avem fonduri suficente să trecem şi peste acest hop, spre disperarea duşmanilor, care vor să mă vadă fără rovinietă şi să-mi ia echipa, ca să-mi distrugă viaţa.

Sunt foarte încrezător, mai ales că sper ca Zeiţa Fortuna (vedeţi că scriu cu Z mare, să mă vadă doamna Zeiţă că o respect) să fie de partea noastră. Cu Zeul Euro sunt eu în relaţii mai proaste, că a trecut în opoziţie şi mă sabotează. Îl bănuiesc că a intrat în camarila care vrea să mă distrugă.

Forţa brendu’!


Traducerea şi adaptarea: CRAIOVASPORT

DEZASTRU: Minciunelu nu mai are bani nici de benzină!



Universitatea Severin dă dovezi tot mai clare, pe zi ce trece, că impasul financiar pe care-l traversează este unul crunt. Zilele trecute, preşedintele Ajică a răspuns pe blog unui “suporter adevărat”, care-l chestiona în legătură cu prezenţa sa la amicalul de luat ochii naivilor, cu Juventus, explicând că “va face tot posibilul să ajungă la faţa locului”.

Cum singura afacere a fostului ospătar este clubul de fotbal, UNICA EXPLICAŢIE pentru care Minciunelu nu ar putea ajunge la amicalul cu italienii este lipsa acută de lichidităţi, conturile prin care suflă vântul nepermiţându-i nici măcar să achite cazarea şi benzina până în Alpii italieni pentru câteva maşini cu oameni din “conducerea” clubului (Ajică, doi-trei lachei şi patru-cinci badigarji). Deşi, după aceste insinuări rău-voitoare ale CRAIOVASPORT, suntem siguri că “preşedintele-suporter” va face tot posibilul să acceseze un nou mini-împrumut de la vreunul din cămătarii cu care “lucrează” de ani buni.

O altă dovadă a sărăciei în care se zbate clubul a venit astăzi, la tragerea la sorţi de la sediul LPF, când Universitatea Severin a fost singurul club din Liga I care nu a avut un reprezentant în sală, pentru alb-albaştri făcând tragerea la sorţi unul din oficialii LPF, Alexandru Boc, momentul penibil fiind transmis în direct la posturile TV de sport şi acompaniat de chicotelile şi zâmbetele cu subînţeles din sală. Ca fapt divers, acolo au fost prezenţi oameni ca Dinu Gheorghe, Marius Stan, Gheorghe Chivorchian, Vali Argăseală, Tică Dănilescu, sau chiar Ioan Niculae, patronul Astrei Ploieşti.

Sursele CRAIOVASPORT au dezvăluit că absenţa oricărui reprezentant al clubului ex-craiovean a fost cauzată din nou de lipsa banilor, preşedintele nefiind în stare în această dimineaţă (nu mai spunem de aseară, că mai trebuia plătită şi o cameră la hotel) să pună la dispoziţia unui oficial o maşină cu rezervorul plin şi o diurnă care să ajungă măcar pentru câteva sandwichuri dintr-o benzinărie şi câţiva mici, o ciorbă de burtă şi-o apă plată la Albota. Sau poate că absenţa de azi a fost o strategie a magnatului din Booveni, care strânge bani pentru cel mai costisitor moment al verii, eventuala deplasare la amicalul de pe 11 iulie…

Vestea care l-a bucurat pe Minciunelu a fost însă debutul de campionat stabilit pentru Ştiinţa de mâna norocoasă a lui Boc (Sandu, ca să nu înţelegeţi greşit). Dacă CFR-ul ar putea găsi de data aceasta uşa închisă, “brendul” va juca în etapa a doua chiar cu Steaua, aşa că e foarte posibil, dacă nimic nu se va schimba până atunci prin conturile clubului, ca acesta să fie momentul unui nou “cash-in” care să prelungească agonia... 

