6 apr. 2012

Circul a devenit greţos, GATA CU FARSA !

Deneaul se pregăteşte de un nou episod al deja obişnuitului spectacol televizat. Se anunţă “pe surse” sechestre pe case, pe sedii, pe neveste, pe telefoane mobile, pe şosete. Ziariştii de can-can de sport (există şi această specie!) se grăbesc din nou să pună tIluri senzaţionaliste, de genul “Şoc: Naşu şi Mitică în corzi”, etc.

Şi, poate că vă întrebaţi, miraţi, ce se întâmplă. Ei bine, să trecem direct la subiect: Nea Băsexu şi gaşca vând tot ce mai e de vândut înainte de alegeri, iar brigada de sunetişti de la Denea se pregăteşte să pună în scenă un nou spectacol-fumigenă care să distragă atenţia de la jaful organizat.

Ca să dăm un singur exemplu, pe cel mai recent: privatizarea CupruMin (exploatarea de zăcământ de la Roşia Poieni), acolo unde se fură mineralele României sub masca unei privatizări pe nimic în favoarea unei firme obscure. Însuşi directorul direcţiei de Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei recunoaşte indirect hoţia, admiţând că preţul tonei de cupru a ajuns la 8.500 de dolari pe bursele mondiale. Întrebat de valoarea exactă, directorul Sorin Găman a spus că zăcământul ar fi de 13 miliarde de euro, deşi s-a vândut pe câteva milioane unei firme-fantomă înfiinţată special pentru această privatizare cu dedicaţie. Un tun reperat de o parte a presei şi care trebuie însă învăluit rapid într-o perdea de fum.

Poate că pe un blog în care se vorbeşte despre Universitatea Craiova pare nenatural să intrăm în detalii economice ori politice, dar din când în când e necesar să o facem pentru a înţelege ce se ascunde în spatele păienjenişului de intrigi şi al spectacolului grotesc oferit din nou de Denea în aceste zile.

Viermele infect de la Booveni care suge orice penis numai să nu ajungă după gratii s-a oferit deja de multă vreme să semneze în alb orice declaraţie poate fi folositoare procurorilor producători de seriale TV. Ca răsplată, procurorii trebuie să-i mai dea din când în când câte o bucată de zăhărel, aşa cum se întâmplă şi acum, când şobolanul chel are senzaţia că e vreo mare şmecherie circul făcut de Denea în jurul lui Sandu sau Dragomir.

Vă miraţi cumva că după dosarele “beton” trimise instanţei de procurori nici măcar unul dintre evazioniştii transferurilor din fotbal nu a primit condamnare? Dacă da, atunci sunteţi naivi. Spectacolul a ţinut destul, a distras atenţia cât s-a putut (la început mai mult, apoi tot mai puţin), personajele şi-au jucat rolul şi şi-au făcut datoria, iar acum a venit timpul să se încheie această telenovelă şi să înceapă alta.

Însă din păcate pentru suporterii Ştiinţei şi spre marele noroc al viermelui chel care a distrus Universitatea Craiova, puterea actuală are încă nevoie de trepăduşul ochelarist pentru a crea show-uri televizate despre anchete tembele.

Oricât de mult i-am urî pe Mitică ori Mircică, FRF e perfect acoperit în cazul dezafilierii circului boovean. Fără să explicăm a “n”-a oară că însuşi Mărin şi-a dorit asta, provocându-şi cu abilitatea-i caracteristică inamicii, pentru ca apoi să încerce să profite cât se poate de mult de naivitatea acestora, situaţia e de o simplitate enervantă: Federaţia Română de Fotbal a fost citată ca pârât în procesul intentat de Mărin, deci dezafilierea circului boovean are acoperire.

Da, dacă ospătarul nu a avut intenţie şi se dovedeşte asta, singurul vinovat pentru confuzia de proporţii e chiar tribunalul al cărui grefier a întocmit greşit citaţia (lucru pe care, fără să ne lăudăm, CRAIOVASPORT l-a spus deja de foarte mult timp). Prin urmare, dacă tot au chef de aruncat fumigene, procurorii pot merge să pună sechestru pe casa grefierului. N-o fac pentru că aşa ceva ar fi mult mai puţin spectaculos, fiindcă Gigel grefieru’ nu e cunoscut de nimeni şi prin urmare nici un ziar n-ar mai consuma prea multă cerneală pe subiect.

Pentru că deja farsa Denea a durat prea mult, iată mai jos hârtiile care atestă că ospătarul a intentat proces şi federaţiei, scoţându-i astfel de sub presupusa vinovăţie în acest caz pe Mitică, Mircică şi ceilalţi şi oferindu-le un alibi imbatabil: Minciunelu a chemat FRF în judecată, sau cel puţin aşa au ştiut, la acel moment, cei care au votat dezafilierea Booveniului! Documentele au fost postate pe propriul site de către FRF. La toate astea, să mai adăugăm şi faptul că în primă fază Mărin nu a negat că se va judeca şi cu FRF-ul, ba chiar a confirmat asta.

Cererea de preschimbare a termenului de judecată:














Încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova, secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, din data de 30 mai 2011:
Prin urmare, toată ancheta Denea în acest caz e doar o farsă ieftină care se adaugă adevăratei colecţii de spectacole publice puse în scenă în ultimii ani de domnii procurori, nici una dintre telenovele cu vreun rezultat calculabil în ani de pârnaie pentru cei anchetaţi şi chiar încătuşaţi cu multă vervă şi plimbaţi insistent în dubele cu zăbrele prin faţa camerelor TV avide de circ.

Comicele combinații ale măscăricilor Charlie și Gogoașă

Pușcăriaș în Italia pentru infracțiuni cu carduri, "Charlie" a făcut arest preventiv și în România, el fiind un fel de papițoi a...