„Embargoul” bucureştean al "patronului-suporter"

De când a preluat echipa i-a plăcut să-şi constuiască o imagine de patron-suporter. Ştia cât avuseseră de furcă finanţatorii dinaintea sa cu fanii pe care îi trădaseră şi de la început a pozat într-un apropiat al suporterilor, care acum mai are priză doar la unii naivi ce îl chestionează „languros” pe blogul său.

La început chiar spunea că nu-i place denumirea de patron şi că la un moment dat va oferi Universitatea craiovenilor, pentru că este a lor de drept. În schimb, le-a răpit cel mai îndrăgit lucru, mai întâi la figurat, apoi şi la propriu, ducând Ştiinţa lor departe de casă, acolo unde o poate viola în voie, sub protecţia unui primar severinean mai pervertit decât Solomon.

Şi a mai promis „patronul-suporter” că nu va trăda niciodată interesele echipei, în special în beneficiul Bucureştiului care ne subjugase de ani buni. A venit însă din nou timpul să fim satelitul Stelei, să îi cedăm punctele când are nevoie (şi a avut nevoie de fiecare dată de când e el patron), ba chiar a trebuit să salvăm şi Steluţa de la Buzău de la retrogradare. Dar nu numai Jiji a apelat la bunăvoinţa lui. Vasluiului i-au trebuit anul trecut toate punctele în ultima etapă, iar banii lui Porumboiu au fost mai utili decât tururile preliminare ale Europa League, care nu ar fi garantat intrarea în grupe, mai ales că trebuia să şi întărească echipa. Nu doar Moldova a venit după „pământ şi apă” în inima Olteniei. Ardealul a plătit şi el la pauză preţul cerut pentru a întoarce scorul de la 0-2 în inferioritate numerică în fieful „suporterului” de la Severin.

Dar nu s-a oprit la aceste mişelii. Tot „ultrasul” care venea cu rata la meciurile Craiovei Maxima a mai promis că nu va vinde nici un jucător marilor rivale şi doar Dinamo i-a „scăpat” până acum, asta pentru că nu a plătit îndeajuns. Dar pentru a masca o altă trădare avea nevoie de o regie care să-i mascheze promisiunile înşelate. Precedentul a fost Andrei Ionescu. „Micul Balaci” cică nu ar fi vrut să-şi prelungească înţelegerea cu Universitatea, deşi când l-a trimis în Ghencea pentru 500.000 de „arginţi”, Iuda cheliosul a uitat să spună că mai avea aproape doi ani de contract.

A urmat Bornescu şi un alt scenariu, cu altă ceartă fictivă în vestiar, deşi lacrimile lui „Pepe” nu prea l-au ajutat. Portarul titular a ajuns în Giuleşti pentru vreo 400.000 de euro, scăpând şi de plata unui contract baban.

Acum a venit rândul căpitanului din ultimii ani să treacă pe la audiţiile de la Niuiorc. A aşteptat o lună un semn de viaţă, mai avea puţin şi stătea în faţa biroului cu un contract în mână, dar Dorel voia şi ceva în plus. Ceva de neconceput. Bani. Dar tot asta voia şi „patronul-suporter”. Şi astfel a căzut de acord cu prietenul Piţurcă pentru o regie la fel de credibilă precum simularea negocierilor pentru a-l instala pe banca Ştiinţei. Şi s-a mai dus un jucător, aşa cum şi Wobay o să fie vândut pentru că „e neserios şi nu s-a prezentat la pregătiri” sau cum şi Gângioveanu nu a vrut să dea bacalaureatul pentru că Porumboiu era dispus să plătească bani frumoşi pe el, nu înainte de a-l avea în „probe”.

Şi va veni în curând rândul fraţilor Costea să aibă o atitudine de nesuportat şi vor izgoniţi la alte echipe unde vor face performanţă pentru a se învăţa minte. Şi tot aşa, „ultrasul” de la Niuiorc va apăra interesele echipei făcând afaceri profitabile cu puncte şi jucători şi continuând să promită performanţe maxime pentru cei din urmă naivi care îi vor venera ochelarii.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...